«Ваш син затриманий, треба заплатити…» Що робити, коли дзвонить шахрай

«Ваш син затриманий, треба заплатити…» Що робити, коли дзвонить шахрай
  • Шахрая, що заробляв сотні тисяч гривень на телефонних "розводах", посадили на три роки.
  • А якщо він із в’язниці продовжить дзвонити з обманом «Ваш син затриманий, треба заплатити…»?
  • Як діяти, щоб схема невмирущого шахрайства нарешті обірвалась, дивіться в інфографіці.

 

Щотижня у стрічці новин 20minut.ua є історії втрати великих сум людьми, які купилися на телефонне шахрайство. За роки, відколи існує ця схема заробляння на довірливих, кількість ошуканих тільки зростає.

«Капітан міліції такий-то, ваш син затриманий…». Цей телефонний обман вигадали люди, які перебувають в місцях позбавлення волі. З часом, їхні вигадки поповнили нові легенди: «Ваш чоловік потрапив у ДТП…», «Онук побив людину, треба заплатити…», «Можу допомогти звільнили дочку умовно-достроково…».

Відкупні спочатку були невеликі і люди переказували їх через термінал на мобільні рахунки. Тепер суми в доларах та євро. До потерпілих додому почали приїжджати таксисти чи посильні й забирати конверти. У більшості — це жінки, яких злочинці теж обманюють, щоб зробити своїми помічницями.

Відео дня

Нагадаємо, що одного з таких шахраїв, який за два місяці у злочинний спосіб заробив 200 тисяч гривень, засудили у вересні. Йому дали три роки тюрми. Чи не буде він звідти продовжувати дзвонити людям – питання риторичне.

Редакція підготувала інфографіку про те, як правильно діяти, якщо телефонує шахрай. Передайте цю інформацію своїм близьким, щоб не спіткнулися так само, як потерпілі від обману нещодавно засудженого злочинця.
 

Читайте також: 

Як крадуть наші гроші: схеми популярних шахрайств
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кисель Наталия

    телефонували до мусорів, але вони посміялись і сказали, що не мають таких засобів, щоб виявити злочинців. навіть не стали записувати номер.

    Анонім reply Кисель Наталия

    Аналогічна ситуація, подзвонив - записали, але кажуть тре документально підтвердити, треба було писати або все добре і претензій не маю і поліцейські не будуть тягати, або ще купа бумажок і щось чекати. Як сказав поліцейський у них куча таких номерів, так що якщо мені не завдали шкоди, то краще і нічого не повідомляти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up