The Hypnotunez: «Ми вже відправили заявку на Євробачення»

The Hypnotunez: «Ми вже відправили заявку на Євробачення»
Селфі з повною залою глядачів. На сьогоднішній день, це був найбільший сольний виступ гурту
  • Нещодавно, один із найвідоміших вінницьких гуртів дав концерт у рідному місті
  • Повна зала вітала квінтет, після їх участі на телепроекті «Х-Фактор»
  • У своєму інтерв’ю, лідер гурту розповів про талант-шоу, майбутній альбом на євротур

 

Концерт відомих, не тільки у Вінниці та в Україні, а й за кордоном хлопців The Hypnotunez, зібрав солд аут у філармонії. Послухати з десяток кращих пісень квінтету прийшли діти, молодь та люди похилого віку. Сказати, що всі вони знали, на що «підписуються» — однозначно не можна.

— Я прийшла послухати джаз, натомість побачила молодих людей, які грали щось зовсім інше, — розповідає 58-річна Людмила Ковтун. — Помітила, що більш молодим слухачам подобається їх творчість, але мені як людині, яка зростала на музиці Дюка Еллінгтона, Френка Сінатри та Майлса Дейвіса, було трохи не по собі від такої напруги. Однак наприкінці концерту я подумала, що можливо за такими напрямками і криється майбутнє музики. Напевно, буде правильно, якщо люди мого віку не стануть втручатися в еволюцію прекрасного і змиряться з тим, що все у цьому світі приходить і так само йде.
 

Гурт The Hypnotunez у повному складі. Фото STB.UA
Хто б там що не говорив, а The Hypnotunez вже давно сформована команда, яка визначилася, що і для кого вона хоче грати. Саме тому, ми і вирішили запросити хлопців на інтерв’ю. Музика, яку виконують «гіпно», ніщо інше, як джаз-панк та свінгкор. А на сцені — це гіпнотична мелодія, об'єднана контрабасом, саксофоном, ударними, гітарою, тромбоном, вокалом і харизмою учасників. Цього хлопцям було достатньо, щоб отримати «золоту кнопку» на шоу-талантів «Х-Фактор», подолати на ньому п'ять прямих ефірів і зарекомендувати себе артистами. І якщо минулого разу ми брали інтерв'ю у The Hypnotunez, яких знали у вузьких колах слухачів, то тепер, перед нами сидів фронтмен (Гера Луідзе) відомого та набираючого оберти музичного гурту.
 

Відео дня

Фото зі сторінки гурту ВКонтакті
Гера, на «Х-Фактор» ви пішли, щоб побачити себе по телевізору і зробити промоцію свого гурту, але натомість Саніна (Юлія Саніна - член журі і лідер гурту The Hardkiss) натиснула «золоту кнопку», яка і вивела вас у джокери проекту. Після такої несподіванки, ви розраховували на перемогу в шоу, адже як-не-як ви «неформат»?

— Ми взагалі не розраховували пройти кастинг, а коли отримали «золоту кнопку», то були на підйомі, і в той же час — у розгубленості. Ми не розраховували пройти навіть наступний етап. Адже спочатку нас «злили», а вже після цього — зробили джокерами. Пам'ятаю, як ми думали: «О, перший прямий ефір, головне, не вилетіти з нього!» І не вилетіли аж до шостого.

Що допомагало залишатися на проекті?

— Одним з наших основних завдань було максимально робити все так, як ми робимо це завжди. Якщо на проект прийшли The Hypnotunez, то ми повинні штовхати The Hypnotunez до кінця, хоча не завжди була така можливість. Так ми пройшли п'ять ефірів.


Гурт The Hypnotunez. Фото STB.UA
Протягом цих ефірів за вас голосували і підтримували телеглядачі з усієї України. Подейкували, що перемогу отримають або Detach, або The Hypnotunez, але після виконання української народної пісні «Туман яром» — ви вилетіли. Причому ця пісня була обрана таємним наставником. Не вважаєте, що це могла бути чистої води підстава, а вас просто «зливали»?

— Цілком можливо. Щотижня хтось вилітає з ефірів, але що найсмішніше, кожен з них думає, що його зливають. Я не ставлю під сумнів голосування, та й то, що у нас не було наставника — ні про що не говорить, але був нюанс, що пісню нам нав'язали. Ми не могли її змінити. При цьому, ми все одно зробили її в своєму звучанні.

Справедливості заради, всім учасникам дали пісні, які вони не могли змінювати. За великим рахунком, я задоволений тим, якою вона у нас вийшла, але ми могли б показати себе набагато краще з іншою піснею. У нас була маса своїх варіантів.

Є припущення, хто міг бути цим наставником?

— Особисто моє припущення, що цього наставника просто не було. Але це тільки припущення. Істини ми так і не дізналися.

Гурт дійшов висновку, що пісня далеко не найвдаліша, а мотивація вибору цієї композиції нам зовсім не зрозуміла. Якщо у нас все ж був наставник, то як мінімум, він не подумав, як ми з нею будемо звучати.

На «Х-Факторі» багато хто хоче різноманітності від артистів, і можливо, це була спроба побачити нас у новому звучанні. Хоча ми кожен ефір міняли його. Ми були іншими.

Але участю ви задоволені?

— Звичайно! Ми навіть вдячні! Ми вдячні Юлі Саніній за те, що вона дала нам можливість. Ми ж могли вилетіти ще у тренувальному таборі, але ми його пропустили і пішли відразу в ефіри. Вдячні усім людям, які з нами працювали: режисерові, інтерв'юеру, людям, які займалися нашими сюжетами — вони нас підтримували. У тому, що ми так далеко пройшли, є їхня заслуга. На проекті ми знайшли багато друзів.
 

Гера Луідзе та Юлія Саніна. Фото зі сторінки гурту ВКонтакті
Крім цих знайомств, є ще один приємний момент. Протягом усього проекту вас підтримувала саме Саніна. І так вже вийшло, що у вас схожі стилі музики, так може варто говорити про спільні з The Hardkiss роботи?

— Я б сказав, що у нас подібна концепція в музиці, і звичайно ж ми б хотіли зробити спільну пісню. Нам було б цікаво це спробувати, тому що це один з небагатьох популярних українських гуртів, який заслуговує на увагу. Але я думаю, що у The Hardkiss повнісінько подібних пропозицій від інших виконавців. Нав’язуватися не будемо.

А чи буде співпраця з іншими гуртами? Наприклад, з Detach? На проекті ви подружилися і навіть закликали, щоб за них голосували підписники вашої групи ВКонтакті.

— Ми здружилися, і звичайно ж, вболіваємо за них. Якщо не Detach, то хто? На даний момент йде серйозне протистояння: рок-гурт може вийти в топи. Звичайно ж, ми за це! Це не враховуючи того, що тепер вони наші хороші друзі. Але все ж таки наші жанри далекі один від одного... А за великим рахунком, чому б і ні? Ми завжди відкриті для співпраці.
 


На проекті The Hypnotunez багато експериментували з музикою і піснями, чи не думаєте надалі підтримувати ці традиції? Скажімо, на деякий час перевтілитися у хіпі та грати психоделічний рок?

— Це вже буде кардинальна зміна стилю, а це не так просто. Наприклад, всі композиції, які нам давали на проекті (обриває розмову, хмурить брови - авт)... Ми грали цю дурну пісню («Волшебный кролик» - авт.) У ідіотських костюмах кролів! Це було схоже на клоунаду. Але ті люди, які слухали, вони могли б помітити, що це була композиція, у якій прозвучали елементи диско, панк-року та бі-боповий програш. Це і є «Гіпнотюнз»! Ми не просто граємо у різних стилях, ми комбінуємо це в наше звучання.

Як би там не було, але ви стали на голову вище. Тому підтвердження — заповнена філармонія на вашому останньому концерті. Це перший ваш сольник такого масштабу, як думаєте, люди прийшли послухати «Гіпнотюнз», такими, якими ви є або вони хочуть побачити хлопців з телевізора?

— Звичайно, що більшість прийшла на гурт «Гіпнотюнз». Я побачив багато знайомих облич, але багато було і не знайомих. Ми зіграли тільки дві речі, які виконували на «Х-Факторі». Як на мене, концерт був вдалим.

На виступ прийшли люди різного віку: від дітей на руках у батьків, до бабусь та дідусів. Незвичайний симбіоз слухачів для свінгкору і джаз-панку.

— У нас вже був такий досвід, коли ми грали в театрі, в філармонії, і на виступ приходили дорослі люди. Але на останньому концерті було складно, тому що я бачив публіку, яка полюбляє відриви і «дичину», у цей же час, були дорослі люди, які серйозно оцінювали наш виступ, намагалися слухати і аналізувати... У таких випадках хочеться загнати повну «жесть» для тих, хто прийшов відірватися, але потрібна увага і дорослому поколінню. У цьому і фішка «Гіпнотюнз» — від нас можна послухати і «дичину» і той же бі-боп.
 



Не можу не запитати про новий тур, у тому числі, про його європейську частину, та звичайно ж, про підготовку нового альбому. Як просувається робота? Відомі дати? Написані пісні?

— Швидше за все, тур почнеться у лютому. Ми плануємо грати на великих майданчиках, таких як Atlas (клуб у Києві - авт.) З великою ймовірністю тур закінчиться саме у Вінниці.

У нас вже є матеріал на другий альбом. Диск буде відрізнятися від дебютного, і вже можна помітити, що зараз ми граємо іншу музику. Коли ми виконуємо джаз-панк і свінгкор — це схоже на правду, у той час, як на дебютному диску, щось більш свінгоподібне. Спочатку плануємо випустити кілька синглів, а потім вже повноцінний диск. Але точну дату я поки що не готовий назвати.

Після закінчення українського туру, ми хочемо почати європейську його частину. У нас уже відкриті візи, але нам потрібно знайти беклайн (звукове устаткування - авт.) з яким ми зможемо грати та спосіб пересування європейськими точкам.
 

Читайте також: The Hypnotunez: «Судьи “Х-Фактора” давно хотели услышать что-нибудь нетипичное»
 


Тобто, у пабах вас більше не побачити?

— Чому ж? Ми будемо там грати, просто будемо намагатися переходити на більш музичні майданчики... Не пов'язані з пивом.

А на талант-шоу?

— Можливо у якості журі або запрошеного гостя. Ще можливий варіант з «Євробаченням», на яке ми вже відправили заявку. А з приводу «Х-Фактора» та подібних йому шоу, то я думаю, що більше нас там не побачать.
 



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up