Втричі скоротилось виробництво пива в Україні. Чи п’ють вінничани пива менше? (ОПИТУВАННЯ)

Втричі скоротилось виробництво пива в Україні. Чи п’ють вінничани пива менше? (ОПИТУВАННЯ)
З липня у вінницьких ларьках пиво не продаватимуть. Пиво прирівнюють до алкогольного напою та дозволять продавати тільки за ліцензією та в приміщеннях площею понад 20 квадратних метри.

Влітку  ларьків з пивом стане значно менше, оскільки з 1 липня його почнуть вважати алкоголем. За оцінками експертів пиво значно подорожчає, адже для його торгівлі буде потрібна ліцензія, вартість якої складає 8 тисяч гривень на рік за кожний касовий апарат. Варто зазначити, що зможуть отримати ліцензію на продаж тільки власники приміщень, площа яких не менша за 20 квадратних метрів.

Українські пивовари скорочують виробництво: за минулий рік вони справили пінного напою на 10,8% менше. Водночас з падінням виробництва підвищуються й  ціни.

За словами експертів, останнім часом  змінилося і поведінка покупців. Покупці схиляються до вибору пива подешевше, і будуть продовжувати це робити в поточному році.

Відео дня

Але українські пивовари все одно з нетерпінням чекають літа, особливо спекотної погоди, коли продажі пива ростуть і дозволяють реалізувати 35-40% річних обсягів пива.

Опитування

А як часто ви п’єте пиво?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Мені здається, що це не є проблемою, заборонять продавати у ларьках, народ який п"є пиво піде в супермаркет і придбає собі пиво.
  • Anonymous

    Если запретят, то думаю от этого хуже не станет, проиграют только производители алкоголя. Вообще у нас уникальная страна, где еще, например, официальным спонсором спортивных событий может выступать производитель алкоголя!? Только в таких странах, как наша, ну в рашке еще и некоторых других постсоветских странах) Хотелось бы дожить до тех времен, когда у нас с алкоголем и сигаретами будет как в развитых странах, но боюсь нескоро это будет... А по сабжу, среди моих друзей/знакомых практически 90% за последние 1-2 года по совершенно разным причинам практически полностью отказались от алкоголя. (Но основная причина, это страшно представить что ты себя можешь вести так же, как пьяные люди на улицах города). З.Ы. Сам практически не употребляю (пиво и водку категорически), максимум 50г нормального виски/бренди/коньяка в выходной день. И да, согласен с мнением что, то что есть в магазинах по доступным ценам - это не пиво, а шмурдяк!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up