Не робить це, бо можете стати здобиччю грабіжників

Не робить це, бо можете стати здобиччю грабіжників
Вінницькі нові поліцейські скоро вийдуть на роботу. Вони обіцяють охороняти нас краще, ніж охороняли старі. Але поки, у очікуванні змін, правоохоронці надали поради вінничанам щодо безпеки на вулицях міста.

Вже 14 лютого на вінницькі вулиці вийдуть та виїдуть патрулі з новими поліцейськими. Поки вони готуються до присяги, яку складуть вже 6 лютого, правоохоронці розповіли про потенційно небезпечні зони та як не стати легкою здобиччю для грабіжників.

- Не рідкісні випадки, коли в під'їзді, на зупинці транспорту або в  сквері люди можуть стати об’єктом різних злочинів, - кажуть у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області.

Ось, що радять не робити, щоб уберегти своє життя:

Відео дня

Не ходіть ввечері короткою дорогою через двори,звалища, кладовища та  пустирі. Оминайте погано освітлену  вулицю та чагарник або ліс. Якщо ж іншої дороги немає – тримайтесь посередині вулиці. Краще ходіть в людних місцях.

Не підходьте до під'їзду, біля якого стоїть незнайомець. Краще дочекайтесь своїх сусідів та з ними заходьте в під’їзд.

Не заходьте в погано освітлений під'їзд. Домовтесь, щоб вас зустрічали та проводжали рідні або друзі.

Не відповідайте на прохання закурити. Не піддавайтесь на провокації хуліганів. Уникайте зневажливих висловлювань на їх адресу. Залишайтеся спокійними та виваженими.

Не підходьте до груп підлітків, краще перейдіть на інший бік дороги або зайдіть в якісь магазин.

Не повертайте в темний провулок, коли здається, що за вами йдуть. Зверніться по допомогу до поліцейського або когось у формі - пожежного, армійського. Йдіть по добре освітленій вулиці. Зайдіть в перший-ліпший магазин. Якщо незнайомець зайшов за вами - зробіть вигляд, що збираєтесь виходити. Коли він теж буде виходити за вами - звертайтеся по допомогу до адміністратора або охоронця. Подзвоніть додому та в поліцію.

Не виставляйте на показ ключі від будинку, дорогі мобільні телефони та прикраси.

Не сідайте в попутки та не погоджуйтеся на пропозицію «підвезти». Якщо машина гальмує, та хтось  просить показати  дорогу - говоріть із ним  на безпечній відстані. Не підходьте до автівки ближче витягнутої руки.

Не розказуйте про себе таксистам та не показуйте скільки грошей у вас в гаманці. Запам’ятайте номер таксі.

Це правила, які базуються на здоровому глузді, чи не так? Але злочинців вистачає, на днях у Вінниці затримали двох грабіжників. Тож бережіть себе.

Читайте також: Якщо на вас напали бандити, кричіть “Пожежа!”

Поліція радить маркувати авто


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    У меня в сумке всегда балончик дихлофоса , если шо то я брызну

    Гість reply Anonymous

    Оце так пАкращЄння вже вчора!

    Може, взагалі надвір не виходити, бо там небезпечно?

    На словах:

    ПЖИТИ по-новому (ТМ), європейська якість (ТМ), "копи як в гамериці" (ТМ), миздобули (ТМ)...

    А насправді:

    Обєрежно, пакращєно; нє скігліті, а діхлафос рукі і бризкаті! І обхадіті десятаю дарогаю! Ми згодни з вамі пакращіваті вулічную бєзпєку!

    Дарья reply Anonymous

    Нічого собі , я вже почала задуматись над тим, може й собі придбати дихлофос для своєї безпеки.
  • Анонім

    В чём же таксисты провинились :)

    Гість reply Анонім

    >>>>>> Якщо ж іншої дороги немає – тримайтесь посередині вулиці.



    Ми не корови, щоб іти з пасовиська прямо посередині вулиці. І в великому місті ця порада - дуже "дієва" )))))

    Anonymous reply Анонім

    80% водил такси это бандюки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up