Epolets: «Якщо умовно розділити пісню, то у неї кілька життів»

Epolets: «Якщо умовно розділити пісню, то у неї кілька життів»
  • У Вінниці виступив рок-гурт Epolets
  • У плейлистах вінничан Epolets
  • Хто вони, ці Epolets?

 

                                                 Epolets

Український рок-гурт, що був створений у 2012 року в Одесі. На початку творчого шляху, вони були кавер-колективом The Rolling Bones. Виконують альтернативний рок трьома мовами. Самі ж музиканти вважають, що їхній саунд — це сплав кількох поколінь рок-культур .

Відео дня

У шостому сезоні телешоу «Х-Фактор», хлопці увійшли до дванадцятки найкращих виконавців. Восени 2016 року почали запис нового альбому, саунд-продюсером якого виступає Мілош Єлич — клавішник і аранжувальник гурту «Океан Ельзи». А 22 листопада вийшов перший сингл майбутнього студійника під назвою «Я хочу бути з тобою».



Це базис інформації, яку нам пропонує Вікіпедія. Ще можна знайти невелику кількість інтерв'ю, відеоробіт та ціни на їх концерти — 100-150 гривень. Скромно. Взяти тих же «Мачете» — 500-4000 гривень за виступ.

З іншого боку — «С.К.А.Й». Мужики 15 років на сцені, об'їздили мало не весь світ, а послухати їх наживо, обійдеться на 50 гривень дешевше. Нехай і у фан-зоні.

Мабуть справа у новому поколінні слухачів, яким хочеться нової української та ще «не заїждженої» музики. Epolets пропонують саме таку.
 

Epolets: Андрій Головерда, Павло Варениця

Концерт музикантів з Південної Пальміри пройшов у креативному просторі «Артинов». Одесити привезли акустичну програму, і як з'ясувалося, нагода знову побачити «еполетанів» у Вінниці, випаде не скоро. Повноцінний тур почнеться аж у 2018 році.

Не познайомити читачів з Epolets ми не могли. Тому провели інтерв’ю з лідером гурту, Пашею Вареницею.
 

Epolets: Андрій Головерда, Павло Варениця

Про кавер-гурт The Rolling Bones

Ми отримували задоволення від гри у тому гурті. Та з часом почали писати авторські пісні, а гроші, які заробляли вкладати в промо Epolets. Концертів The Rolling Bones ставало все менше.

Перший час ми вставляли в кавер-програму власний матеріал. Перевіряли, чи «зайде» він публіці. Його одразу оцінили. Це надихало та підштовхувало писати далі.

Коштів, які ми вклали, вистачило на необхідну кількість та якість матеріалу. Слухачів ставало все більше. І наступив момент, коли нам вже непотрібно було виконувати кавери, адже свого матеріалу було достатньо. Так з’явився гурт Epolets.

Про гастролі

У Вінницю вибралися в рамках коротенького (з трьох міст) акустичного туру. Ми з Андрієм (Головердой — гітара, бек-вокал) вирішили вирватися з музичної буденності. Зараз нам дуже не вистачає публіки, хочемо трохи зарядитися.

Найближчим часом розповімо про масштабний тур, у який ми вирушимо з новим альбомом. Буде Україна, Білорусь та інші країни. Але це вже у 2018 році.

Epolets: Павло Варениця


Про перспективи

Пишемо альбом. Вже вийшов перший сингл «Я хочу бути з тобою», у кінці березня вийде другий — «Місто спить». Реліз диску відбудеться в жовтні.

Ми трохи змінили формат роботи. Якщо раніше ми писали пісні, відпрацьовували їх і записували все на студії. То зараз пишемо тексти та практично відразу їх записуємо.

Що буде в альбомі стане відомо у березні. Та думаю, що плейлист не буде перевищувати 12-ти пісень.

Про музику

Якщо музика не бере слухача за живе, то його ніяк не зачепили. Коли нам вдається до когось достукатися, пісня сприйнята і зрозуміла, тоді все круто. Наша робота зроблена. За рахунок цього і з'являються шанувальники із слухачами.

Якщо умовно розділити пісню, то у неї кілька життів. Перше — студійне. Людина почула і її зачепило. Друге, коли почув пісню на концерті. Тут оцінюється майстерність музикантів, харизма, звук, шоу. Можливо є й третє. Наприклад, коли людина бере у руки гітару, співає цю пісню і передає її далі. Пісня живе вже без тебе.

Про гонорари

Музика — це продукт, і все залежить від цього продукту: ким він написаний, як він підноситься тощо. Якщо ти звичайний музикант (як ми) і все робиш раптово, то звичайно тобі потрібно багато ентузіазму, часу, терпіння та якихось вкладень.

А якщо ти продукт придуманий, якоюсь досвідченою людиною, то вистачить хорошого матеріалу. Але ти можеш бути просто хорошим хлопцем, випустити хороший продукт, який  вдало «зайде». Тоді буде щось на кшталт (комерційних) «Валентина Стрикало» чи Макса Коржа.

 



Про Вінницю

Окрім як про фонтан, трамваї та Wi-Fi у них, про місто нічого сказати не можу. У Вінниці буваємо часто, але так її і не подивилися.

Як правило Вінниця стає переправною точкою, між одним містом та наступним. Пів дня спимо, потім ефіри або підготовка до концерту, а ввечері їдемо на автепаті або відпочиваємо перед потягом.

З місцевих музикантів відзначу The Hypnotunez. Мені імпонує музика та філософія цього гурту. Ще Богдан Совик (OWL) та Діма Шуров (Pianoбой).

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up