ГРОМАДСЬКИЙ ВІСНИК ЗАКУПІВЕЛЬ ВІННИЧЧИНИ – 21 або скільки доріг в Хмільнику відремонтують з 450 т асфальту?

  • Анатолій Тобілко
Здійснюючи моніторинг сайту www.tender.me.gov.ua, експерти громадської організації «Філософія Серця» з’ясували:

450 тонн асфальту дрібнозернистого та 2,6 тонни бітуму закупило на відкритих торгах комунальне підприємство «Хмільниккомунсервіс», які планує використати до кінця 2015 року. Громадські активісти, аналізуючи цю закупівлю, в документації тендеру не знайшли документа, який би розповів громаді, які саме ділянки міста Хмільника у цьому році будуть заасфальтовані. Нещодавній візит до цього курортного міста відкрив експертам «Філософії Серця» чимало місць на вулицях міста, які потребують ремонту.

Враховуючи той факт, що витрати асфальту та бітуму у кожному конкретному випадку ремонтних робіт розраховувати досить складно, громадські експерти пропонують своїм колегам з міста Хмільник долучитися до контролю за використанням цих матеріалів. Аби полегшити цю роботу, надаємо посилання на нормативний акт про затвердження Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів. Вони знаходяться за наступним посиланням: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0365-12.

Переможцем відкритих торгів конкурсна комісія визнала вінницьке Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Оріон». За 450 тонн асфальту дрібнозернистого вони запросили ціну в 632 500,00 грн. За бітум нафтовий дорожній в‘язкий БНД 60/90 – 34 320,00 грн. Іншим учасником торгів було вінницьке Приватне підприємство «РЕМШЛЯХБУД Т»

Громадські експерти з’ясували, що ТОВ «Торговий дім «Оріон» було утворене влітку 2008 року і його статутний фонд на той час дорівнював сумі, еквівалентній 100 тисячам доларів США і спеціалізується воно на оптовій торгівлі будівельними та іншими матеріалами зокрема. Також вдалося вияснити, що комунальники заплатили за асфальт ціну цьому ТОВ меншу за ціну спеціалізованої вінницької кампанії - будівельної кампанії ВІНДОР (http://vindor.ibud.ua/ua/company-prais/asfalt-melkozernistyy-vindor-vindor-861380). Ціна у БК ВІНДОР на момент публікації цього вісника становила 1457 грн за тонну, а ТОВ «ТД «Оріон» отримало за тонну по 1406 грн.

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія»
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up