Іще один мотузковий парк планують побудувати у Вінниці. Вже є досвід

Іще один мотузковий парк планують побудувати у Вінниці. Вже є досвід
  • Пройшло 2 роки з моменту відкриття Мотузкового парку біля Вишенського озера.
  • За цей час парк став одним із популярних місць активного відпочинку.
  • Які зміни відбулися за останній рік та які плани є в керівництва дізнавалися журналісти 20minut.ua

Ми побували в кінці червня в парку. Подивилися, що змінилося за рік з нашого попереднього візиту. І поговорили про враження і перспективи розвитку цього формату відпочинку в місті.

 

Для дітей і дорослих — різні траси

Парк має чотири траси різного рівня складності. Перший та другий маршрути підходять для маленьких дітей. А третій і четвертий, з різними перешкодами, — для дорослих. Починати підкорювати маршрути можна уже з двох років, діток можуть супроводжувати батьки. Про це нам розповів інструктор.

Відео дня

 

— Більш популярна аудиторія — діти до 12-ти, 13-ти років. Це основна маса людей. Триває сезон з квітня по вересень, — розказує старший інструктор Владислав Боровик. — Для них популярний перший, другий маршрут, які знаходяться ближче до землі. Для дорослих це так один раз можна сходити, знаєте, і все: спробував, сподобалося, дякую більше не треба, (посміхається) а от діти маленькі, вони ще і ще цих батьків за руку тягнуть сюди.

 

Скільки коштує

Перед початком проходження маршруту інструктори пояснюють, як користуватися кріпленням: підвісною системою, безперервною страховкою. Також видають одноразові шапочки під захисні шоломи, а при бажанні клієнти можуть придбати рукавички за 10 грн.

Ціни на послуги за рік подорожчали на 10 гривень. Система знижок на вихідні/будні не змінилася.

 

 

Приблизний час проходження трас:

  • Маршрут №1 — 10 хвилин
  • Маршрут №2 —  25-20 хвилин
  • Маршрут №3 — 15-20 хвилин
  • Маршрут №4  — від 10 до 30 хвилин

Безпека

— Обов'язково проводимо інструктаж, особливо, якщо це перший, другий маршрути, як правильно користуватися кріпленням, роликами, — розказує Владислав. — Іноді, трасу дуже тяжко пройти, особливо третій і четвертий маршрут. Хтось думає, що зараз пробіжить маршрут легко, але тоді раз і закляк, то ми піднімаємося і допомагаєм, Кожного ранку ми самі пробігаємо усі маршрути, щоб виявити наявність неполадок.

 

 

Також інструктор наголошує, що для відвідування Мотузкового парку краще обрати легкий зручний одяг.

— В правилах техніки безпеки вказано, що взуття має бути з закритою п'яткою, в'єтнамки-шльопки — це недопустимо. Дівчат просим зібрати волосся в пучок чи хвіст. В принципі, ніяких таких особливих вимог немає, звичайно, приходити потрібно не в шортах і купальному костюмі

 

Старший інструктор каже, що у Мотузковому парку постійно слідкують за технічним станом:

— Недавно приїжджали хлопці з Києва — це монтажники, які проводили повний технічний огляд маршруту, попідтягували плани, повирівнювали платформи, якщо де були перекоси, щоб це було максимально безпечно. Самі своїми силами також налаштовуємо страховочну систему, — показує, — ось ті «уси» страховочні. Ми їх поміняли перевязали, вони також з часом перетираються. Перед кожним сезоном проводиться повний техогляд.

На питання чи не шкодить така система кріплення тросів деревам відповідає:

— Дивіться, трос обмотаний круг дерев'яних брусочків. Піід тиском вже самого троса, під натягою вони контактують зі стовбуром. Таким чином контакт металу з деревом відсутній зовсім. Тільки дерево-древо, через це не шкодять рослинам, навіть, якщо помітете, усюди є сітки спеціальні де трос звисає, ми під ним проводимо сітку для того щоб кора не постраждала. Це все регулярно обновлюємо.

 

 

Зміни та нові планування у парку

В 2017 році Олег Ніколенко, керівник парку, розповідав, що вони планували зробити скелі для альпізму та прокласти новий маршрут No5. Покищо цей процес призупинено.

— Так, спочатку була мова про те, щоб добудувати ще один маршрут, навіть я б сказав два: один дитячий, а інший зробити через озеро, — пояснює Владислав. — Оскільки в Києві це практикується, і дійсно на це є попит, але все ж таки вирішили, що краще побудувати ще один парк, плануємо робити його в Лісопарку, там де зараз майданчик дитячий. Коли, чесно скажу, що не знаю. Була б наша воля ми б побудували його давним-давно. Приблизно, планується будівництво або в кінці цього сезону, або вже на початку наступного.

Старший інструктор говорить, що ланч-зону вони якраз доробляють — з дерев'яних палетів мають зробити ще декілька лавок.

 

 

Хто і для чого приходить

Владислав Боровик розказує, що популярним є тімбілдінг — згуртування команд серед офісних працівників та школярів.

— Дуже багато приходить груп із шкільних таборів. Ось буквально на минулому тижні закінчилась велика група, це здається п’ятнадцята школа, там 250 людей. Вони ходили півтора тижня кожен день. Ми контактуємо з дитячими садками, школами, для того щоб більше діток виходили на вулицю і тут щось робили, а не сиділи вдома.  Для великих груп в нас існують скидки, які варіюються від 10% до 50%. Наприклад, «Бідняжки» в нас мають 40%.

 

 

Анатолій з дружиною та сином прийшли перший раз до парку:

— Переживаю за дітей, щоб не зірвався. Сам би спробував зійти на маршрут, але не сьогодні (сміється). Будемо мати час — прийдемо ще раз.

Світлана розказує, що відвідують Мотузковий парк з самого його відкриття, а за цей сезон прийшли втретє:

— У нас сьогодні день день народження, все дуже подобається, — говорить, що поки не долала маршрут. — Думаю, якби спробувала, то попросила додати одну трасу ще вище.

 

 

Гостя Тетяна каже, що тут вперше, але все сподобалося:

— Для дітей це дуже хорошо і цікаво. Сама, якщо чесно боюся, — жартує, що можливо б спробувала пройти першу і другу трасу, як дітлахи. Говорить, що для малих без рукавичок нормально, а от ті хто піднімаються на маршрути No4 і No5. це буде потрібно.

 

Читайте також: 

Де у Вінниці активно відпочити?

 

Текст, фото — Меланія Король

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up