Суддя вирішив не продовжувати арешт підозрюваному у вбивстві Віталіни Плахотнюк? (ОНОВЛЕНО)

Суддя вирішив не продовжувати арешт підозрюваному у вбивстві Віталіни Плахотнюк? (ОНОВЛЕНО)
  • Жінку розстріляли на Привокзальній у кінці літа 2018 року. Без мами залишилася 6-річна дівчинка.
  • Замовником вбивства слідство вважає колишнього чоловіка Віталіни. В ухвалі міського суду від 28 листопада написано, що арешт підозрюваному не продовжили.
  • Слідчий у цій справі Андрій Шутий сказав, що арешт екс-чоловіку вбитої таки продовжили. Ймовірно, ця ухвала ще не оприлюднена в судовому реєстрі.

Убивство 32-річної вінничанки, яка працювала бухгалтером у Палаці мистецтв «Зоря» та сама виховувала 6-річну доньку, сталося вранці 21 серпня, приблизно 9.30.

Її тіло з трьома вогнепальними пораненнями знайшов перехожий на вулиці Привокзальній. Жінка йшла своїм щоденним маршрутом на роботу, і там її наздогнав кіллер.

Про те, що в справі цього вбивства вже є підозрюваний, розповіли через тиждень, 27 серпня, у відділі комунікацій обласного управління Нацполіції.

Відео дня

Як замовнику розстрілу Віталіни Плахотнюк оголосили про підозру її колишньому чоловікові. За рішенням суду його взяли під варту до 19 жовтня 2018 року.

— Опитавши рідних загиблої, знайомих, сусідів та колег, підозри поліцейських щодо причетності до цього злочину впали на її колишнього чоловіка, 45-річного жителя Вінниці, — розказали тоді в поліції. — Завдяки вжитим оперативним та розшуковим заходами підозрюваний затриманий та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголосили про підозру в злочині «умисне вбивство, вчинене на замовлення». Суд обрав міру запобіжного заходу — тримання під вартою.

У відділі комунікацій обласної поліції сказали також, що арештованому загрожує довічне позбавлення волі, а виконавця злочину продовжують шукати.

Екс-чоловік, до речі, провину не визнав та відмовився надавати будь-які пояснення.

Після арешту підозрюваного слідство почало клопотати про проведення різних експертиз, про що отримувало відповідні ухвали в міському суді. Долучили до справи відео з камер спостереження та отримало інформацію про дзвінки з мобільних телефонів, які робили в районі вбивства.

У судовій ухвалі від 31 серпня з’являється інформація про те, що в справі з’явився другий підозрюваний — виконавець убивства.

«[замовник, — авт.], переслідуючи мету умисного протиправного заподіяння смерті своїй колишній дружині, з травня 2018 року, точної дати досудовим розслідуванням не встановлено, підшукав виконавця, який за грошову винагороду погодився виконати його замовлення, а саме: вчинити вбивство [Віталіни Плахотнюк, — авт.]. З цією метою [замовник, — авт.] вступив у злочинний зговір із жителем м. Хорол Полтавської області — [виконавець] щодо позбавлення життя [Віталіни Плахотнюк, — авт.] за грошову винагороду», — йдеться в судовому документі.

Підозрюваного виконавця розстрілу жінки арештували на термін до 28 жовтня 2018 року.

  • Далі були знову різноманітні експертизи. Саме через те, що вони затягнулися, 12 жовтня слідчі попросили продовжити термін розслідування до 21 січня 2019 року.

  • Невдовзі добігав кінця термін арешту підозрюваного колишнього чоловіка вбитої Віталіни. Суддя дозволив продовжити термін тримання його під вартою до 14 грудня 2018 року.

  • Далі почав спливати термін арешту підозрюваного виконавця злочину. Але його знову продовжили. Тепер — до 26 грудня 2018 року.

В ухвалі від 28 листопада суд розглядав можливість продовжити арешт підозрюваного екс-чоловіка вбитої. Слідчий подав відповідне клопотання, у якому нагадав про обставини трагічного вбивства жінки, а також про те, що затриманий виконавець злочину свою провину визнав і прямо вказав на колишнього чоловіка Віталіни Плахотнюк як на замовника вбивства.

А розслідування справи затягнулося через біологічну, вибухотехнічну, дактилоскопічну та балістичну експертизу, результати яких ще не надійшли.

Також у клопотанні слідчий зазначив, що відпускати на волю підозрюваного замовника вбивства екс-дружини не можна, бо він може почати переховуватися, впливати на свідків, знищити якісь докази в справі…

На саме засідання про продовження терміну арешту слідчий не прийшов. Через це суддя Ковбаса вирішив, що підозрюваного можна відпустити на волю.

Станом на 6 січня 2019 року в судовому реєстрі відсутні ухвали про арешт підозрюваного чоловіка.

Слідчий у справі Андрій Шутий у коментарі журналісту сказав, що арешт чоловіку таки продовжили до 21 січня 2019 року. Допускає, що судовий документ ще не оприлюднили в офіційному реєстрі.

Пізніше інформація про продовження арешту з'явилася в реєстрі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up