Чиновник на службовому авто протаранив паркан. Поліція не знайшла винних

Чиновник на службовому авто протаранив паркан. Поліція не знайшла винних
  • Три тижні тому авто Вінницької РДА протаранила бетонний паркан і знесла два дерева
  • RIA знайшла свідка, який каже, що бачив, як чиновники напивалися у ресторані за кілька годин до цього. І викликав туди копів. Поліція авто не знайшла
  • Слідчі уже закрили справу. Кажуть, немає складу порушення

Аварія сталася 5 листопада, близько 0.15 години ночі, на розі вулиць Московська та Данила Нечая. Водій Geely спочатку в’їхав у бетонний паркан та пробив його, а потім ще й зніс два дерева.

Діставати авто приїхали рятувальники. Чоловік, який знаходився біля машини, коли приїхали патрульні, сказав, що машиною не керував. Водієм був його товариш, але той утік. Через травми до чоловіка довелося викликати швидку. Також копи перевірили його на алкотестері. «Драгер» показав 2,55 проміле алкоголю у крові.

На місце виїхали слідчі. Вони повірили, що справжній водій утік і відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження». Це означає, що потерпілим у справі тепер вважався п’яний чоловік. Залишилося знайти водія.

Відео дня

П'яні чиновники гуляли на повну

Після публікації матеріалу про аварію на сайті 20minut.ua, у редакцію зателефонував чоловік, який розповів цікаву історію. Своє ім’я та прізвище він назвав журналістам, проте попросив у статі його не називати, оскільки побоювався тиску на себе зі сторони адміністрації. Чоловік каже, що бачив, як зо два десятки чиновників РДА, ввечері п’ятого листопада, щось святкували у ресторані «Гостинний пан». Підіймали тости «за державну службу», замовляли пісні на свою честь та хамили іншим гостям закладу.

— Я з жінкою прийшов до ресторану десь о 19.00. Вони у цей час уже там були, — розповідає чоловік. — З того, які лунали тости та які пісні вони замовляли, я зрозумів, що вони святкують День соціального працівника з захисту дітей. Ми з дружиною ще здивувалися, подумали, як це так держслужбовці так себе відкрито вітають. Гуляло їх там людей з двадцять.

Чоловік каже, що бачив ту саму Geely перед тим, як поїхати з ресторану. За його словами, біля неї стояло четверо людей, які між собою сварилися.

— Я бачив, що вони всі були п’яні, тому вирішив зателефонувати у поліцію, щоб повідомити про нетверезого водія. Моє звернення прийняли і ми з дружиною поїхали собі. По дорозі нас зупинили поліцейські і у розмові з ними я ще раз сказав про ту Geely. Пообіцяли перевірити водія на алкотестері.

Виклик на «102» справді був

Журналіст RIA зробив запит до Управління патрульної поліції Вінниці, щоб перевірити, чи надходило до копів звернення про п’яного водія. Ось що вони відповіли:

— Четвертого квітня, о 23.51 на лінію «102» надійшов виклик наступного змісту: «Біля ресторану «Гостинний пан» автомобіль Джилі сірого кольору, держномер АВ3075АТ, водій можливо знаходиться у стані алкогольного сп’яніння». Поліцейські, які були направлені на відпрацювання звернення, вказаного автомобіля на місці не знайшли.

Поліція знайшла водія… і закрила справу

Водія, який утік, таки знайшли. Про це повідомляє вінницька поліція. Хто ним виявився — не кажуть. Проте кримінальна справа вже закрита, бо немає складу правопорушення. Відтак, «постраждалий» є, «водій» є, розбите авто, потрощений паркан та знесені дерева також є, а справи нема. Протоколу за нетверезе кермування не складали.

У коментарі для RIA заступник голови Вінницької РДА Олег Бегус розповів, що Geely водій з адміністрації взяв без дозволу для «власних цілей». Тому і має сам відшкодувати завдані збитки. Ми зробили запит у поліцію, чи надходило до них звернення від райадміністрації про викрадення державного майна та нанесення шкоди держвласності. Адже саме це і зробив водій Geely, якщо вірити Бегусу. Правоохоронці відповіли, що таких заяв від РДА не надходило.

Також ми зробили запит у саму адміністрацію з проханням пояснити, яке свято відзначали службовці у ресторані. Проте сам факт святкування у РДА заперечують. Також вони відмовилися називати суму, у яку оцінили розмір завданих збитків, розбивши автомобіль.

Читайте також: Чиновницьке авто протаранило бетонний паркан і знесло два дерева (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • АНоним

    Заказуха голимая.

    Фініст reply АНоним

    Прикольно ) а хто кого заказав? в чому заказ?

    Чи факт дтп і розбита машина це фотомонтаж?

    Якщо ми будемо це замовчувати то ще довго будемо так х... о жити і довго буде знищуватись український народ.

    Подивіться статистику п'яних дтп і порівняйте із втратами на війні. У нас на дорогах ее менша війна ніж на сході
  • Анонім

    Не, ну нормально всё. Првила нарушили бухие 2 дерева и их дружок забор. Эти твари, сейчас по быстрому водителя (который скорее всего дома спал) сделают виноватым
  • кукунаишвили

    Віноват паркан!!! Знести всі паркани, #ЧИНОВНИКІВ НЕСПЕНИТЕ#

    Лефорт Владимир reply кукунаишвили

    #парканживи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up