Проїхатися на велосипеді, скейті, санях: чим цікавий Мотузковий парк на Вишеньці

Проїхатися на велосипеді, скейті, санях: чим цікавий Мотузковий парк на Вишеньці
  • Минув рік, як на Вишенському озері відкрили Мотузковий парк.
  • За цей час його відвідало 300 тисяч людей.
  • Що там зараз? Чи змінилися ціни та коли встановлять зону відпочинку, дізнавалися журналісти 20minut.ua

У парку є чотири траси різного рівня складності, загальна протяжність яких — 350 метрів. Перші два маршрути — для діток від двох років. Вони над землею і позначені синім та зеленим скотчем. Батьки можуть супроводжувати дітей. Вище знаходяться третя та четверта траса. Вони тяжчі та довші. На них зустрічаються  цікаві та оригінальні перешкоди для дорослих.

Перед  тим, як пройти  маршрут, відвідувачів інструктують спеціалісти. На охочих екстрималів одягають підвісні системи, каски, безперервну страховку. Людина, яка йде по трасі, постійно прив'язана до металевого тросу. Трос не переривається: починається  на вході і закінчується на виході. Тобто, коли людина стає на маршрут, вона постійно тягне за собою страховку.

Відео дня

— Охочих здолати перешкоди на висоті, обв’язують по ногах і по талії. У маленьких діток додатково страхують ще й по руках, щоб не випали. Навіть якщо людина висітиме догори ногами,  вона не висковзне з підвісної системи, — розповідає керуючий парком Олег Ніколенко.

Час проходження не обмежений. Але, як каже Олег, якщо утворюється черга, інструктори підганяють. Страховка безперервна, тому,  якщо людина заходить, приміром,  другою, то вона другою повинна і злізти. Поміняти місцями «висотників» може тільки  інструктор.

Даша та Надія прийшли до Мотузкового парку вдруге — подобається. Здолали третій та четвертий маршрути і кажуть, що було не складно.

—  Дуже круто.  Єдина незручність: трохи боляче рукам. Особливо, якщо людина не звикла. Можливо, краще було б давати якісь рукавички, щоб не поранитися, — говорить Даша.

Дівчатам є з чим порівняти враження та ціни. Вони навчаються в Австрії і там є величезний тематичний парк з динозаврами, де вони проводять вільний час.

— Принцип один ї той самий. Ті ж кріплення, ролики. Але вартість одного маршруту в Австрії десь 10 євро, — каже Дарина.  — А тут,  грубо кажучи, 150 гривень за два маршрути. У нас такий вид розваг доступніший по ціні. І якщо чесно, цікавіше: велосипеди, скейт, на якому можна з’їжджати — це класно.

Надія (ліворуч) та  Даша (праворуч)

Приблизний час проходження трас

  • Маршрут №1 — 10 хвилин
  • Маршрут №2 —  25-20 хвилин
  • Маршрут №3 — 15-20 хвилин
  • Маршрут №4  — від 10 до 30 хвилин

Ціни зросли

У 2017 році активно відпочити в Мотузковому парку стало дорожче. Зробили градацію цін на вихідні та в будні дні. Але система абонементів для дорослих і дітей залишилася незмінною. Через те, що ціна піднялася, людей поменшало. Минулого року парк відвідало приблизно 300 тисяч людей.

Зроблять ланч-зону

У Мотузковому парку збираються зробити ланч-зону зараз, в якій можна буде сісти відпочити після подолання маршрутів та перекусити.

— Хочемо розставити три великих крісла з з піддонів на кшталт тих, що біля Універмагу, —  говорить керуючий парком Олег Ніколенко. — На кожному може поміститися по три людини.

 Планували зробити штучні скелі для альпіністів та додати Маршрут №5. Але поки що модернізацію парку призупинили. Як розповів Олег, в рамках проекту «Активна країна» минулого року в Україні нараховувалося 9 мотузкових парків. Зараз їх 14. Такі парки будують з нуля. Тому поки що розвиток саме в діючих парках призупинили.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Коляк

    300 тис. відвідувачів * 50 грн мінімальна вартість квитка = 15 мільйонів, цікаво скіки власники заплатили податків?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up