Близько 200 випадків домашнього насилля. Створили службу, яка допоможе постраждалим

Близько 200 випадків домашнього насилля. Створили службу, яка допоможе постраждалим
  • На сесії міськради, 26 квітня, ухвалили рішення про створення мобільної бригади, яка буде допомагати постраждалим від домашнього насильства.
  • У ній працюватимуть психолог, соціальний робітник.
  • Головна мета цієї служби — працювати не з кривдниками, а з постраждалими. І вона почне працювати з 1 липня

Депутати створили мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги. За цим рішенням утворюють одну мобільну бригаду, в складі якої будуть психолог, фахівець із соціальної роботи і водій. Для роботи їм також передають автомобіль.

Керівниця міського центру соцслужб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Добровольська, розказала чим буде займатися новостворена служба.

— На жаль, ми маємо велику статистику: 569 випадків домашнього насильства сталося за 2018 рік. А за три місяці вже цього року маємо близько 200 випадків. З них — 24 інциденти, де насильство було скоєно саме до дітей.

Відео дня

Мобільна бригада буде працювати не з кривдниками, а саме з постраждалими. Буде виїжджати до сімей, де скоюється домашнє насильство. Адже при таких інцидентах звертаються на лінію «102», виїжджають поліцейські, які будуть звертатися і до нас.

Для роботи з потерпілими будемо залучати не тільки психологів, а й медпрацівників, юристів та наших соціальних партнерів.

Питаємо як буде працювати мобільна бригада?

— Мобільна бригада буде виїжджати за графіком: якщо було скоєно насильство до дитини, то ми маємо виїхати протягом однієї доби, якщо до дорослої людини — протягом трьох діб.

Ця служба почне діяти з 1 липня 2019 року. Бо нам потрібний час, аби налагодити взаємодію з правоохоронцями, з муніципальними службами, такими як «Цілодобова варта». І незабаром, ми опублікуємо інформацію про номери гарячої лінії, за якими можна повідомити про випадки домашнього насильства, — відповіла Наталія Добровольська.

Читайте також:

Фото: ілюстративне, depositphotos.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vercetti26

    лучше бесплатные курсы рукопашки для женщин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up