12 елітних годинників та бурштинові браслети: у Вінниці обікрали турецького колекціонера

12 елітних годинників та бурштинові браслети: у Вінниці обікрали турецького колекціонера
  • Доглядальниця за вінницькою квартирою громадянина Туреччини побачила "рейвах" всередині.
  • Жінка повідомила у поліцію.
  • Власник розказав, що вкрали злодії

— 13 січня 2019 року до вінницької поліції звернулася жінка, яка доглядала за квартирою громадянина Туреччини поки його не було у місті. Коли вона прийшла прибрати у квартирі то побачила, що хтось зламав замок у вхідних дверях. У квартирі було все перевернуто, — розказує журналістці «20 хвилин» прес-офіцер вінницької обласної поліції Ірина Добровольська.

Власник повернувся у Вінницю в кінці минулого тижня. Він оглянув квартиру та сказав поліції, що саме вкрали.

— За словами громадянина Туреччини, який є власником квартири, злодії викрали гроші, ювелірні прикраси, 12 наручних годинників і браслети з бурштином. Серед них були годинники Armani, Rolex, Orient, Diesel, Valentino і інші, — зазначає Добровольська.

Відео дня

Слідчі відкрили за даним фактом кримінальну справу за статтею про крадіжку (ст.185 КК України).

Наразі слідство триває. Експерти оцінюють вартість вкраденого.

Нагадаємо, узимку 2012 року пограбували колекціонера зі Жмеринки. Незнайомець увірвався в квартиру, а за ним ще двоє чоловіків. Вони побили господаря та за лічені хвилини винесли з його квартири майже все, що він збирав понад тридцять років - ордена, медалі, ікони, срібні та золоті монети царської чеканки, обрядні хрести та інші старовинні речі. Потерпілий оцінив свою викрадену колекцію у 300 тисяч гривень. Оперативними заходами правоохоронці встановили особи причетних до розбійного нападу. 

Крім того, у 2016 році квартирні злодії обчистили оселю відомого на всю Україну колекціонера старожитностей Костянтина Ягодовського. Із однокімнатної квартири винесли експонати вартістю приблизно 200 тисяч доларів: зникли книжки із власної бібліотеки Грушевського, старовинні плани міст, документи, колекції листівок, історичну цінність яких крадії навряд чи уявляють. Подробиці дивіться у сюжеті:

Довідка:

Стаття 185. Крадіжка

1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

5. Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    А для чого одній смертній людині годинники Armani, Rolex, Orient, Diesel, Valentino і інші, - невже вирішив забрати з собою у світле майбутнє????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up