Залишив 100 доларів на столі судді — отримав «умовний» термін

Залишив 100 доларів на столі судді — отримав «умовний» термін
Фото ілюстративне
  • Водій, якого учергове зловили п’яним за кермом, хотів домовитися із суддею.
  • За це отримав 4 роки позбавлення волі, але покарання пом'якшили.

Чоловік хотів «вирішити питання» в справі про нетверезе керування автомобілем. 24 травня 2018-го прийшов у кабінет судді Липовецького райсуду, який мав розглядати його адмінсправу. Коли пропонував судді гроші, конкретну суму не називав. Просив, щоб у нього не забирали автомобіль — так написано у вироці.

Суддя відмовився і сказав негайно покинути кабінет. Тоді гість вийняв із кишені банкноту в 100 доларів, поклав на стіл між системним блоком та монітором комп’ютера й поспіхом вийшов.

Невдовзі суддя знайшов на своєму столі гроші й повідомив про хабар правоохоронні органи. Водію повідомили про підозру за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу — пропозиція хабара.

Відео дня

Чоловіку призначили покарання — 4 роки ув’язнення, водночас звільнивши від відбування покарання з «умовним» терміном на 1 рік та 6 місяців.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок Немирівського районного суду від 11 грудня.

Купюру в 100 доларів конфіскували в дохід держави.

 

 

Обвинувачений — Андрій Калінчук. Суддею в його справі про нетверезе керування був, а згодом повідомив про хабар Дмитро Кривенко.

До речі, водія визнали винним у тому, що він був за кермом п’яним. Оштрафували на 20 тисяч 400 гривень.

Раніше чоловіка вже судили за аналогічне порушення. У 2015-му він отримав 14 днів арешту за п’яну їзду.

У 2014-му в нього за це ж саме забрали посвідчення водія.

У 2013-му заборонили керувати автомобілями на п’ять років.

У 2012-му році його ловили нетверезим за кермом два рази. Одного разу він заплатив штраф 2550 гривень, потім — отримав 60 годин громадських робіт.

Читайте також про те, як штрафом покарали екс-заступника прокурора області за хабар у 5 тисяч доларів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up