На 30-35 вареників треба 300 г борошна вищого гатунку та 200 мл води (окріп), 3 г солі та 20 г олії. Тоді тісто буде пружним та гнучким. Можете олію не додавати,, це за бажанням.
Тісто замісити.
— В залежності від якості та характеристик борошна пропорції можут змінитися! Тоді вносите корективи — трохи бороша, а чи трохи окропу. Це важливо. Тісто має бути пружним, не липнути до рук і легко розкачуватися качалкою, — радить гастрогід Олена Павлова.
200 г чорносливу без кісточок, бажано в'яленого, порізати шматочками,
200 г макової начинки ( є готова в магазинах) або перетерти з цукром.
Змішати мак та чорнослив.
Далі потрібно розкачати тісто, начинити вареники — чайна ложка на один вареник.
Готувати на пару протягом 15-20 хвилин.
Подавати, посипавши цукром або поливши медом, дуже смакують з сметанкою.
Читайте також:
Повідомлення від вчителів: вінницькі школярі повертаються за парти 25 січня
У Калинівці восьмирічний хлопчик в мороз йшов по вулиці та плакав. Що сталось?
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Жора
Жора