Богдан Совик презентує у Вінниці свій музичний гурт

Богдан Совик презентує у Вінниці свій музичний гурт
  • Суперфіналіст вокального шоу «Х-Фактор» 27 листопада представить вінничанам гурт OWL 
  • У команді чотири музиканти, їх стиль — рок 60-70-х, а перший альбом вийде на плівці

 

Мріяти про власний гурт Богдан Совик почав, коли йому було 15. З того моменту пройшло більше 20 років, і ось 27 листопада він готовий презентувати своє творіння — рок-гурт OWL («Сова» — укр).

За роки своєї діяльності Богдан встиг побувати учасником кількох музичних колективів. Але рано чи пізно попрощатися довелося з кожним. Команда, у якій він був виконавцем у шкільні роки, розпалася після закінчення 11 класу. Коли він отримав диплом в університеті, перестав існувати другий гурт Совика. Останнім колективом, у якому грав музикант, був рок-гурт «Графіті».

— Гурти створюються з двох причин: для того, щоб заробляти гроші, або для того, щоб нести свої ідеї у маси. Я за другий варіант, але без грошей багато не досягнеш. Тому кожному колективу потрібен двигун, який буде мотивувати на шляху до поставлених цілей. Раніше я не вважав музику роботою, але тепер багато що змінилося.

Відео дня

 


Проект OWL почав формуватися у березні 2016 року. Тоді ж почався пошук музикантів для майбутнього гурту. На прослуховування приходили різні люди: з досвідом, але без бажання та навпаки. Усього близько 10 музикантів.

Понад півроку тривала кадрова текучка, і тільки цієї осені у гурті з'явилися потрібні люди. Зараз OWL складається з чотирьох музикантів, троє з яких інкогніто. Совик відмовився розповідати про них до презентації, але погодився назвати інструментарій «сов».

— Крім вокалу, на мені будуть клавіші та гітара. Від інших учасників ви почуєте ударні, гітару та бас-гітару. Думаю, що якби потрібний склад зібрався раніше, гурт був би презентований давно. Тут проблема в тому, що зараз дуже мало молодих досвідчених музикантів, більшість «домашні» і не знають, що таке сцена. А презентуватися з такими людьми ми не могли б собі дозволити.
 

Фото Андрія Кулера
Жанр, у якому гратимуть «сови», був визначений спочатку — жива музика зразка 60-70-х років. Сюди увійде рок, арт-рок, ритм-н-блюз та прогресивний рок.

У принципі, якщо зайти у паб, де виконують живу музику, швидше за все почуєш все ті ж 60-ті, 70-ті, 80-ті: The Beatles, Queen, The Rolling Stones ... Це музика, яку прийнято вважати вічно живою. Але фронтмен OWL каже, що такого як у них, в Україні більше немає.

— На всю країну знайдуться всього лише два гурти, звучання яких схоже з нашим. Це Love'n'Joy та Sinoptik. Але все одно воно не таке. З самого початку ми були прихильниками авторської музики, і ми дамо слухачам живий та справжній саунд. Від каверів теж не відмовляємося, адже багато хто пам'ятає Богдана Совика, як учасника «Х-Фактора», та їм захочеться послухати ту музику, яку я виконував на проекті. Тому в концертній програмі будуть і кавер-пісні. А коли пройде якийсь час, OWL виконуватиме тільки авторське.

Реклама, оренда залу, світло, звук — усе це вимагало не тільки часу, а й вкладень, більшу частину яких довелося діставати з власних кишень.
Не дивно, що найскладніше, з чим довелося зіткнутися музикантам, стали пошуки спонсорів. Реклама, оренда залу, світло, звук — усе це вимагало не тільки часу, а й вкладень, більшу частину яких довелося діставати з власних кишень. Так само було і з афішами, які хлопці розклеювали самостійно.

— По місту ми розвісили десь сотню афіш. А якось натрапили на чоловіка, який вирізав нашу афішу. Ми запитали, навіщо це робити, на що він відповів, що йому за це платять.

Презентація гурту Богдана Совика відбудеться 27 листопада у нічному клубі Feride Plaza (вул. Пирогова, 23а). За квитки можна дізнатися за посиланням або за тел: (098) 101-00-63; (093) 101-00-63.

 

Альбом на плівці

Писати музику і тексти Богдан почав у 1999 році і на сьогоднішній день їх вистачить на запис трьох альбомів. Але з цим музикант не поспішає. Каже, що спочатку матеріалу потрібно «доцвести», а просто закинути свої творіння в інтернет він не готовий. Спочатку пройдуть концерти, на яких буде видно реакцію слухачів, потім будуть пробні записи на студії, а влітку 2017 світ може почути дебютну платівку гурту.

Причому слово платівка вжито не випадково. Перший альбом «сов» буде записаний на плівку, після чого його переведуть в mp3 і завантажать у файлообмінники.

— Є різниця, між звучанням на плівці та у плеєрі Вконтакті, де якість 128 кілобіт. Більшість, звичайно ж, цього не оцінить, та й звук навряд чи відрізнять, але хтось скаже точно: «Я не послухаю їх пісні Вконтакті, а краще дочекаюся, поки вони вийдуть на плівці». Адже це справжня музика. Так писалися «Бітли».

 
 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up