У Вінницькому католицькому соборі провели поминальну месу

У Вінницькому католицькому соборі провели поминальну месу
Для всіх поляків учора був страшний день. Еліта країни, її правляча верхівка та багато громадських діячів загинули у авіакатастрофі під російським містом Смоленськ.

Сьогодні усі церкви влаштовують поминальні меси за загиблими. Влаштували таку і у Вінниці. У соборі, на Москаленка, 46 зібралися люди, щоб виразити свою скорботу з приводу катастрофи та підтримати польський народ.
Також там були присутні представники міської ради та члени Польського консульства. Усі миряни в церкву не помістилися, багатьом довелося стояти на вулиці, але проповідь чути було добре.
Також ті, хто висловлював свою скорботу, приносили квіти до Польського консульства. Там же вони запалили свічки в пам'ять про загиблих, дехто залишав їм прощальні записки.

До статуї папи римського, на яку був повішаний прапор Польщі, миряни покладали квіти, навіть наймолодші діти проявляли повагу

Відео дня
>

Служителі церкви під час богослужіння збирали благодійні кошти, ніхто їм не відмовляв, ні старі, ні малі

На собор, поруч із прапором України, в знак скорботи та солідарності вивішали прапор Польщі

Під час причащання брат Юстин вийшов на вулицю, до тих, хто в соборі не помістився. Так вийшло, що радісне святкування пасхальних свят співпало з поминальною месою за загиблими і священикам прийшлося поєднати ці дві події в одній службі

До Консульства Республіки Польщі миряни також приносили квіти та свічки. Хоча сьогодні воно було зачинене, але двері там забарикадували вінками, квітами та свічками

Майже всі свічки під консульством погасли, але деякі все ж таки залишися горіти

Під час молитов за загиблими в катастрофі миряни стояли на колінах, опустивши голови. Так вони висловлювали своє співчуття польському народу. У день катастрофи в Польщі люди плакали прямо на вулицях.

Читайте також:
Сегодня утром разбился самолет с президентом Польши

Українці сумують разом із поляками (спеціальный фоторепортаж нашого кореспондента з Києва, зроблений учора ввечері)

Начальник відділу у справах національностей Вінницької ОДА Алла Ратинська: "Качинський був хрещеним батьком наших внуків. Ми всі у траурі"

Самолет, на котором разбился президент Польши, в этом году снимают с производства

В катастрофе Ту-154 погибла политическая элита Польши

Лех Качиньский. Биографическая справка

 Инциденты с самолетами президента Польши Леха Качиньского. Справка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Чого люди вірять, що їхні молитви можуть чимось допомоготи тим, хто вже не на "цьому" світі ? Кожен відповідає окремо. А чому приносять квіти до памятница папи римського ? Він божество ??? 0_о

    Anonymous reply Anonymous

    иногда лучше промолчать, чем не к месту иронизировать

    Anonymous reply Anonymous

    Я не іронізую, а дивуюсь, чому люди тратять час на непотрібні речі.

    Anonymous reply Anonymous

    Валенок, каждый сам выбирает на что ему время тратить.

    Anonymous reply Anonymous

    Ну так не будемо валянками ! )))

    Anonymous reply Anonymous

    Слыш, сектант! Шел бы ты... к своим одноизвильным братьям.

    Anonymous reply Anonymous

    Знаєте, шановний Приблудный, я не підтримую сектантів, але і не православних, і не католиків. Я шукаю Істину. Але її у вищезгаданих парафіях нема.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up