Чиновницьке авто протаранило бетонний паркан і знесло два дерева (ОНОВЛЕНО)

Чиновницьке авто протаранило бетонний паркан і знесло два дерева (ОНОВЛЕНО)

Чоловік, який вийшов з автівки після аварії, заявив, що машиною не керував, а водій злякався і втік. Патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та перевірили чоловіка на «Драгері». Прилад показав 2,55 проміле.

Аварія сталася 5 листопада, близько 0:15 години ночі. Інформацію підтвердили у прес-службі Управління патрульної поліції Вінниці. На розі вулиць Московська та Данила Нечая водій Geely спочатку в’їхав у бетонний паркан та пробив його, а потім ще й зніс два дерева.

Діставати авто приїхали рятувальники. Чоловік, який знаходився біля машини, коли приїхали патрульні, сказав, що машиною не керував. Водієм був його товариш, але той втік.

Відео дня

Через травми чоловіку довелося викликати швидку. Також копи перевірили його на алкотестері. «Драгер» показав 2,55 проміле алкоголю у крові.

На місце прибула слідчо-оперативна група. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 КК України. Наразі вони намагаються розшукати людину, яка керувала авто, щоб притягнути її до відповідальності.

У Вінницькій РДА кажуть, що авто взяв водій, який мав до нього доступ. Тепер буде відшкодовувати збитки.

— Машина перебуває на балансі Фінансового управління адміністрації, — каже заступник голови РДА Олег Бегус. — Зараз у нас проходить службове розслідування. Ми з’ясовуємо, чому водій самовільно взяв машину. Це був водій службового авто, тобто він мав до нього доступ. Він скористався автівкою без дозволу адміністрації. Інцидентом займаються слідчі органи. Цей чоловік має відшкодувати усі збитки, завдані машині.

Зараз машина знаходиться на штрафмайданчику.

Фото Володимира Черкаса

Станіслав Нижник-Оскольський, представник коаліції ГО «НІКА»:

— На мою думку, дана нічна ДТП за участю службового автомобіля свідчить про відсутність елементарного порядку у Вінницькій райдержадміністрації.

Понівечений службовий автомобіль, поруч працівники в стані сильного алкогольного сп'яніння... І я боюся, що керівництво прикладе все зусилля для того, щоб зробити водія «цапом-відбувайлом» у цій ситуації. Департаменту фінансів Вінницької ОДА варто було б перевірити всі районні управління — скільки таких випадків ще залишилися непоміченими?

Додано:

Як стало відомо, цей автомобіль ще у квітні 2016 року Фінансове управління передало Вінницькій РДА на відповідальне зберігання з правом користування.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Департамент Фінансів Вінницької Облдержадміністрації

    Вранці 5 листопада сталася дорожньо-транспортна пригода із службовим автомобілем Вінницької районної державної адміністрації, внаслідок якої серйозно постраждали люди.

          На жаль, буквально через 2 дня на інформаційному ресурсі „20 minut.ua” паном Станіславом Нижником-Оскольським було зроблено поспішний висновок, що дана трагедія є результатом відсутності порядку та контролю у використанні службового автотранспорту у фінорганах області.

          Однак, даний автотранспортний засіб, згідно Договору відповідального зберігання з правом користування від 4 квітня поточного року, експлуатується райдержадміністрацією до штату якої, до речі, належить і водій. Тому здійснювати будь-який контроль, щодо використання автомобіля, фінансове управління не мало змоги.

           Вважаємо, що поспішні пошуки винного у даній трагедії та ще й спекуляції щодо цього є абсолютно недоречними.

    www.facebook.com/profile.php?id=100011376084377&fref=nf&pnref=story



    Департамент фінансів Вінницької облдержадміністрації.

    Станіслав Нижник-Оскольський reply Департамент Фінансів Вінницької Облдержадміністрації

    На жаль, журналісту, який звертався у Вінницьку районну державну адміністрацію не повідомили про те, що автомобіль знаходиться у них на відповідальному зберіганні, а відповідь управління фінансів за підписом Микитюк Л.В . на мій інформаційний запит я отримав тільки вчора пізно ввечері. Тому, я звернувся до журналіста щоб замінити слова "управління фінансів" на "Вінницьку райдержадміністрацію", адже ситуація, коли безконтрольно користуються майном на сотні тисяч гривень не є нормальна.
  • Vladimir Molotov

    аахахахахахаххахахахаха.
  • Daily

    и що хвальоні ваші поліцаї надали дегенерату допомогу і шукають міфічного водія ,гидко вже на це все дивитись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up