Заступника прокурора області взяли на хабарі. Ми дізналися, котрого саме

Заступника прокурора області взяли на хабарі. Ми дізналися, котрого саме
  • Учора ввечері співробітники СБУ та НАБУ затримали заступника прокурора області.
  • Разом з ним задокументували на отриманні 6000 доларів хабара двох посередників.
  • Спецслужба показала на фотографіях, як все було, і що вилучали у головного фігуранта кримінальної справи.
  • А ми дізналися, кому саме із чотирьох замів Вячеслава Соколового інкримінують хабарництво.

Шуму навколо прокуратури Вінницької області наробили співробітники спецслужби разом із детективами Національного бюро розслідувань. Вони учора ввечері, 10 квітня, викрили на хабарі заступника керівника прокуратури Вінницької області.

Інформацію про успішний результат операції, яка проводилася під процесуальним керівництвом спеціалізованої антикорупційної прокуратури, надали сьогодні вранці. На сайті СБУ написали коротко:

«Встановлено, що посадовець вимагав шість тисяч доларів США за вирішення питання стосовно закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінниччини. Правоохоронці затримали фігуранта справи та двох посередників за місцями їх проживання після отримання всієї суми хабара».

Відео дня
blockquote>

Прес-служба СБУ також показала кілька фотографій з затримання, на яких бачимо розкладені по підлозі пачки грошей у доларах та вітчизняній валюті.







Є знімок чоловіка у домашньому халаті, обличчя якого затушували. А ще одне фото показує вхід на територію приватного маєтку, дуже схожого на той, яким володіє дружина заступника прокурора області Олександра Попеска.




 

Зімок маєтку взяли на сайті blog.prosud.info

Цей будинок, земля під ним та узагалі декларація заступника обласного прокурора вже не раз були об’єктами журналістських розслідувань. Преса писала, що у власності Олександра Попеска практично нічого немає, натомість його дружина – справжня багатійка.

Відкриваємо свіжу декларацію заступника прокурора області і бачимо, що він пише про своє право користування двома квартирами в Козятині та у Вінниці (ймовірно службове житло). Значно більше нерухомого майна – це власність другої половини. Подивитися декларацію можна за цим посланням.

Цей документ і узагалі статки Олександра Попеска тепер, виходить, стали об’єктами вивчення антикорупційних органів. Принаймні, що саме цій людині інкримінують тепер хабарництво, редакція отримала підтвердження з власних джерел у правоохоронних органах.

скрін зі сторінки про керівництво на сайті прокуратури Вінницької області

А як відреагував Вячеслав Соколовий на затримання свого заступника? Прес-служба виклала на відомчому сайті ось такий коментар головного прокурора області:
 

Вячеслав Соколовий,
прокурор Вінницької області

"Надзвичайна подія, яка трапилась у вівторок, 10 квітня, неприємно шокувала мене та весь колектив прокуратури Вінниччини.

Співробітники Служби безпеки України та детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили на хабарі заступника прокурора області.

Встановлено, що посадовець вимагав шість тисяч доларів США за вирішення питання стосовно закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінниччини.

Мені дуже шкода, що людина, якій я довіряв так вчинила.  Але прокуратура очищується, нехай і репутаційними втратами. Ми зробимо висновки. Якщо вина працівника прокуратури буде доведена, його буде покарано відповідно до закону. Нечистим на руку – не місце в органах прокуратури".



Читайте також:

Якщо толку немає. Куди жалітися на поліцейського або хто поправить прокурора?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Юрий Бондарук

    Ой))) не смішіть мої тапочки))) зараз або "смертельно" захворіє, або виявиться постраждалим. Не факт, що ця справа дійде до суду! А ще сумнівніше, що цього прокурора посадять! ВІДДАЙ ЩО НАКРАВ І ГУЛЯЙ! Ця схема працювала і продовжує працювати! Зараз його маєток і бабло подерибанять судді і колеги по роботі, а сам фігурант буде "нєвіновний". Хіба що дружина його (все ж на ній))) бортане і буде знову "богатой невєстой"))) Будем бачити розвиток подій.
  • Валерка

    Спалився)))
  • Anonymous

    Цинізм нашої влади. Наглядний приклад:

    "А як відреагував Вячеслав Соколовий на затримання свого заступника?

    Мені дуже шкода, що людина, якій я довіряв так вчинила.  Але прокуратура очищується, нехай і репутаційними втратами. Ми зробимо висновки."

    Як не вірити патріоту? На чому базується патріотизм?

    " А замыкает тройку самых богатых законников центра прокурор Винницкой области Вячеслав Соколов. Как оказалось, прокурор является родственником премьера Гройсмана. Его карьера не может не поражать, ведь согласно декларации он не только добросовестный и честный. Каким-то образом Соколов выживал на одну из самых низких зарплат в прокуратуре.

    Например, в 2013 годовой доход первого заместителя прокурора города Винница составил всего 150 тысяч гривен. В декларации только старенькая Toyota Camry, один единственный земельный участок на жену и дом площадью 94 квадрата.



    Чем дальше, тем дела пошли лучше, а активы разрастались в геометрической прогрессии: в 2014 году, перед назначением на должность главы областной прокуратуры доход стремительно вырос почти на 100 тысяч гривен, как и количество земельных участков. А в графу "дивиденды" жены упали первые 100 тысяч гривен.



    А на должности прокурора области дела пошли совсем неплохо. В 2015-м Соколов официально заработал уже почти 320 тысяч гривен, с дивидендов "накапало" еще 150 тысяч, а количество задекларированных земельных участков выросло уже до четырех. А еще появился домик на 300 квадратов. Также скромная прокурорская Camry превратилась во внедорожник Land Cruiser."

    Можливо центральна влада говорить правду? Ми прогнали  брехуна Януковича залишились патріоти......

    "ВСУ за несколько недель могут разбить войска РФ на Донбассе - Турчинов. Фактически Украина ведет войну не с какими-то фейковыми ДНР/ЛНР, а с Россией. Именно ее вооруженные силы противостоят украинской армии на Донбассе и в Крыму, заявил секретарь СНБО."

    "https://korrespondent.net/ukraine/3960517-vsu-za-neskolko-nedel-mohut-razbyt-voiska-rf-na-donbasse-turchynov

    А саме в цей час Петро Порошенко скаржився в Германії на відмову Росії працювати з Україною для транспортування газу у Європу. Зауважте працювати з агресором.

    Дивно  у читачів виникає питання

    :Алмазный наждак — 11.04.2018, 18:46

    "Фактически Украина ведет войну не с какими-то фейковыми ДНР/ЛНР, а с Россией", И в это же время Порошенко не смущаясь заявляет по всему свету о необходимости транзита газа агрессора. Свидомые, а вы не чувствуете что вас где-то того...дурят?", Та ні, нас не дурять нам говорять лише правду..........

    Так, люди так думають , але ЗМІ про це мовчать, журналісти плескають у долоні і пропонують нам черговий цинізм влади як перемогу.

    Що, нам чекати від слідства за рік? Як покарають прокурора-хабарника?Перемога з часом буде виглядати менш переконливо, поступово Олександр Петрович перетвориться з хабарника на потерпілого... Давайте разом згадаємо перемогу від пана Луценко над хабарником Розенблатом. На цьому затриманні піарились всі - влада , силовики, депутатии .Минув час і що ми отримали?

    "Суд признал Розенблата потерпевшим в деле о провокации взятки – адвокат"

    http://gordonua.com/news/politics/sud-priznal-rozenblata-poterpevshim-v-dele-o-provokacii-vzyatki-advokat-241022.html

    Цинізм у тому, що ми плескаємо у долоні корумпованій владі, коли нас грабують , нам брешуть, а коли брехня стає явною нам видають чергове затримання як перемогу і продовжують далі грабувати.











    "

  • Жора

    У нас все наоборот,  кто работает то живет на одни копейки, кто не работает а получает взятки, то тот при деньгах.

    Тут в соседней теме написано что чувака взяли за изнасилование. Мое  сообщение  там удалили,  не знаю почему, наверное из-за того что некоторых журналистов я  приравниваю  к одной из древнейших профессий. Ведь они также работают за деньги , только  они пишут лживые за деньги новости....

    Сейчас уже проститутки работают в одной команде с прокурорами и ментами.  Там я написал что есть одна девка которая живет на Вишенке, и подставила  уже не одного чувака, а причина в том что она  говорит ---Заниматься сексом будем без презерватива. В итоге она говорит - Ты меня   изнасиловал.... Там знакомый мент и прокурор уже ждут это заявление. В итоге чуваку говорят  - Плати деньги и мы уговорим забрать ее заявление. Чувак платит $$$$$$  и  прокурор , мент и девка при деньгах. Вот такой бизнес.....  В той теме написано, что чувак украл тел, да он  по глупости просто забрал , ведь та говорила что напишет заявление..... Хотя мог сломать сим карту.  Да и комментаторам хочу написать, что в тюрьме за лживое заявление о изнасиловании ничего ему не будет....

    Выходит так  в городе один прокурор  на взятках и откатах становится богатым, другая  простит. ради денег  пишет заявление об изнасиловании,  

    А ПИПЛ ХАВАЕТ ))))))

    зы.  СОМАЛИ  И ГОНДУРАС  ОТДЫХАЮТ))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up