Журналісти RIA викрили незаконну вирубку дерев. Збитки – 500 тисяч гривень

Журналісти RIA викрили незаконну вирубку дерев. Збитки – 500 тисяч гривень

Розслідування щодо незаконної вирубки дерев у Барському районі, яке провели журналісти RIA/20minut.ua, дало результати.  Екологічна інспекція нарахувала пів мільйона гривень збитків.

У квітні журналісти провели власне розслідування щодо вирубки лісів чорними лісниками у Барському районі. Під час його підготовки місцеві самооборонівці погрожували журналістам, лісники хотіли зам’яти справу, а поліція закривала на це очі. Тоді вийшла публікація «Як рубають ліс на мільйони гривень і хто кришує «чорних» лісників». Пройшло кілька місяців і результат є.  

- За фактами журналістського розслідування була проведена перевірка у зазначеному місці щодо незаконної порубки дерев. Ми нарахували 500 тисяч гривень збитку,- каже начальник екологічної інспекції Вінницької області Юрій Дубовий.

Також управлінням обласної поліції було відкрито кримінальне провадження щодо незаконної вирубки лісу у Барському районі. За приховування факту правопорушення (журналісти вказали оперуповноваженому Барської поліції на місця незаконної вирубки дерев,-ред) одного з поліцейських було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. А начальник Барського відділу поліції Павло Кукурудза, який за даними активістів кришував "чорних" лісників, після службової перевірки звільнився з лав правоохоронців. 

Відео дня

Якщо у вас є данні про незаконну порубку дерев – пишіть чи дзвоніть автору. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Purgen Purgen

    А ну-ка, начинаем думать, почему это происходит? Только честно.
  • Anonymous

    Так газ дорогой, я видел несколько раз в лесу как мужик рубал себе дрова для обогрева частного дома

    Олександр Плахотнюк reply Anonymous

    Ты сам себе ответил "Мужик рубал себе дрова для обогрева частного дома" рубил волежник а не но не резал столетние дубы! И не продавал их по 3000 грн. кубометр!
  • Паша Д

    В якому Лісопарку? Ти на район виїдь-там жах,що робиться!!!

    Десятки цехів по переробці деревиниюДе вони беруть  продукцію?Вся деревина реалізовується  через аукціони,які проводяться в вересні місяці.Якщо навіть цех покаже якісь накладні на ліс,то чи є  фірма від якої виписані накладні учасником цього аукціону?

    НЕ ВІРЮ,що лісник на знає,що у нього в господарстві рубають ліс!НЕ ВІРЮ!

    А далі по ланцюжку  вверх,шановні,наверх!!

    Те саме в Автодорі:знизу вверх і тільки так!

    Яке наповнення бюджету??Лісники  просто роблять "на карман".



    Підняли  акциз на горілку-а ви знаєте скільки самогонки продають люди по селах?Участкові місцеві в долі теж(мабуть).
  • dmishe

    А в лісопарку вже вирублюють дерев я бачив
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up