Не нова схема: липові прокурори просять гроші у вінницьких бізнесменів

Не нова схема: липові прокурори просять гроші у вінницьких бізнесменів

На Вінниччині аферисти телефонують до бізнесменів та керівників підприємств начебто від імені керівництва прокуратури області.

— У зв’язку з діями цинічних шахраїв, вчергове звертаємося до громади звертатись до правоохоронних органів з відповідними заявами! Зухвалі зловмисники продовжують здійснювати телефонні дзвінки громадянам, приватним підприємцям, керівникам підприємств, установ й організацій, начебто від імені керівництва прокуратури Вінницької області, з проханням надати грошові кошти "з благодійною метою", — розказують у прес-службі прокуратури Вінницької області.

За інформацією відомства, відповідна злочинна схема не є новою - подібні випадки вже мали місце як на Вінниччині, так і в інших регіонах держави. Раніше зловмисники вже діяли за аналогічною схемою, використовуючи імена прокурорів.

— Представники кримінального світу, політичні провокатори та звичайні шахраї намагаються завдати максимальної шкоди – здобути легку наживу на довірі та одночасно дискредитувати органи прокуратури у суспільстві. У випадку подібних дзвінків та повідомлень, ні в якому разі не виконуйте вказівок шахраїв та не перераховуйте кошти, — зазначають у прокуратурі.

Відео дня

Вінничан у разі дзвінків зловмисників, закликають негайно звертатись до правоохоронних органів з відповідними заявами.

Читайте також:

12 елітних годинників та бурштинові браслети: у Вінниці обікрали турецького колекціонера

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Виталий Плясовица

    мне звонили как-то с налоговой) по похожей схеме)

    Виталий Плясовица reply Виталий Плясовица

    Виктор Штымпура да да)) у меня 5 просили))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up