Затори не зникли: чи приберуть кільцеву розв’язку на Коріатовичів?

Затори не зникли:  чи приберуть кільцеву розв’язку на Коріатовичів?
  • Уже більше трьох місяців триває тестування кільцевої розв’язки на Коріатовичів.
  • Перед Староміським мостом встановили коло з дорожніх блоків, а світлофори вимкнули.
  • Такий експеримент зробили, щоб перевірити розрахунки фахівців. І незабаром конструкцію приберуть з перехрестя.

У комунальному підприємстві «Агенція просторового розвитку» повідомили, що тестовий режим кола на Коріатовичів завершиться вже у червні.

 — Я думаю, що завершиться у цьому місяці. Наразі досліджуємо результати тестового режиму, нам потрібно прийти до висновку цього експерименту. Є питання, як це перехрестя буде функціонувати далі. Але я поки не готовий відповісти на це питання, — розповів керівник «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук.

Для чого зробили коло

З 13 березня запустили нову схему організації руху на перехресті Коріатовичів - Староміський міст. Там діє саморегульована кільцева розв’язка. У мерії казали, що обрали це перехрестя, бо при світлофорах там утворювалися значні тягнучки в години-пік.

Відео дня

Однак перед тим, як робити капітальну конструкцію, кільцеву розв’язку вирішили протестувати: нанесли нову розмітку, поставили дорожні знаки, а функцію кола виконують дорожні блоки. Таким чином перевіряють розрахунки фахівців з івано-франківської компанії «Урбан Прогрес».

Враження від кола у вінничан різне. Деякі люди казали, що коло замале, потрібно розширення дороги; у години-пік утворюються затори, яких тут раніше не було. Інші зазначали, що в не пікові години цю ділянку дороги перетнути можна швидше, ніж при світлофорах.

Вечірня година-пік, 16 березня / Фото Ситуаційного центру

І противники, і прихильники кільцевої розв’язки нарікали на незнання правил дорожнього руху серед водіїв — керманичі гальмували на кільцевій розв’язці, не знали, коли і кого варто пропускати тощо.

Повернуть світлофори?

Після місяця тестувань чиновники провели онлайн-опитування вінничан: 70% опитаних вважають, що після влаштування кола зменшилися затори. Однак 57% водіїв та 68% пішоходів кажуть, що на перехресті стало небезпечніше. В цілому нову схему організації руху підтримують 63%, а не підтримують — 27%.

Наприкінці квітня представили проміжні підсумки тестового режиму: кільцева розв’язка не працює, як треба. Замість очікуваного збільшення на 30%, пропускна здатність перехрестя зменшилася на 3-5% в години-пік, у порівнянні зі світлофорним регулюванням.

Наразі у «Агенції просторового розвитку» повідомили, що підсумки роботи кола представлять згодом. А от чи будуть облаштовувати капітальну конструкцію замість дорожніх блоків? Остаточного рішення ще немає.

Раніше, нагадаємо, розповіли про п’ять проектів, які змінять дорожній рух у Вінниці.

 

Читайте також:

На Київській змінять перехрестя, щоб прибрати затори. Аналіз плану реконструкції

Тролейбуси, 200 дерев і «без звуження» доріг. Якою буде нова Батозька

Алея 12,7. Проекти, які за десять років, змінять всю вінницьку набережну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Galina Bond

    Так краще, нема таких заторів. Всі швидко проїжджають.

    Galina Bond reply Galina Bond

    Віктор Гурняк Їду там часто)😊

    Віктор Гурняк reply Galina Bond

    Galina BondШариш!!!
  • Анатолий Козак

    Міст  Морґун . На Поділлі моргнув на право,і вже на Старому Місті.
  • Анатолий Козак

    Міст. Пед училище   -  Поділ'я .район псішки. Буде супер.
  • Ruslan Kozak

    Побудуйте ще один міст на старому місті, пане мер, і назвіть його в свою честь, і повірте, Вас не забудуть і памятати як супер мера)), як Патона.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up