Сім років літня жінка воює з ЖЕКом, щоб їй полагодили витяжку в квартирі

Сім років літня жінка воює з ЖЕКом, щоб їй полагодили витяжку в квартирі
  • Пенсіонерка вперше поскаржилася в ЖЕК, коли їй було 72 роки
  • Сім років не працює в її домі витяжка, яка “втягує” пилюку та сморід з всього будинку
  • У мерії відповідають, що ремонт буде “у кінці місяця”. Жінка в це не вірить

До редакції "20хвилин" звернулася літня жінка, яка назвалася Марією Іванівною. В її помешканні сім років не працює будинкова вентиляція, яку міська влада з року в рік перекладає "на потім".

- Уперше я звернулася до ЖЕКу коли мені було 72 роки, - каже 80-річна Марія Матвійчук. - Витяжні канали не працюють зовсім. В останній час зпрацьовує зворотній ефект: все що десь готується, чи робиться по сусідах, йде до моєї квартири. Немає чим дихати - сморід стоїть годинами.

У “Китайської стіни” багато проблем

Відео дня

Пані Марія живе в будинку під номером 59, що знаходиться на Келецькій. Його у “народі” називають - “Китайською стіною”. Це справді величезна багатоповерхівка на дев’ять під’їздів на понад 300 квартир. І як кажуть самі мешканці - ще й старезна.

- Тут ніколи не було ремонтів, - каже жінка, якій на вигляд 65-70 років. - Я це знаю, бо сюди в’їхала одною з перших - у 1978 році, коли якраз здали будинок. За цей час в нас майже зруйнувалася каналізація, тріскаються стіни, а торець будинку почав коситися до землі. Труби течуть, щомісяця до нас аварійка катається. Щось латають, але толку немає.

Журналісти “20хвилин” тут були у кінці червня, коли житлова контора №7 разом з мешканцями обирали “уповноважену особу”. Це людина від мешканців, яка буде доносити ЖЕКу скарги та пропозиції людей. Щось накшталт старшого по будинку. І як кажуть самі мешканці - позитивних змін з ремонтами досі немає.

У ЖЕКу майже щодня

Марія Іванівна каже, що все почалося сім років тому, коли робітники закривали кришу рубероїдом. Але, як вона розповідає, робітники викинули залишки рубероїду у трубу, де вони знаходяться й до сьогодні.

- Вони зкрутили рубероїд та кинули в трубу, - каже жінка. - Потім, щоб пробити димохід ломом штовхали. Нічого в них не вишло.

Сусіди зверху кидають сміття на козирок пожежного ходу. Пані Марія каже, що тільки поліція змусила їх все прибратиПані Марія розповідала, як вона щодня ходила в ЖЕК №7, на балансі якого знаходиться будинок за Келецькою, 59. Вона зверталася до начальників, які обіцяли їй що все буде зроблено. Але досі її проблему не вирішили.

- Три з половиною роки тому писала Гройсману (Володимиру - авт.), який тоді ще був мером. Приходила до мене комісія, яка зробила висновки за приборами, що в мене вентиляція на “нулі”. Згодом, з’явилися пічники з перфоратором, які тиждень довбали дірки на кухні. В результаті - вентиляцію знайти не змогли. А мені ще прийшлося сплачувати за ремонт 500 гривень та за кіловати світла, яке вони спожили своїм перфоратором.

Засмічена прибудинкова територія

В минулому році Марія Іванівна знову зверталась до ЖЕКу №7, який очолив Олександр Данилюк.

Олександр Данилюк, начальник ЖЕКу №7 - Ходила на прийом у жовтні, і він мені розказав, що якщо до весни протримається (на посаді - авт.), то все зробить незабаром, - каже жінка. - Але він і зараз є начальником, а нічого не зробили.

Ще жінка звертає увагу на прибудинкову територію, яку перерили будівельник, що ремонтували кінотеатр “Мир” на Келецькій, 57. Вони після себе залишили сміття, каміння, яке ніхто не хоче прибирати.

- Тут прокладали каналізацію, - каже пенсіонерка. - Щодня під моїми вікнами скидали відсів, який піднімав пилюку, що вікна не відкриєш. А ви уявить, витяжка в квартирі не працює, жара жахлива і я тут як “рак в кастрюлі”.

Згодом, будівельники залишили після себе сміття та кілька сантиметровий шар відсів, що вкрив землю.

- До початку будівництва тут росло кілька фруктових дерев, - каже Марія Матвійчук. - Як бачите, їх зрубали. Сама висадила кілька паростків, можливо колись будуть вони великими.

Чекайте до кінця місяця

Щоб вплинути на власний ЖЕК Марія Матвійчук звернулася до міського Департаменту ЖКГ.

- Написала кілька прохань, серед яких - відремонтувати мені витяжку, прибрати прибудинкову територію та зібрати все сміття, яке на пожежний вихід викидають сусіди зверху. Нечистоти починають смердіти у спеку, - каже Марія Іваніва. - А вони мені відповідають “прибудинкова територія у задовільному стані”, “пожежний вихід вичистили”, а “витяжку відремонтують до кінця поточного місяця”. Ну це ж звичайна відписка!

Що відповіли жінці у Департаменті ЖКГ

Що відповіли у ЖЕКу, читайте в статті: Сім років у жінки не працює витяжка. У ЖЕКу кажуть, що це через сусідів

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up