П’ять тисяч — прокурору, одну — для себе. З’явилися нові подробиці у справі Попеска

П’ять тисяч — прокурору, одну — для себе. З’явилися нові подробиці у справі Попеска
  • Увечері 10 квітня співробітники СБУ та НАБУ затримали заступника прокурора області Олександра Попеска.
  • Разом з ним задокументували на отриманні 6000 доларів хабара двох посередників.
  • Вже з'явилися перші подробиці справи.

Про затримання Олександра Попеска ми писали у матеріалі Заступника прокурора області взяли на хабарі. Ми дізналися, котрого саме.

У матеріалах справи правоохоронці зазначають, що на початку березня голова фермерського господарства «Корделівка» Віктор Чуйко хотів, щоб йому з Америки пригнали Мitsubishi Outlander. Для цього звернувся до людини, яка займається продажем авто. Під час кількох зустрічей з цією людиною Чуйко розповів йому (пізніше його залучили як посередника), що слідчим відділом Калинівського відділу поліції проводиться розслідування про те, що його господарство самовільно зайняло земельну ділянку.

Продавець авто розповів голові фермерства, що він безпосередньо контактує із заступником прокурора Вінницької області Попеском, який може йому допомогти із закриттям справи.

Відео дня

За інформацією НАБУ, заступник прокурора погодився допомогти в закритті провадження за винагороду особисто йому в розмірі 5 тисяч доларів. При цьому зазначені гроші необхідно було передати через адвоката, замаскувавши їх під винагороду за нібито надану правову допомогу юриста в цій справі.

Надалі посередник мав розповісти про домовленість із прокурором. Однак він завищив розмір хабара до 6 тисяч доларів і, як думають слідчі, різницю в тисячу доларів планувалося розділити між посередником-адвокатом і продавцем авто.

Гроші передавали двома траншами: у 1500 доларів та 4500. Обґрунтованість підозри прокурора Попеско підтверджується допитами фермера «Корделівка» як свідка, протоколом вручення двох траншів, протоколами затримання та обшуку в заступника прокурора.

Провадження було порушене за заявою самого фермера Чуйка.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Иващенко

    50 га землі і такі проблеми - Вінницький аграрний університет незаконно зайняв 1000 га державної землі і користується багато років - і нічого...що все залежить від величини ділянки? чи від кого?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up