Конфлікт водія та патрульних на Київській: що порушили обидві сторони?

Конфлікт водія та патрульних на Київській: що порушили обидві сторони?
  • Відео, на якому патрульні у Вінниці наздоганяють водія, витягують з авто і кладуть обличчям в асфальт облетіло вже всю Україну.
  • Журналісти RIA/20minut.ua розібрали відеоряд на деталі разом з експертом. Що порушили обидві сторони?

Вінницькі патрульні затримали вінничанина Дмитра Вороновича і склали на нього чотири адмінматеріали. Відео “затримання” вже бачила вся Україна. Одну з постанов водію оскаржити не вдалося, але хлопець готує апеляцію. Ще одну суд повернув поліцейським на дооформлення.

Читайте також:

  • «Копи» поклали водія обличчям в асфальт: детальний аналіз ситуації

    Відео дня
    /li>

Учора, 28 квітня, вінницький “Дорожній контроль” опублікував відео з початку інциденту.

Лідер вінницького «Дорожнього контролю» Володимир Затайдух написав, що у діях поліцейських є такі порушення:

  • зупинка без покажчика поворотів, тобто створення аварійної ситуації;
  • використання службового авто в особистих цілях (забирали з дому патрульних, які не на службі;
  • не представились;
  • не пояснили причини зупинки;
  • проникли в приватну власність;
  • пошкодили авто;
  • пошкодили відеорегістратор;
  • бачили як патрульний, який не перебуває на службі, чинив кримінальні дії і не припинили це;
  • нанесли тілесні ушкодження водію;
  • не дали змогу скористатися правовою допомогою;
  • не надали першу медичну допомогу;
  • не викликали швидку допомогу;
  • сфальсифіковали постанову (адже водій був пристебнутий);
  • безграмотно склали адмінматеріали (адже 173 ст. відправили на доопрацювання;
  • сіли з потерпілим в авто шість чоловік…

Варто зазначити, що поліцейські нічого не казали водію про його нецензурні вислови, якщо такі були, а претензії патрульних полягали тільки у тому, що водій подав звуковий сигнал.

Також Дмитро Воронович каже, що порушене кримінальне провадження про перевищення повноважень патрульними.

Журналісти RIA/20minut.ua звернулись за експертною допомогою до очільника громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимира Черкаса. Що він каже?  

— Все почалося з того, що водій умисне зупинився біля службового авто і посигналив, чим грубо порушив правила дорожнього руху. Вважаю, що аварійну ситуацію “Пріус” не створив, бо: їхав повільно та привертав увагу до себе проблисковими маячками. Не зрозуміло, що завадило водію об’їхати його ліворуч. Якщо він запідозрив, що поліцейські у чомусь порушують закон, то про такі речі потрібно писати офіційні скарги, а не конфліктувати на місці.

— Після того, як водій посигналив, до нього підійшли поліцейські та запитали, що сталося, а також повідомили про порушення ПДР водієм. З цього моменту патрульні вже починають підозрювати водія у вчиненні адмінпорушення. Водій же вирішив поїхати з місця.

— Потім ми бачимо вже переслідування. Патрульні вимагають зупинитися, подаючи сигнал червоними маячками та звуком. Правила дорожнього руху нам говорять, що будь-який водій, коли бачить червоні проблискові, зобов’язаний зупинитися. Тут знову патрульні почали вимагати у водія вийти з авто, але той почав рух. Можливо, у цей момент, або до цього, справді авто наїхало йому на ногу. Але ми точно цього не знаємо.

— Коли на Чорновола поліцейські знову підбігли до авто, то не видно, що вони почали виламувати скло, вони тиснули його вниз та намагалися дотягнутися до паску безпеки. До речі, про пасок, ми не знаємо, чи був водій пристібнутий під час першого спілкування.

— Про сам процес затримання: патрульні спрацювали нормально. Звісно, усі були на емоціях, але ж вони затримували порушника, який від них втікав. З опублікованих відеороликів ми бачимо, що патрульний заліз в авто, щоб зупинити його, бо машина почала котитися. Про те, що водію нанесені тілесні пошкодження, буде розбиратися суд.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Alexandr Rudenko

    Мусора и судьи круговая порука доказано годами и опытом.  А черкес ручной рупор.
  • truemalay turemalay

    Я что-то не понял, Черкас ты видео вообще смотрел? И вообще я погуглил и похоже что этот Черкас это карманный эксперт полиции Виниицы! 20 минут Вы не могли бы брать оценку у какого-то независимого "эксперта", а то выглядит как-то не очень.

    Oleksandr Stoliarov reply truemalay turemalay

    Ото ж. Комітет безпеки руху - це кишенькова мусорська ГОшка імені однієї людини і засновника Черкаса(читай мусорів). Створена ця кантора для того, щоб у пересічних склалося враження, що мусора працюють з громадськістю. Для залучення Черкаса, як "експерта", у різні офіційні мусорські події, а також для створення враження у пересічних, що є ГОшки, які ніби показують роботу мусорів і щоб ті не шукали справжньої альтернативи.

    truemalay turemalay reply Oleksandr Stoliarov

    О! Ну тогда Черкасу и его комитету посвящается эта песня https://www.youtube.com/watch?v=u_xHvDiTvvI&t=12 Да и всем мусорам тоже!

  • Anonymous

    Треба подякувати журналістам, що тема "героїчного затримання вінницького водія " не спустили на гальмах. Можливо керівництво нашої поліції зверне увагу на дії  поліцейських -"героїв". Є можливість нагородити, і поставити за приклад колегам.

    "Поліцейські з кулаками накинулися на водія у Вінниці: відео"

    https://24tv.ua/politseyski_z_kulakami_nakinulisya_na_vodiya_u_vinnitsi_video_n960187

    Приємно що інші ЗМІ, бачать у діях поліцейських ознаки злочину. Нажаль

    а не Патрульна поліція Вінниці , а не експерт Володимир Черкас не баче у діях поліції ознак злочину, бити людину, зазіхати на його майно,  порушувати ряд його права та перевищувати службові  повноваження це нормально для нового вінницького поліцейського.

  • Anonymous

    Уверен что Дмитро Воронович читает статьи про себя - рекомендую потратить время и написать про судью сюда https://blog.prosud.info

    Пусть потом судья мучается(денег потратит немерянно) и обьясняет свои материальные "достижения".

    truemalay turemalay reply Anonymous

    Да судья похоже тоже на зарплате у полиции как и Черкас. Какое же днище, и судьи хуторяне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up