Коло на Коріатовичів не працює, як треба. Можуть повернути світлофори

Коло на Коріатовичів не працює, як треба. Можуть повернути світлофори
Кільцева розв'язка діє з 13 березня. Розрахунки фахівців вирішили перевірити в тестовому режимі: коло зробили з пластикових блоків, і нанесли тимчасову дорожню розмітку
  • «Агенція просторового розвитку» дала проміжні результати експерименту кола перед Староміським мостом 
  • Замість очікуваного збільшення на 30%, пропускна здатність перехрестя зменшилася на 3-5% в години-пік, у порівнянні зі світлофорним регулюванням.
  • Чому не досягли позитивного результату і що будуть далі робити?
  • Ще в матеріалі є відео про те, якими були затори на перехресті за світлофорів та під час дії кільцевої розв’язки

В «Агенції просторового розвитку», яка досліджує роботу тестового кола перед Староміським мостом, опублікували проміжні результати експерименту.

«Моніторинг роботи кругового перехрестя показав, що у пікові години спостерігається певне зменшення загальної пропускної здатності перехрестя у порівнянні зі світлофорним регулюванням в межах 3-5%», — йдеться в дописі.

Чому коло не діє 

Кільцева розв’язка мала дати збільшення пропускної здатності на 30% і разом з тим, зменшити затримки транспорту на перехресті. Такі розрахунки наводила у звіті івано-франківська компанія «Урбан Прогрес».

Відео дня

Але, фактично, таких значень не отримали, зазначає директор КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук. В міжпікові години є зменшення затримок, але коло не працює, як треба, в години пік.

Рух на перехресті під час роботи світлофорів. Ранкова година-пік

— При запуску кільцевої розв'язки було змінено циклограму на світлофорах по Коріатовичів - Городецького та Успенського - Маяковського з метою надати більший пріоритет транспортним потокам, що рухаються від кругового перехрестя. Але це не дало позитивного результату, — каже Кравчук. — Бо, наприклад, у вечірню годину-пік значний поток транспорту спускається з вулиці Пушкіна. Хоча ця вулиця другорядна, але транспорт, який їде по Коріатовичів, пропускає авто, що виїжджають з Пушкіна. Утворюються затримки.

За словами керівника «Агенції», ще одна можлива причина того, чому кільцева розв'язка не дала бажаного результату — порушення водіями правил дорожнього руху: ненадання переваги транспорту, що рухається по колу та поворот з неправильно обраної смуги руху. В середньому відбувається близько 60 таких порушень за годину.

Рух на перехресті по кільцевій розв'язці. Ранкова година-пік

Зараз компанією «Урбан Прогрес» на замовлення Агенції просторового розвитку виконується порівняння світлофорного регулювання та кругового руху.

— Підрядник має розрахувати, чи можна на прилеглих перехрестях ще збільшити час на світлофорах для проїзду транспорту, який рухається від кільцевої розв'язки. Це перший варіант, — розповідає директор «Агенції просторового розвитку». — А другий варіант — повернути світлофорне регулювання на перехрестя перед Староміським мостом і розрахувати, якою має бути циклограма світлофорів на прилеглих перехрестях, щоб не утворювалося значних затримок транспорту.

Двосторонній рух на Городецького

Крім того, у дописі «Агенції просторого розвитку» зазначили, що вивчають «можливості організації двостороннього руху на вулиці Городецького». Як це допоможе розвантажити перехрестя перед Староміським мостом?

— Автомобілі, які рухаються в напрямку Поділля, Свердловського масиву, не можуть проїхати перехрестя Коріатовичів-Городецького без затримок. І потік транспорту накопичується від цього перехрестя до кільцевої розв'язки і собою блокує можливість проїзду, — каже Максим Кравчук. — Враховуючи пропозиції Концепції реорганізації мобільності в центральній частині міста, підряднику поставили завдання: розрахувати можливість облаштування двостороннього руху, щоб для потоку, який їде в бік масиву, з'явився правий поворот за «зеленою стрілкою» на Городецького. Але там є теж обмеження: занадто вузька проїзна частина на в'їзді з вулиці Коріатовичів.

Коло на Коріатовичів, нагадаємо, вважають небезпечним 57% водіїв. Результати онлайн-опитування.

Опитування

Як вам організація руху на колі по Коріатовичів?


 

Читайте також:

На Київській змінять перехрестя, щоб прибрати затори. Аналіз плану реконструкції

Чому на перехресті Келецької і Лялі Ратушної не буде світлофорів на всіх напрямках

Муніципальний евакуатор. Куди відвозять авто та як уникнути покарання?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (57)
  • Oleksandr Kostiuk

    Тонель
  • Читач48

    мерия вы бы лучше простого водилу спросили он и то  лучший совет дал бы. а расчеты кто делал? случаем не те спецы что на удаленке учились
  • Ales Gloger

    Всеодно ще один міст треба будувати.
  • Vik Vet

    да все нормально бедет плохо переделаете
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up