Дякуємо лікарям! ТОП-6 історій про медиків, опублікованих на 20minut.ua

Дякуємо лікарям! ТОП-6 історій про медиків, опублікованих на 20minut.ua
  • Коронакриза змусила чиновників згадати про стан медицини, а пересічних українців — про слова подяки медикам.
  • До Дня медика згадуємо матеріали, в яких розписували важку роботу лікарів ще у «мирний» час, до початку карантину.

На третю неділю червня припадає День медпрацівника. І, на жаль, цього року наші медики відзначають це свято в умовах пандемії коронавірусу: лікують, хворіють та попри небезпеку повторного зараження повертаються до своєї роботи.

Саме так зробила 27-річна Ганна Сокольвяк, яка працює сімейним лікарем у центрі медико-санітарної допомоги №3. Жінка казала, що заразилася на прийомі пацієнтів у кабінеті. Сімейна лікарка перехворіла COVID-19 у легкій формі. Подолати хворобу їй вдалося завдяки фізкультурі та правильному харчуванню, про що в матеріалі: «Тест показав, що в мене COVID-19». Лікарка розповіла, як перехворіла на коронавірус.

Відео дня

Однак, розвиток «ковіду» непередбачуваний, як і реакція на ймовірне інфікування: медпрацівники розказують, що інколи пацієнти панікують, підозрюючи у себе ковід, тому фельдшери й лікарі виконують ще й функцію психолога. Про це читайте в матеріалі: «Тестуватись хочуть всі». Як працює бригада медиків, що виїжджає на коронавірус.

Але найважче зараз працівникам у інфекційних відділеннях. Перша міська лікарня нині працює на межі можливостей — більшість ліжок заповнені коронавірусними хворими, а до реанімації стали відправляти лише пацієнтів з найбільш важким перебігом хвороби. Про що писали в матеріалі: «Горю як свічка». Вінничани розказали, як їх рятують від коронавірусу.

Були героями і в мирний час

Криза змусила чиновників згадати про фінансування медицини, а пересічних українців — про слова подяки медикам. Проте, ще в «мирний» час ми висвітлювали титанічну роботу людей, які не вважають себе героями. Так, наприклад, історія дитячого хірурга Костянтина Сліпчука, який розповів про свою найдовшу операцію та як врятував дитину, вагою 560 грамів! 

Повністю матеріал прочитайте тут: «Людині завжди потрібно давати якусь надію»: як це — працювати дитячим хірургом.

Сімейних лікарів також часто критикують, однак є й такі, які стають мега популярними серед вінничан. Так трапилося і з лікаркою Анжелікою Бичик, яка працює у приватній амбулаторії. 

Свою професію вона обрала завдяки хірургу, який врятував життя Анжеліки, коли їй було два роки. І не було жодного дня, щоб жінка розчарувалася в професії, а її пацієнти відповідають вдячністю, бо вона приділяє увагу всім: і хворим, і здоровим: «У нас майже всі перейшли до Анжеліки». Як працює перший у Вінниці приватний сімейний лікар

Медики в реанімаціях нерідко прив’язуються до своїх пацієнтів й важко переживають їхні смерті. А тепер уявіть складність роботи у вінницькому хоспісі — останній притулок, куди приходять якраз за смертю, а людей об'єднує те, що усі вони невиліковно хворі. Там є ліфт, який щодня возить мертві тіла пацієнтів у морг. Але там ще можна почути людське серцебиття. 

Емоційно важкий для прийняття матеріал ось тут: Місце, де життя тільки не починається: за дверима Вінницького хоспісу.

Інформація з перших вуст

І хоча в Інтернеті можна знайти будь-яку інформацію, за відповідями на медичні питання ми зверталися до першоджерел — лікарів, фахівців своєї справи.

Так, ми дізналися:

Редакція «20хвилин» дякує медикам за їхню непросту роботу, за самовідданість задля порятунку життів. Бажаємо вам здоров’я та міцності духу!

Читачі, якщо ви також хочете подякувати лікарям, то просто дотримуйтесь правил карантину: одягайте маски в людних місцях та транспорті; часто мийте руки та уникайте місць скупчення. Краще зустрітись здоровими після перемоги над коронавірусом, яка залежить від відповідальності кожної людини.

 

Читайте також:

Квартира для лікаря «під ключ» і з меблями. Як в Ольгополі врятували царську лікарню?

Вінницький медичний кросворд: відомі вчені, вулиці та препарати

Хей, докта: десяток вінницьких лікарів, про яких варто знати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Коля

    Поздравляю всех медиков!!! Хорошо отметили а теперь по машинам и давить пешеходов на зебрах!!!!.................
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up