Пільговики у Вінниці можуть їздити з пересадкою, яка не списує поїздки

Пільговики у Вінниці можуть їздити з пересадкою, яка не списує поїздки
Пільговикам встановили ліміти на проїзд. Але разом з тим мерія дозволила пересідати у інший громадський транспорт, без повторного списання поїздки з «Картки вінничанина»
  • З першого січня пільговики їздять у транспорті обмежену кількість разів: залежно від категорії пільги мають 60 і 120 безоплатних поїздок на місяць.
  • Але разом з лімітами, отримали право і пересадки: протягом 30 хвилин можна пересісти в інший муніципальний транспорт і нова поїздка не буде списуватися.
  • Таке ж право є й у «платних» пасажирів. Однак тільки пільговикам незабаром збільшать час пересадки до однієї години.

З появою валідаторів з’явилась ще й безкоштовна пересадка: протягом 30 хвилин можна пересісти в другий транспорт і проїхати за квитком, купленим раніше. Ця послуга діє у всьому муніципальному транспорті, крім маршруток.

Логіка така: у першому транспорті приклали «Муніципальну картку вінничанина» до валідатора і з неї списались 4 гривні за проїзд. Далі пересіли у другий транспорт і там прикладаєте картку до валідатора. Але замість списання коштів, на екрані висвітлюється напис «Пересадка».

Відео дня

Платити після завершення 30-хвилинної пересадки в другому транспорті не потрібно. Для прикладу, якщо ви доїхали на трамваї з Урожая на Соборну, пересіли в тролейбус в напрямку Київської, то можете їхати хоч до ГПЗ за ціною квитка у трамваї.

Але валідуватися після пересадки у інший транспорт треба обов’язково: без цього вона не діятиме, а контролер буде вимагати оплату штрафу за безквитковий проїзд.

Обмежень на кількість пересадок немає: якщо їздити на короткі дистанції, то можна змінити три-чотири види громадського транспорту за півгодини.

І «батогом», і «пряником»

До 2021 року в пільговиків була необмежена кількість поїздок. Тому пересадка була тільки у власників непільгових карток вінничанина — іменна, «сіра», учнівська, студентська. Однак, виконком міськради встановив (посилання на рішення), що з 1 січня у пільговиків є тільки 60 безоплатних поїздок на місяць. Декілька категорій отримали 120 поїздок на місяць.

Цим же рішенням (пункт 9.5) пільговикам дали право на пересадку. Для цього потрібно виконувати такі ж маніпуляції, які роблять «платні» пасажири: сіли у перший транспорт — приклали картку до валідатора — списалася поїздка — протягом 30 хвилин пересіли у другий транспорт — приклали до валідатора картку — на екрані пристрою засвітився напис «Пересадка», нова поїздка не списалась.

Ба більше, у цьому ж пункті 9.5 вказано, що з 1 лютого пільговики матимуть не 30, а 60 хвилин часу на пересадку без списання поїздок. Цієї години може вистачити, щоб доїхати на тролейбусі з Привокзального до Центрального ринку та після огляду цін повернутися назад на Привокзальний ринок, витративши з картки одну поїздку.

Водночас, для пасажирів без пільг «таймінг» безкоштовної пересадки не змінюють — лишається 30 хвилин.

Нові правила для пільговиків

За рішенням виконкому, яке встановлює обмеження на безкоштовні поїздки, пільговики обов’язково мають у транспорті прикладати картки до валідаторів. Залишок поїздок можуть побачити на екрані цього пристрою, після реєстрації свого проїзду.

Невикористані поїздки в кінці місяця будуть списувати. А якщо проїдете більше 60-ти разів (чи 120, залежно від категорії пільги) — тоді наступні поїздки будуть за ваші гроші: пільгову картку можна поповнити через кіоски «Преса». Водночас багатодітні сім’ї, в яких п’ятеро і більше дітей, віком до 18 років — мають безлімітні проїзні картки.

За даними «Вінницякартсервіс» муніципальний транспорт возить до 50 тисяч пільговиків щодня, 80% з них використовують близько 40 поїздок на місяць.

Громадські активісти, нагадаємо, хочуть через суд скасувати ліміти пільгового проїзду у вінницькому транспорті. 

Опитування

Чи потрібно було змінювати правила проїзду для пільговиків?


 

Читайте також:

У Вінниці пільговики проти е-квитка програли вже другий суд. Огляд рішення

Включно з маршрутками. Коли весь громадський транспорт міста перейде на безготівковий розрахунок?

Чому повідомлення про списання коштів за проїзд вінничани отримують з запізненням?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Юрий Игнатенко

    "Страна непуганых идиотов" или "дебилы bLяtь". Для кого Законы пишут?! В Законе Украины "О статусе ветеранов войны, ..."  чёрным по квадратному написано:  ЗАКОН УКРАЇНИ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"

                                                                                         Розділ III

                                 ПІЛЬГИ ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ ТА ГАРАНТІЇ ЇХ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

    7) безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних,

    внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі; (кінець цитати).

     Який це розумник знайшов чи вигадав обмеження по кількості поїздок?!
  • Валентина Кочеткова

    Пінсіонери які їздять на роботу хай платят. А то батькам і за дітей заплати за себе та щей Пінсіонери які приїжджають з сіл повинні платити де справедливість
  • Сергей Фокин

    По чему те кто платят через приват 24 не могут так ездить
  • Сергій Поливаний

    Вінницька область оказується є автономією і не підпорядковується конституції України (((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up