У Немирові арештували грабіжників, що замордували сільське подружжя чотири роки тому

У Немирові арештували грабіжників, що замордували сільське подружжя чотири роки тому
Подружню пару пенсіонерів у селі Обідне Немирівського району знайшли вдома зв’язаними і побитими. І чоловік, і жінка від травм померли. Це було ще чотири роки тому. Зараз міліція каже: злочин розкрили, вбивць затримали.

Ледь живі були пенсіонери, коли їх знайшли зі зв’язаними руками та ногами у розгардіяші, характерному для пограбування, в березні 2009 року. Обоє не вижили. І налякане страшним злочином село говорило, що напали злочинці на сусідів через великі гроші. Насправді ж, у пенсіонерів відібрали тільки 320 гривень. Ще забрали ордени і медалі та два ліхтарики.  



Одразу після злочину, як кажуть в міліції, опитали десятки людей, які могли бути причетними до пограбування. Паралельно з оперативниками працювали експерти-криміналісти. На місці знайшли шапочку злочинця, на ній – волосся. З нього виділили ДНК чоловічої статі. Але жоден з ймовірних фігурантів справи тоді не підійшов за показниками.
Як каже начальник управління карного розшуку обласної міліції Олександр Глянько, експертиза допомогла визначитися із новим колом підозрюваних. Це були чоловіки, які народилися в період з 1978-1982 років. Серед них і знайшли врешті решт двох винуватців смерті пенсіонерів. Це люди, які доти уваги міліції не привертали. В селі Обідному з’явилися єдиний раз – в ніч нападу на пенсіонерів.
Їх затримали у Немирові, і зараз допитують в міліції. У секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції тепер говорять, що злочинці поспішно палили одяг та все, що могло свідчити про причетність до вбивства, бо злочин набув резонансу.
- Коли стихає суспільний резонанс тої чи іншої кримінальної трагедії, спадає хвиля публікацій у засобах масової інформації – робота по встановленню винних у кримінальних правопорушеннях, особливо вбивствах, продовжується, - каже начальник обласного управління міліції Віктор Русин. – І за шість місяців цього року працівники вінницької міліції розкрили 166 злочинів минулих років.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up