Скільки заробляє керівництво вінницької Нацполіції? Огляд декларацій за 2023 рік

Скільки заробляє керівництво вінницької Нацполіції? Огляд декларацій за 2023 рік
  • Начальником Вінницької Нацполіції є Юрій Пархоменко. Ще в нього є чотири заступники. 
  • Переглянули їх статки, доходи членів їх сімей, а також яку нерухомість та які автомобілі мають. Хто з них охазяйнувався новим майном у 2023 році?

Торік у вінницького главку поліції з’явився новий керівник — Юрій Пархоменко. Він посів цю посаду з жовтня 2023-го, замінивши Івана Іщенка. Крім того, він має чотирьох заступників — Олександра Солдатова, Романа Делімбовського, Віктора Ковальчука, Володимира Олексюка.

Їх заробітки та майно, які були вказані у деклараціях за 2023 рік, дивіться у зведеній таблиці. Далі в тексті окремо по кожній персоні.

Відео дня

Отримав 406 тисяч зарплати за три місяці

Начальник Нацполу Вінницької області Юрій Пархоменко  Тому службовець вказав у декларації свою зарплату за три місяці того року — 406 тисячі гривень, до оподаткування.

Його загальний дохід за увесь 2023 рік склав 1,2 мільйона гривень, де крім зарплати начальника обласної поліції ще є 864 тисячі гривень зарплати за колишнім місцем роботи (начальник департаменту міграційної поліції Нацполу - авт.).

Заощаджень у Юрія Пархоменка немає. А нерухомість представлена квартирою у Вишневому Київської області (84,5 кв.метрів, належить дружині та доньці); земельною ділянкою на Київщині (1 тисячі 395 кв.метрів; належить дружині); квартирою у Вінниці (89,2 кв.метрів, орендується - авт.).

Єдиний автомобіль в декларації начальника вінницького Нацполу — Nissan X-Trail 2020 року випуску.

Будують дім у Вінниці

Наступний — заступник начальника обласного управління Нацполіції, начальник слідчого управління поліції Олександр Солдатов. За його декларацією, зарплата за 2023 рік склала 871 тисячу гривень. На двох з дружиною за той же час заробили 1,2 мільйона гривень. Цей дохід складається із зарплати Солдатова, його дружини (305 тисяч гривень), заробітків від надання майна в оренду (30 тисяч гривень). На «чорний день» службовець тримає 279 тисяч гривень. 

З нерухомості в подружжя є чотири земельних ділянки, загальною площею 4,6 гектара; квартира у селі Киянівка Жмеринського району (33,6 кв.метрів, належить Солдатову); квартира у Вінниці (44,01 кв.метрів, у спільній суміжній власності). І ще на двох з дружиною будують дім у Вінниці (142,8 кв.метрів).

Автомобіля в полковника поліції немає.

Усе майно — на цивільній дружині

Нова людина у вінницькому главку — Роман Делімбовський. Він перевівся на посаду заступника начальника обласного управління, начальника кримінальної поліції наприкінці 2023-го. До цього, як і Юрій Пархоменко, працював у Департаменті міграційної поліції.

За його декларацією, протягом 2023 року, Роман Делімбовський не отримував зарплати від управління Нацполіції у Вінницькій області. Тож в цій графі у нього нуль. 

Але це не значить, що чоловік був зовсім без заробітків: 886 тисяч гривень зарплати за минулий рік від Нацполіції України; 43 тисячі гривень зарплати від харківської Нацполіції; 2 мільйони гривень доходу від відчуження нерухомості (продаж квартири у Харківській області - авт.). І ще в цивільної дружини є значні заощадження: $ 140 тисяч.

Посадовець задекларував таку нерухомість: житловий будинок (140 кв.метрів, у власності цивільної дружини - авт.), земельна ділянка (492 кв.метри, у власності цивільної дружини) на Харківщині; орендована квартира у Києві (45 кв.метрів).

Його автомобіль — Honda CR-V 2018 року випуску, який належить цивільній дружині.

Придбав квартиру у 2023-му

Ще один заступник начальника обласної Нацполіції — Віктор Ковальчук. На цій посаді він задекларував 678 тисяч гривень зарплати за 2023 рік. Уся сім’я (дружина і донька) працює в органах, тож на трьох вони заробили 1,1 мільйона гривень за минулий рік.

Серед заощаджень Ковальчук має 330 тисяч гривень.

Серед нерухомості посадовець задекларував: квартиру (33,9 кв.метрів, у спільній частковій власності) та земельну ділянку в Якушинцях (750 кв.метрів, належить Віктору Ковальчуку); квартиру (51,2 кв.метри, місце реєстрації та проживання) та ще одну квартиру у Вінниці (53,9 кв.метрів, з листопада 2023 року належить Віктору Ковальчуку). Плюс, має 2,9 кв.метрів нежитлового приміщення у Вінниці.

За декларацією посадовець їздить на власній Mazda 3 2017 року випуску.

Має найбільший будинок з-поміж інших

Та останній з нинішніх заступників Юрія Пархоменка — полковник поліції Володимир Олексюк. Чоловік задекларував 636 тисячі гривень зарплати за рік, до оподаткування. Його річний дохід склав 796 тисяч гривень. Заощаджень в заступника начальника обласної Нацполіції немає.

А з нерухомості є: земельна ділянка (1006 кв.метрів) та житловий будинок (164,8 кв.метрів) у Вінниці. Цей посадовець, за декларацією, їздить на Toyota Camry 2015 року випуску.

 

Читайте також:

Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин»

«Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій

Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Vitold

    Заробляє нуль гривень, але має задохіба активів. Поясню як це працює: більшість поліціянтів контролюють різні бізнеси. В основному транспорт і перевезення. Вони або їх сім'ї зареєстровані як приватні підприємці, мають по кілька або кілька десятків автомобілів, які надають послуги з перевезення.
    Податки платять зазвичай мінімальні. Але головне, що можуть приструнити конкурентів, бо ж все в їх руках.
    От тому їм і зарплата не потрібна, вони все для людей.
    Це моя суб'єктивна думка.
  • Петро

    наркобарони  вінниці
  • Вадим

    Або як більшість мінімальну офіційно а решту в конверті 😂😂😂
  • Вадим

    Щось слабо віриться що начальник обласної нацполіції отримує +/- 30 тис. В місяць...

keyboard_arrow_up