«Дядьку, а як ви доведете?». Як патрульні у Вінниці штраф виписували

«Дядьку, а як ви доведете?». Як патрульні у Вінниці штраф виписували
  • У понеділок, 15 березня, на Немирівському шосе патрульні поліцейські зупинили водія «Жигулів», щоб перевірити ремені безпеки.
  • Під час спілкування інспектори запідозрили, що у водія є ознаки сп’яніння, разом поїхали на медичне освідування, а потім натякали чоловіку на хабар.

Про це у Фейсбук розповіла донька водія, вінничанка Світлана Дабижа. Дівчина зазначила, що в салоні автомобіля на той момент окрім батька було ще двоє пасажирів, серед яких і неповнолітня дитина.

— Батько їхав з села, віз онука додому. На перехресті на Барському шосе (біля повороту на Аграномічне)за ними почав їхати екіпаж патрульної поліції. Поліцейські не вмикали мигавки, але дали зрозуміти, що батьку потрібно зупинитися. Він, звісно ж, зупинився, відстібнув ремінь і вийшов з машини, — розповідає Світлана Дабижа.

Перше, що почув чоловік — це питання, чому був не пристебнутий, говорить Світлана.

Відео дня

 — Тато відповів, що якось мав вийти з машини, тому й відстебнув пасок, — зазначає дівчина і далі розповідає, що говорили патрульні. — «Ой, дядечко, щось в тебе погляд «мутний». А отже під амфетаміном. Батько не очікував цього і був здивований таким хамським ставленням, бо особливо з поліцією й справ не мав. Йому вже 54 роки, їхав на Жигулях, про які наркотики взагалі йдеться?

Чоловік сказав патрульним, що в його віці це нормально, тим паче, що він постійно працює зі зварювальним апаратом. Патрульні все ж наполягали на освідуванні.

— Батько пояснював, що в  машині сидить онук і він не може його покинути, але у відповідь поліцейські почали жартувати, що дитина може всілякого наслухатися в наркодиспансері. Врешті батько лишив хлопчика разом з сусідом, який був в машині і вони відправилися до нарколога. Наш сусід тим часом зателефонував мені, повідомив про ситуацію.

Чоловік здав сім аналізів і результати показали, що він був абсолютно чистий.

— Патрульні після того двояко натякали на хабар: «будемо чи не будемо оформлювати? Що ви думаєте? Як ми зробимо?». Ніяких свідків, понятих на місці не було, хоча я потім з’ясувала, що люди були поруч і все можна було зробити по протоколу. Знову ж таки, йому не запропонували юридичної допомоги, нахабно і по-хамськи поводилися. Батько розгубився, переживав через онука, та й взагалі він не очікував такої ситуації, — говорить Світлана Дабижа.

Дві години тривала вся процедура, врешті на батька Світлани виписали протокол за непристебнутий ремінь.

— Батько почав сперечатися і почув у відповідь: «Дядьку, а кому ви це доведете?». Вони не видали копію протоколу, видали лише чек штрафу. А коли його привезли назад і я підходила до їхньої машини, патрульні взяли й втекли, — каже Світлана Дабижа.

Дівчина також додає, що після публікації на Фейсбук, до батька зателефонували зі служби моніторингу з проханням прийти в управління та написати заяву про внутрішню перевірку.

— Ми збираємося йти далі, бо вважаємо, що такі люди не повинні патрулювати місто, — підкреслила Світлана Дабижа.

Що кажуть у Патрульній поліції?

Як розповіла речниця Патрульної поліції Вінницької області Тетяна Плахотнюк, стосовно цього випадку в установу скарги чи заяви ще не надходили.

— За фактом цієї публікації ми проводимо перевірку для встановлення обставин події і в разі наявності достатніх даних, які вказують на ознаки дисциплінарного проступку, розпочнеться внутрішнє розслідування, — зазначила речниця Патрульної поліції Вінницької області.

Тетяна Плахотнюк також зазначила, що нагрудні камери в інспекторів були вимкнені.

  Голова ГО «Дорожній контроль» Володимир Затайдух розповів, що в п’ятницю разом з учасником події буде подавати заяву на оскарження постанови, яку випасали за ремінь безпеки.

— Дуже часто бувають випадки, коли інспектори говорять про те, що акумулятор в нагрудній камері сів. Тому ми також будемо писати заяву з проханням перевірити, коли саме вимкнулися камери, — сказав Володимир Затайдух.  

 

 

Читайте також:

«Викликайте таксі і повертайтеся додому». Жінці з підтвердженим COVID-19 відмовили в госпіталізації

«Приїхали аж вісім екіпажів поліції». Як і чому у вінницькому барі вилучили весь алкоголь
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач49

    Да уж,були мусорами,ними й залишилися... І такому бидлу за наш кошт платять зарплату...
  • Сан Василич

    Що, перевірити ремені безпеки, а що вже ввели ТО на дорогах і надали поліцаям повноваження технарів ?
  • Max Fireline

    От вже поліцаї дають... Да... Не мала мавпа розуму - почала вимагати хабар, називається...
    Ужас взагалі, що відбувається, Пані Діано...
    Ганьба таким мусорам...
  • Миша Проценко

    Дуже хотілосяб щоб на вас рівнялися,щоб ви виступали за справедливість,щоб вас діти не боялися а "ви "гівно гівном.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up