Реорганізація «Вінницякіно»: мільйони, перевірки і «мертві душі»

Реорганізація «Вінницякіно»: мільйони, перевірки і «мертві душі»
Підприємству «Вінницякіно» закидають надмірне фінансування на незрозумілі потреби. У 2016-му мали виділити майже два мільйони гривень. Навіщо такі гроші, ніхто не зрозумів. І почалася резонансна перевірка...

Комунальне підприємство «Вінницякіно», у штаті якого працює близько 30 людей, незабаром реорганізують. У Вінницькій облраді 12 січня обговорювали доцільність фінансування організації. Зокрема, йшлося про те, що мало хто розуміє сенс діяльності цієї структури, а на 2016 рік планували виділити на неї 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Жвава дискусія призвела до проведення виїзного засідання постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації. Працювала комісія саме на базі «Вінницякіно». Людмила Щербаківська, перший заступник голови облдержадміністрації, коментуючи ситуацію журналісту, розповіла, що комісію з реорганізації підприємства вже створили.

– До комісії входить 19 членів, я є керівником робочої групи. Заступник – Геннадій Мазур, депутат облради. Зараз триває збір інформації по «Вінницякіно», і вже найближчими днями ми розпочнемо роботу. Там безліч питань – і фінансових, і господарських, – розповіла Людмила.

Відео дня

На запитання, що буде з тими, хто зараз працює в організації, Щербаківська відповила, що у штаті «Вінницякіно» виявили так звані «мертві душі». Тобто на цих людей виділяли заробітну плату, а вони там взагалі не працювали.

– Це дуже серйозне питання, яке ми будемо вивчати із залученням правоохоронних органів, – говорить Людмила Щербаківська.

У 2015 році на діяльність «Вінницякіно» витратили більш ніж 1,5 мільйони гривень. Таку суму з обласного бюджету було виділено в рамках реалізації програми культурного та духовного відродження на 2013-2017 роки.

– Може, ми не на те гроші витрачаємо? Може, то чиряк на тілі організму, який ми годуємо? – сказав депутат Олексій Фурман під час дискусії в облраді ще 16 грудня, коли приймали вінницький бюджет.

Схожу думку висловила депутат Людмила Станіславенко напередодні.

– На Вінниччині повинні створити два центри: протидії домашньому насиллю та допомоги учасникам АТО. Можливо, ці кошти краще використати у таких напрямках, – каже Людмила.

Тож голова облради Анатолій Олійник підписав розпорядження, згідно з яким «Вінницякіно» опинилося серед шести комунальних підприємств, що підлягають перевірці.

Ще восени ми спілкувалися з директором підприємства Миколою Безносюком. Тоді він розповідав, що не вистачає коштів на модернізацію кіноапаратури, а старих установок – замало. Також Безносюк казав, що структура лише частково фінансується з бюджету області, а частково – заробляють самі. Прибутки мають за рахунок прокату фільмів. Зараз Микола говорить, що немає сенсу бити на сполох, адже з «Вінницякіно» все в порядку.

– Буде все так, як і було. Буде «Вінницякіно». А з приводу реорганізації я нічого зараз не можу сказати, буде перевірка з завтрашнього дня (з 19 січня – ред.), тоді й можна буде щось говорити. Але структура наша залишиться. Усі публікації у ЗМІ з цього приводу містять недостовірну інформацію. Я хочу, щоб усе перевірили, і після цього вже писали. Бо одна з найтиражніших місцевих газет таку нісенітницю надрукувала, яка абсолютно не відповідає дійсності. Тому хочу дочекатися результатів від цієї комісії і оприлюднити усі офіційні матеріали, – говорить Микола Безносюк.

Комісія під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Людмили Щербаківської аналізуватиме діяльність «Вінницякіно» у найближчі три тижні. По закінченню цього терміну доля установи остаточно визначиться. Результати та пропозиції щодо підприємства оприлюднять на черговій сесії облради.

Дізнатися детальніше про історію та діяльність "Вінницякіно" можна тут.

 
 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • lvlind

    Это ж как такую кормушку то пропустили? не порядок!

    Наказать невиновных, наградить непричастных
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up