У Вінницькій області міліціонери кажуть, що людей не б'ють. Повіримо?

У Вінницькій області міліціонери кажуть, що людей не б'ють. Повіримо?
Підприємець з Могилів-Подільського каже, що протягом шести годин над ним знущалися міліціонери. Після такого, йому довелося тиждень провести у лікарні. Тим часом начальник місцевої міліції, який безпосередньо пов’язаний зі скандалом, каже, що підприємець сам винен, бо "нарвався"

Начальник Могилів-Подільської міліції Василь Шрамко каже, що затриманий підприємець вів себе агресивно і, навіть, власне йому завдав тілесних ушкоджень. Міліціонер стверджує, що може підтвердити це медичною довідкою. Підприємець Фірдовсі Сафаров говорить, що все було навпаки.
Нагадаємо, минулого тижня - у RIA №14 від шостого квітня, наша газета вже писала про побиття підприємця у відділені могилів-подільської міліції.

П'ятеро міліціонерів на одного
- Подивіться на мене, щоб зрівнятися з начальником міліції, треба двох таких, як я, як я міг один іти проти п'ятьох? Ви у таке вірите? – запитує потерпілий підприємець Фірдовсі Сафаров. - Міліціонерів було п'ятеро, а я один.
Хотілося б вірити, що в міліції не б'ють людей, і що всі затримані виходять з міліцейських казематів, як мовиться, живими-здоровими. На жаль, недавній випадок у Чечельнику, коли після спілкування з міліціонерами пішов на той світ затриманий чоловік, навхрест перекреслює таку довіру. Хіба це єдиний приклад? Хотілося б також вірити, що затриманий підприємець десь випадково зачепився і після цього його куртка стала схожа на ганчірку, а синці на тілі утворилися після такого ж випадкового падіння. Але ж до того, як потрапити у міліцію, чоловік був без синців і куртку одягнув цілу.

“Затриманий чинив опір”
Тим часом міліціонери називають інцидент робочою ситуацією. Усю вину покладають на затриманого.
- Це чисто робоча ситуація і нічого особливого в ній нема. – каже Василь Шрамко, начальник могилів-подільської міліції. - Затримали автомобіль без номерних знаків. Я зупинив водія і запитав, чи є документи. Він сказав, що нема, але його мають супроводжувати. Я викликав слідчо-оперативну групу. Через деякий час приїхав супроводжуючий Сафаров. Запитав, хто тут старший. Я відповів, що, мабуть, дільничний, бо він оформляв документи. Підприємець комусь подзвонив і в грубій формі висловився на адресу дільничного, говорив нецензурною лайкою, ми йому зробили зауваження. Пояснив, що є власником автомобіля, який купив у Мурованих Курилівцях без документів. Йому запропонували проїхати в міліцію. Він вчинив опір. Під час непокори ми застосували фізичну силу. Можливо, про це й не варто говорити, але мені він теж завдав ушкоджень. Я змушений був також взяти з цього приводу медичне підтвердження.
За словами начальника могилів-подільської міліції, його підлеглі взяли у затриманого пояснення і о 23-й годині відпустили додому. Перед тим він написав, що претензій до міліції не має.
- Це, повторюю, чисто робоча ситуація і не треба її розцінювати як якесь приниження людей іншої національності, - каже Василь Шрамко. - Можете поспілкуватися у місті з представниками будь-якої національності і переконаєтеся, що у ставленні до них нема упередженості.

Відео дня
>Чекали до першої години ночі
Пан Шрамко каже, що підприємця відпустили о 23-й годині. Четверо людей, які весь час його чекали біля міліцейського приміщення, називають інший час.
- Годинник показував уже майже першу годину ночі, коли чоловік вийшов з міліції, - каже дружина потерпілого Олена. – Разом зі мною були двоє наших знайомих – Олена й Леонід Радецькі та начальник водоканалу Натік Салтинов.
Про те, що підприємця били, говорить не тільки він.
- Вони при мені дубасили його дубинками, - каже голова товариства азербайджанців у Могилів-Подільському районі Натік Салтинов.
Незважаючи на це, підприємець залишив записку, що претензій до міліції не має. Міліціонери називають це добровільним поясненням.
- Хіба це не знущання? - каже Фірдовсі Сафаров. - Вони мене залякали, що підкинуть наркотики і посадять, тому й написав, що не маю претензій.
- Ви запитайте у них, на якій підставі відібрали у мене мобільний телефон і я всі ці шість годин не мала можливості нікуди подзвонити, бігала по людях просила, щоб надали таку можливість, - каже дружина підприємця, землевпорядник за професією, пані Олена.
Жінка весь цей час чекала чоловіка з трирічною дитиною на руках.

Потерпілого направили на обстеження в обласну лікарню
Після лікування у Могилів-Подільській районній лікарні його направили на обстеження в обласну лікарню.
Дружина потерпілого передала в редакцію копію виписки з історії хвороби. Документ називається одним словом – епікріз, простіше кажучи, це медичний висновок. У ньому сказано: “Закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких тканин голови, підшкірні гематоми лівого плеча і обох сідниць”.
- Завідувач травматологічного відділення видав нам направлення для подальшого обстеження у нейрохірурга в обласній лікарні імені Ющенка, - каже пані Олена. – Коли я запитала, з якою метою, він відповів, що так треба, щоб виключити можливі негативні наслідки.
Більше тижня потерпілий лікувався у стаціонарі.
- Хворий Сафаров був доставлений швидкою о другій годині ночі, - каже завідувач травматологічного відділення Микола Биць. - Його обстежував черговий лікар-хірург. Пацієнт скаржився на головний біль, нудоту й блювоту, а також біль у лівому плечовому суглобі. Це так записано в історії хвороби. Його госпіталізували у травматологічне відділення з попереднім діагнозом: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій лівого плечового суглоба. В стаціонарі хворого оглянув невролог. Встановив діагноз: забій м’яких тканин голови, анамнестичний струс головного мозку.
Незважаючи на те, що завідувач відділення каже, що загальний стан хворого задовільний, він же направив його на подальше обстеження в обласну лікарню.

Інформація до роздумів
Могилів-Подільська міжрайонна прокуратура постановою від 7 квітня 2011 року відмовила у порушенні кримінальної справи стосовно працівників Могилів-Подільського райвідділу міліції за відсутністю у їх діях складу злочину. Тим самим визнала, що міліціонери у стосунках з підприємцем Сафаровим діяли у межах своїх повноважень у відповідності з вимогами закону “Про міліцію”.

Коментар експерта
Валерій Нонік, начальник УМВС у Вінницькій області:

- На телефон довіри звернулася громадянка Сафарова з Могилева-Подільського зі скаргою на побиття міліцією її чоловіка. На місце виїхали працівники інспекції з особового складу обласного управління. Заяву офіційно зареєстрували, провели перевірку скарги. Встановили, що на автомобіль, який буксирували на металобрухт, не було документів. Тому запропонували супроводжуючому підприємцю Сафарову проїхати в райвідділ міліції. Але він вчинив опір, висловлював образи на адресу працівників міліції і навіть завдав тілесних ушкоджень начальнику міліції. Тому до нього застосували засоби фізичного впливу. Мені відомо, що лікарі встановили, що у громадянина Сафарова легкі тілесні ушкодження, не пов'язані з погіршенням стану здоров'я.
Зібрані матеріали ми передали в прокуратуру для прийняття рішення. Якщо дії працівників міліції визнають неправомірними, буде відповідне реагування й наказ. Ми працюємо відкрито і ніяких таємниць з цього не робимо.

Читайте також:

У Вінницькій області міліціонери шість годин знущалися над підприємцем

Как могилев-подольский шериф «черножопого» бил

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Anonymous

    Ладно отлупили азербайджанов Но ведь наших вааще убивают в ментовке Кто возразит? Или скажете тоже відумка Плохо вели себя и тд То есть ментура пушистіе и беліе Азері черніе и тд

    Anonymous reply Anonymous

    Ну так и напиши статью наподобие этой о нашем, выложи фотографии убитого ментами до и после смерти. Отдельно - гематомы крупным планом ну и могилку, естественно. Уверен, обсуждение пойдёт в другом ключе.

    Anonymous reply Anonymous

    Согласен - тогда обсуждение было бы в стиле "мент-обыватель", а не "белый мент - черная свинья"
  • Anonymous

    А краще на кол.
  • Anonymous

    Шрамка на вилаю
  • Anonymous

    Не бачу ніякого "расизму" чи , ще щось такого . Звичайні "ментовські" будні. А "азерів" треба навчати звичайним нормам поведінки в суспільстві , якщо навчаться хай живуть , якщо ні , геть повиганяти з країни.

    Anonymous reply Anonymous

    Да плевали они на любые нормы, они не для того сюда понаехали. Им главное торговля, белые женщины и криминал, кто против - "расист".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up