Чи вкрав «Бокуд» тепла на чверть мільйона гривень? З’ясовує слідство

Чи вкрав «Бокуд» тепла на чверть мільйона гривень? З’ясовує слідство
Фото з іншої історії, яка публікувалася на сайті "20хвилин": “Феміністки” намагались забрати підвал у мешканців багатоповерхівки
  • Тепловики міста звинувачують приватну компанію у крадіжці гарячої води на 250 тисяч гривень
  • У «Бокуді» ці дані спростовують, бо в тепловиків «немає жодних доказів факту порушення»
  • Слідство вирішить, хто правий в цій історії.

У середині жовтня Вінницький відділ поліції обласного управління відкрив справу на приватний ЖЕК «Бокуд», який підозрюють у «викраденні теплової енергії шляхом її самовільного використання».

Крадіжку гарячої води на 250 тисяч гривень через незаконну врізку викрили тепловики міста. І як пишуть в повідомленні: ПП «Бокуд» вирішили самовільно без відповідного дозволу, укладання договору та встановлення засобів обліку підключитись до мережі гарячого водопостачання. Але у приватному підприємстві цю інформацію спростовують та вимагають доказів правопорушення.

Якщо слідство встановить вину бізнесменів, то їм загрожує позбавлення волі  строком до трьох років, а також повна сплата вказаної суми.

Відео дня

Розходження в показниках триває з січня 2016 року

У повідомленні, що опублікували тепловики на своєму сайті розказали, як виявили незаконну врізку:

«Для цього було здійснено частковий демонтаж конструкції житлового будинку і врізка у систему гарячого водопостачання, яка розташовується у напівпідвальному приміщенні.

КП "Вінницяміськтеплоенерго"Здійснено це було у минулому році і, вочевидь, продовжувалося б і надалі, як би працівники енергоконтролю теплового підприємства, завдяки сучасним технологіям, не виявили порушення та повідомили у поліцію»

Заступник начальника відділу економічної безпеки та охорони «Вінницяміськтеплоенерго» Юліан Мигаєнко розказав, що розходження у показниках з’явилися ще на початку 2016 року.

— Ми побачили, що показники, що подають мешканці будинку та загальне споживання гарячої води сильно відрізняються один від одного. Спочатку проводили рейди, вивчали ситуацію. Викликали бригаду фахівців, які й побачили врізку. За планом її не мало бути, і з’ясувалося, що це приміщення використовується приватним підприємством «Бокуд», що обслуговує будинок,

Надайте докази

Журналіст зв’язався з представниками приватного підприємства «Бокуд», яке звинувачують у крадіжці гарячої води на 250 тисяч гривень. Юрист підприємства Антоніна Сташко ці звинувачення заперечує, бо в «тепловиків немає доказів порушення».

ПП "Бокуд"— Ми написали теплокомуненерго лист, в якому написали вимогу — якщо ПП «Бокуд» незаконно підключився до мереж теплопостачання, то дайте будь-ласка доказ! Тобто, дайте копії схем мереж, кому ці мережі належать. Ці документи дадуть чітке розуміння, хто є власником мереж теплопостачання, коли вони були введені в експлуатацію. Якщо цих документів немає, то як вони встановили правопорушення? — сказала юрист приватного підприємства.

— А у вас цих документів також немає?

— Так, нам передали цей будинок в 2011 році, ми й обслуговуємо. А коли приймали цей будинок та багато інших зверталися в суд, щоб виготовили знову ці схеми. А влада сказала — дорого. Отже, дім залишився без документів на теплові мережі, — казала Сташко.

ПП «Бокуд» раніше був комунальним підприємством міської ради. Зараз є приватним центром обслуговування споживачів в мікрорайоні «Тяжилів». Станом на 1 липня 2016 року на балансі цього ЖЕКу знаходилося 152 будинки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вадим Навроцкий

    неделю назад прорвало трубу отопления в стене, приехала аварийка, трубы обрезали и заглушили,Весь подьезд без отопления а бокуд уже четвёртый день лечит завтраками. Это к тому же что материалов на 1000грн я уже купил плюс они хотят за свою работу ещё 1000грн . Но как же быть если они должны зделать всё бесплатно но с моими материалами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up