Чи потрібно робити платні парковки на вулицях Вінниці? Опитування

Чи потрібно робити платні парковки на вулицях Вінниці? Опитування
  • Як ставитесь до платної стоянки на окремих вулицях міста й скільки готові платити? У мерії збирають думки вінничан.
  • Тим часом, Концепція організації паркування готова для мікрорайону Замостя. І фахівці склали свої пропозиції про можливу ціну за стоянку.

У «Агенції просторового розвитку» питають думку вінничан щодо запровадження платного паркування в місті. Йдеться про звичайні вуличні парковки, за стоянку на яких хочуть збирати певну плату. Подібна концепція готова для району Замостя.

Про що питають

Опитування анонімне. Для участі потрібно зазначити свій вік, стать, мікрорайон у якому проживаєте, а також чи маєте власний транспорт. Далі опитувальник ділиться на дві категорії:

  • Якщо немає свого авто, то запитають чи відчуваєте незручності від припаркованих машин біля будинку, на вулицях міста. Та захочуть дізнатись вашу думку про запровадження плати за паркування на вулицях, перевантажених автомобілями.
  • Якщо маєте власний транспорт, то тут питань більше. У мерії хочуть з’ясувати чи є проблеми з пошуком вільного місця для стоянки; на якій вулиці складніше запаркуватись; де ви залишаєте автомобіль на ніч (у гаражі, біля будинку, на критому паркінгу тощо); скільки водій готовий платити за парковку, аби гарантоване отримати вільне місце; чи погодиться ставити автомобіль на багаторівневому паркінгу.

Відповісти на опитування можна ось за цим посиланням.

Відео дня

Плата за стоянку — 10-20 грн

У своєму дописі «Агенція просторового розвитку» зазначає, — опитування потрібно для підготовки обговорення Концепції паркування в мікрорайоні Замостя. Раніше ми повідомляли, що на замовлення мерії компанія «А+С Україна» виготовила концепцію та надала пропозиції, скільки коштів потрібно збирати за стоянку.

Зона 1. Райони з найбільш перевантаженими стоянками Діловий та культурний центр міста (не входить у зону цього дослідження) та проспект Коцюбинського. Пропонована ціна: 20 гривень за годину, 120 гривень — абонемент на добу, 1900 гривень — абонемент на місяць. 

Зона 2. Вулиці поблизу місць тяжіння. Це прилеглі до Центрального ринку частини вулиць Тімірязєва, Некрасова, Шмідта, та частини Батозької, Привокзальної вулиць, прилеглі до Привокзального ринку і Привокзальної площі.  Рекомендована ціна: 15 гривень за годину, 100 гривень — абонемент на добу, місячний абонемент — 1600 грн.

Зона 3. Інші вулиці, де періодично виникають проблеми з дефіцитом стоянки. Це вулиці Короленка, Тімірязєва, Шмідта, Острозького, Некрасова, Верхарна, які не прилягають безпосередньо до Центрального ринку, але які є запаркованими у найбільш популярні дні роботи ринку (субота і неділя). Пропонована вартість: 10 гривень за годину, 65 гривень — абонемент на добу, місячний абонемент — 1100 гривень.

Також рекомендовано включити до Зони 3 вулиці Замостянську і проспект Коцюбинського від площі Перемоги до готелю Південний Буг.

Зона 4. Решта території — безкоштовне паркування.

Обговорення цієї Концепції заплановане на 29 червня. Буде трансляція у фейсбуку з можливістю поставити запитання як проектантам, так і представникам міської влади.

 

Читайте також:

Як платні парковки можуть врятувати Вінницю від заторів

Операція «Реорганізація». П'ять проектів, які змінять дорожній рух у Вінниці

Затори не зникли: чи приберуть кільцеву розв’язку на Коріатовичів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Инна Ратушная

    А когда ставят машины прямо по окнами аккуратненько выложив место кирпичами?
  • Don Sergii

    Треба штрафувати це рогуляче авто-бидло, яке вже засрало все мiсто😱☢😱
  • Саша Камянецький

    Там де звичайно паркуюсь безкоштовно ,потрібно буде платити ?
    Цікаві реформи 😀😀😀
    Українська стратегія від самі знаєте кого 😀
  • Ольга Годованюк

    Коту і так норм
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up