Міцне кіно. "Англійський паціент" - фільм, який залишає слід на серці

Міцне кіно. "Англійський паціент" - фільм, який залишає слід на серці
Війна і любов. Обидві жіночого роду. Обидві є великим потрясінням. Ні першу, ні другу не забудеш ніколи

 

"У пам'яті любов живе вічно" - слоган фільму "Англійськйи паціент".

Друга світова війна майже закінчилась. Молода канадська медсестра доглядає на занедбаній віллі за «англійським пацієнтом» - чоловіком, на якому немає живого місця від страшних опіків. Його легкий біплан, в якому він летів з гарною молодою жінкою над пустелею Сахарою, збили німецькі солдати.

Відео дня
> Як він вижив - це диво. Навіщо? Мабуть для того, щоб повільно згасаючи, воскресити в пам'яті свій пристрасний роман із заміжньою жінкою, зметений ураганом війни і банальними забобонами.

Весь фільм - розповідь "англійського паціента" молоденькій медсестричці, яка залишається поруч з ним, добре розуміючи, що він не виживе. Удвох, у закинутому італійському монастирі, в той час, коли земля пробуджується навесні і все квітне. І на тлі народження природи - трагедія, біль, і страшенний жаль.

"Англійського паціента" варто подивитись. Болюча тема, знята режисером Ентоні Мінгеллою, зроблена без пафосу, без скочування до сліз. Хоча, мабуть жіноча аудиторія не зможе стриматися від емоцій. Комусь може здатися затягнутим ритм. Звісно - це не екшн. Але ця протяжність історії й надає фільму особливу рису вишуканого, розумного, високого кіно.

Акторська гра - на найвищому рівні. Склад суперзірковий - Рейф Файнс, Крістін Скотт Томас, Жюльєт Бінош, Уілемм Дефо. 

{photo_gallery id=4420|}

12 номінацій на Оскар, з них дев'ять - отриманих:

 кращий фільм

 кращий режисер (Ентоні Мінгелла)

 краща жіноча роль другого плану (Жюльєт Бінош)

 краща робота оператора (Джон Сил)

 краща робота художника-постановщика/декоратора (Стюарт Крейг, Стефані МакМіллан)

 кращий дизайн костюмів (Енн Рот)

 кращий звук (Уолтер Мерч, Марк Бергер, Девід Паркер, Крістофер Ньюман)

 кращий монтаж (Уолтер Мерч)

 кращий саундтрек до драматичного фільму (Габріель Яред)

Також фільм був удостоєний двох премій «Золотий глобус» і шести премій Британської академії кіно і телебачення.

Картина заснована на однойменному романі Майкла Ондатже, за який він у 1992 році отримав Букерівську премію.

Ліна Будняк, (067)1871202

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up