Серійного афериста-«визволителя» спіймала міліція на проспекті Космонавтів

Серійного афериста-«визволителя» спіймала міліція на проспекті Космонавтів
Затриманого з 11 тисячами гривень на проспекті Космонавтів 25-річного вінничанина підозрюють в серії шахрайств (фото СЗГ обласної міліції)
Затриманого з 11 тисячами гривень 25-річного вінничанина підозрюють в серії шахрайств. Схема роботи юнака була класична – він дзвонив людям по телефону і пропонував за винагороду звільнити з міліції когось з родичів.

Про шахрайство, на якому вінничани втрачали величезні суми грошей (останнім часом це десятки тисяч гривень) за те, щоб виплутати сина, брата чи чоловіка із вигаданої аферистами історії, vn.20minut.ua писав не раз. А вчора, 15 жовтня, в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції розповіли про затримання одного з таких «визволителів». Якщо починалися такі види шахрайств з людей, що сидять за гратами (вони просили переказати їм викуп через термінал), то тепер таким промишляють люди на волі або залучають до співучасті так званих кур’єрів чи таксистів.  

На проспекті Космонавтів оперативники вінницької міліції затримали підозрюваного, який вже мав судимості. Почалася операція з того, що на «102» подзвонила 76-річна жінка й розказала, що якийсь чоловік під приводом звільнення її сина з міліції заволодів її заощадженнями.

- Літня жінка віддала зловмиснику, який приїхав до неї додому, 11 тисяч гривень, - кажуть в міліції. - Шахрай не встиг скористатися грішми – на вулиці він був затриманий. У нього вилучили незаконно привласнені кошти.



Підозрюваний, як каже заступник начальника обласної міліції Олександр Глянько, був раніше не раз судимий. І за цей злочин йому загрожує чималий строк - до восьми років тюрми. За кількома епізодами відкрили кримінальні провадження, бо обман 72-річної пенсіонерки в його діяльності був не єдиний. 

В міліції кажуть про чотири відомих їм епізоди. Один із потерпілих, 82-річний вінничанин, віддав шахраєві 4 тисячі доларів та 15 тисяч гривень. 

- Дідусь повірив невідомому чоловіку, що його син скоїв ДТП, та необхідна велика сума коштів для залагодження ситуації, - кажуть в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції. - Після розмови по телефону до дідуся приїхала по гроші спільниця шахрая, яка представилась капітаном міліції. Літній чоловік зрозумів, що його ошукали, лише коли побачив у вікно, як псевдо капітан від’їжджала на таксі. 

В процесі розслідування, як казали в міліції, затриманого перевірять на причетність до інших телефонних шахрайств. А до суду він буде під арештом. 

Нагадаємо, що телефоні афери – це третина усіх шахрайств, які реєструють правоохоронці. Їх стається по кілька на тиждень.
 

Читайте також:
Великі афери в маленькому місті або Як нас дурять без кінця
Ідеальні умови для інтернет-шахраїв. Міліція їх не шукає
Як не стати лохом. Рейтинг схем, за якими працюють шахраї

 

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дарья

    Нарешті, але він що один такий, ще таких як він десяток дурять людей. Сподіваюсь його посадять на довго.

    Бурко Лера reply Дарья

    Не тільки посадять, а й зобов'яжуть віддати/відробити борг. Для пенсіонерів це можуть бути останні гроші.
  • Бурко Лера

    А гроші-то бабусі та іншим постраждалим повернуть? Що їм з того, що цей урод сяде?
  • Анонім

    делаем ставки: сядет/не сядет

    100 грн что не сядет

    Анонім reply Анонім

    + 50 что сядет!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up