Чому вінничани змінили дату блокади російських фур

Чому вінничани змінили дату блокади російських фур
Приблизно 500 активістів ряду громадських організацій Вінниччині висловили готовність долучитися до блокади російських автомобілів. Акція вже мала розпочатися, але дату проведення змінили.

- Щоб учасників акції не звинуватили у порушенні чинного законодавства, - розповіла журналісту «20 хвилин» координатор акції, колишній боєць батальйону «Айдар», викладач Вінницького національного технічного університету Світлана Бевз. – Для цього маємо намір залучитися підтримкою влади. Вчора передали листи керівникам обласної влади – голові ОДА Валерію Коровію та голові облради Анатолію Олійнику. Завтра представники громадських організацій мають намір побувати в адміністрації, щоб отримати на них відповідь, тобто узгодити свої дії. Також плануємо залучити поліцію.

Як розповіла Світлана Бевз, про свою участь долучитися до акції повідомили представники низки громадських організацій. Серед них – «Самооборона Майдану», «Учасників АТО і волонтерів», волонтерської організації Вінницького національного технічного університету та інших.

Нагадаємо, найбільш інтенсивним місцем перетину кордону з Молдовою на території області є митний пункт пропуску у Могилеві-Подільському. Там береги Дністра з’єднує автомобільний міст. Ще одна лінія перетину кордону знаходиться у Піщанському районі у селі Болган. Тут область межує з невизнаною Придністровською республікою. Лінія перетину проходить по суходолу по автомобільній дорозі. У райцентрі Ямпіль між українським і молдовським берегом курсує пором.  Саме ці місця на кордоні планують взяти під свій контроль активісти.

- Рух російського транспорту блокують наші сусіди з Житомирської області, - каже пані Світлана. – Роблять це ще одні наші сусіди у Чернівецькій області. Як відомо, першими вийшли на траси активісти у Закарпатті. Не пропускають транспорт на Чернігівщині і Сумщині. Ми не можемо залишатися осторонь. Тому й вирішили приєднатися до акції, що набула всеукраїнського масштабу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Соловьев Антон

    Что имеем в сухом остатке?

    Эстония предложила свою территорию для транзита.Как и Финляндия.Россия начала перевозку товаров морем.Польша договорится с Россией через 2 дня.



    Украина лишилась денег за транзит через свою территорию.Предстала перед всем миром,как неуправляемое государство,в котором кучка вооруженных самозванцев творит всё,что захочет.Европейские,Карл,получатели недоставленных в срок грузов готовят иски к Украине.Нарушены правила ВТО,что тоже грозит не малыми штрафами.В случае перекрытия Россией украинского транзита,убытки УКРАИНСКИХ перевозчиков составят 4,2 миллиарда долларов



    Спасибо Вам,"патриоты"!
  • Соловьев Антон

    Нужно понимать, что украинские перевозчики поставляли в Среднюю Азию через Россию не только грузы из самой Украины, но также и грузы, поступающие из европейских стран. К примеру, частым маршрутом был путь Франция-Казахстан. Потому суммарно убытки могут составить достаточно серьёзную цифру.

    Политолог и экономист Александр Дудчак

    Политолог и экономист Александр Дудчак

    Убытки уже начинают подсчитывать. Относительно того, во что это может вылиться Украине, сейчас есть разные оценки. В Минэкономразвития считают, что убытки для украинских предприятий, задействованных в сфере перевозок и страдающих от эмбарго, составят от $0,8-1,1 млрд. Сами перевозчики, что, если запрет будет действовать год, они потеряют что-то в районе $4,2 млрд.», — заявляет Александр Дудчак.

    Путь из Украины в Казахстан в объезд России, конечно, возможен для украинских фур. К примеру, для них возможно погрузиться на паром в Одессе или в каком-либо ином черноморском порту, добраться до грузинского побережья и оттуда уже углубиться в Азию. Тем не менее один такой маршрут будет, по подсчётам экономиста, стоить на четыре тысячи долларов дороже. Он также займёт в два раза больше времени. С другой стороны, урон для российских перевозчиков будет вовсе не так велик.

    «Россия не так много ввозила в Европу по земле. Только примерно 5-8% грузов доставлялось с помощью автоперевозок. Основной поток шёл по морю, а 14% грузов доставлялось в ЕС посредством железнодорожных путей. Так что, во многом, для российских перевозчиков это лишь дело времени переориентироваться или на порты Петербурга, или на Эстонию, которая уже выразила своё желание, или на Финляндию», — продолжает Александр Дудчак.

    По мнению эксперта, Украина начала этот новый виток своего торгового противостояния с Россией, в основном, для того, чтобы в очередной раз продемонстрировать свою евросолидарность.

    Соловьев Антон reply Соловьев Антон

    Украина решила «помочь» полякам, присоединившись к их блокаде грузоперевозчиков, направляющихся из России в Западную Европу. Это было не самое экономически верное решение, так как вместо этого Украина, кстати, вполне могла бы воспользоваться прениями между Россией и Польшей и перетянуть на себя основной поток российских дальнобойщиков. Это глупое решение.

    В результате поляки, наверное, вскоре пойдут договариваться с Россией и оставят Украину с носом. Сделают вид, что у них были просто какие-то технологические споры, а на Украину покажут пальцем и скажут РФ: «Она ненадёжный партнёр. Работайте с нами», — предполагает Александр Дудчак.
  • Анонім

    Гантон Ви завжди у своєму репертуарі. Мабуть коли Вам виписували свідоцтво про народження дійсно перепутали дві букви.

    Соловьев Антон reply Анонім

    Более разумные аргументы имеются?Вас,при рождении,Вижу,вообще никак не назвали.Мудрое решение.

    zerro reply Анонім

    А в чём он неправ? Есть какие-то вразумительные аргументы, кроме как "перепутали дві букви"?

    Анонім reply zerro

    Звісно є, цей троль завжди, шукає якийсь бруд розсосолює його збирає якусь неперевірену інформацію і викидає власних 10 тупорилих коментарів в одній статті. Мені особисто бридко читити такі коментарі, по-типу так вам потріб, а що хотіли краще, ось вам. А я такий Вумний, сидів тихенько і тролю, тому що на біль я нездатен. Сидіти тільки нити та "соплі жувати".

    Соловьев Антон reply Анонім

    Странно-так блокирование фур-это бруд?Согласен.

    Анонім reply Соловьев Антон

    Гантон Ви навчіться будь ласка виражати власні емоції та коментарі в одному пості, а то 10-20 коментів у одній статті, а толку 0. Стосовно того що наразі ми маємо, хто Вам сказав, що я скакав, чи підтримував євроінтеграцю??? (Десь мабуть глюкануло, у черговий раз). Я противник зближення як і з Європою так і з Росією, ми досить БУЛА мабуть самодостатння країна, яка могла обійтися і без подачок Росії і без кредитів Європи. АЛЕ НАРАЗІ у країні ВІЙНА із тіпа "братами-сусідами", хоча важка писати навіть такі слова. Тому я прихильник того, щоб із даною країною розривати будь які звязки, як економічні, транспортні, до повного закриття кордону......Гірше нам уже мабуть не буде.

    Соловьев Антон reply Анонім

    Вопрос умному-когда ты скакал,ты думал о последствиях?

    Тогда ответь,почему мы с каждым днем живем всё хуже?

    Соловьев Антон reply Анонім

    Переход на личности-это АРГУМЕНТЫ ПАНА?
  • Соловьев Антон

    И что интересно-и на работу активистам ходить не нужно.Интересно,на что они живут?Все 500?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up