Пожежа у Вінниці на Старому Місті забрала у людей житло

Пожежа у Вінниці на Старому Місті забрала у людей житло
Від пожежі, що сталася 14 березня на вулиці Колгоспній, постраждали шість родин. В одному будинку залишилися лише стіни. 25 осіб - дорослих та дітей - не мають де жити та не знають, що робити далі.

Втративши у пожежі на Старому Місті житло та майже все майно, люди шукають прихистку в друзів та знайомих. І просять небайдужих вінничан допомогти.

Вціліли ікони та посуд
Ніна Степневська, власниця будинку, що найбільше постраждав від вогню, ночує у сусідки. А ранок у Ніни починається із прибирання свого згорілого помешкання. Глину та горілі речі їй допомагають викидати друзі та знайомі, які знайшли час прийти і допомогти.

- Ось те, що вціліло після пожежі, - показує чорне від сажі майно Ніна Степневська. – Каструлі, сковорідки, ложки, ікони. Диван та трішки речей з комоду. Але воно усе мокре. Не знаю, що з ним далі робити.
З будинку Степневських родичі та друзі вивозять сміття, аби з часом відновити помешкання. У ньому вціліли лише стіни, даху немає зовсім.

Господарі гасили водою з відер
Поруч будинок, куди перекинувся вогонь, належить родині Мазуренків. Олександр приїхав додому з роботи, коли йому подзвонила мати. Жінка була вдома і сама носила відрами воду, щоб встигнути врятувати свій дім.

Відео дня
>
Купа глини серед подвір’я – це те, що колись було стелею
- У мене мама хвора з грижами. Бачу, бере відра, аби бігти і заливати вогонь. Я відразу до неї кинувся, щоб заспокоїти – їй важкого піднімати не можна, - розповідає Олександр. – Сестра моя зараз на сьомому місяці вагітності. На горищі для дитини лежали речі – ліжечко, ванночка, коляска. Все згоріло.


Олександр Мазуренко (24) переживає за погодні умови – мокра і без того будівля може постраждати від дощу
- Важко говорити про збиток, - додає Олександр. - Згадуєш – там те було, там – те. Половину речей вже викинули. Другу половину, що намокла – просто не знаємо, куди подіти.

Добре, що усі живі
Ще одна родина - Демченки - ремонтували перший поверх свого будинку. Всі речі залишили на другому, він і згорів разом із нажитим майном.


- Дуже важко це пережити, – каже Олександр Мазуренко. - Приходять знайомі, друзі, одногрупники – зараз повністю розбираємо дах. Те, що залишилося від коробки, рятуємо. Стеля з глини – її водою залили, вона обвалюється. А погода зараз така, що нічого не сохне. Та головне, що усі живі та здорові.
В одній із частин будинку мешкав одинокий пенсіонер - інвалід першої групи. Родичі забрали його до себе.
Причини пожежі досі встановлюються дослідно-випробувальною лабораторією.

Вінничани, допоможіть погорільцям
Від пожежі постраждало шість родин: Степневські – шестеро людей, Демченки – шестеро людей, Цісар - інвалід 1-ї групи, Воценки - двоє людей, Мазуренки – шестеро людей та Мінови – четверо людей. Усі, хто може надати хоч якусь матеріальну допомогу постраждалим, можуть перерахувати кошти на спільний рахунок на ім’я Демченка Максима Васильовича.
- Ми будемо дуже вдячні навіть за найменшу допомогу, - каже Олександр Мазуренко. – Адже вогонь за три години зруйнував усе наше життя, знищивши майно, нажите за багато років.
Банк - Філія АТ «Укрексімбанк»
код 3052517979
МФО 302429
Розрахунковий рахунок 2620 60002 17151.

Читайте також:
Пожежа у Вінниці залишила без даху три родини

Дивіться фото та відео також тут:
Пожежа у Вінниці: постраждали три родини
У Вінниці на Старому місті згорів будинок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    пускай пожарники помогут. Какого они так долго ехали? если б раньше, потери были бы не такие большие.

    Anonymous reply Anonymous

    Причем тут пожарники нуб(ка).
  • Anonymous

    При строительстве домов необходимо соблюдать предусмотренные ГОСТы, ТУ и прочие правила застройки, а не лепить хатынку одну до одной как на Старом городе, Корее, Хуторах и т.д. Тогда и ущерб от пожаров будет меньше.
  • Anonymous

    А в горисполком обращались? Может какую- то помощь винничанам пострадавшим окажут. Есть же фонды на непредвиденные ситуации.
  • Anonymous

    Давайте лучше на памятники скинемся (Сарказм - для тех, кто не понял)

    Anonymous reply Anonymous

    не уместен
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:11 «Хочете квітів?» Дружина загиблого воїна з Кирнасівки розповіла про вандалізм на могилі чоловіка play_circle_filled photo_camera 17:21 П'яний вінничанин протаранив автівки та намагався втекти від патрульних 17:14 За два роки вінницькі бібліотеки списали майже два мільйони книг російською. Це більше ніж в інших містах 16:25 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 16:22 У річках України завершився нерест, але рибалки мають дотримуватися норм вилову риби 15:14 Курс «Управління БПЛА»: як у Вінниці навчають збирати FPV-дрони та керувати ними photo_camera 15:06 У Вінниці перекинулась пожежна машина, яка мчала на ліквідацію пожежі на Поділлі play_circle_filled photo_camera 15:00 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:21 Сирський вручив нагороду «Золотий хрест» військовослужбовцю Петру Большуку з Гайсинщини photo_camera 14:04 До 350 гривень за квиток: Скільки коштує доїхати з Вінниці до міст області 13:27 Під час пожежі у Хмільнику загинула жінка 12:19 Раніше судимий чоловік пограбував пенсіонерку у Вінницькому районі та втік до Києва photo_camera 12:05 Секрети найкращих дитячих стоматологів Вінниці клініки "ПАВЛІН"(Новини компаній) 11:48 Вінницький легкоатлет Антон Нагорняк виконав норматив майстра і поїде на чемпіонат світу 11:21 Додому «на щиті» повертається Юрій Добранський з Вінниччини 10:51 Вінницька збірна тхеквондистів увійшла в трійку кращих серед 127-ми європейських команд 10:19 Де у Вінниці 21 травня не буде світла та води. Адреси 10:07 Чому знайомі люди, звичні речі і продукти пахнуть не так? Що спотворює наш нюх, розкаже лікар 09:35 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up