У Вінницькій області міліціонери шість годин знущалися над підприємцем

У Вінницькій області міліціонери шість годин знущалися над підприємцем
Підприємець з Могилева-Подільського Фірдовсі Сафаров уже більше тижня на лікарняному ліжку. У нього струс мозку, численні забої і синці, болить рука і хребет. Побиття вінницькими міліціонерами азербайджанця схвильовано обговорює світове товариство

- Бити почали ще в машині кулаками, у кабінеті руки заломили назад, надягли наручники, ставили раком і лупцювали дубинками. Діставали з сейфа пістолет і погрожували пристрелити, нібито за спробу втечі, я просився, благав, бо в мене двоє дітей, а вони сміялися. Наручники зняли пізно вночі. Відпустили після того, коли я погодився підписати папір, нібито мене привезли у міліцію у порваній куртці і з синцями на тілі. Сказали, якщо не підпишу, викличуть понятих, дістануть з моєї кишені наркотики і опинюся на “зоні”. Я злякався, бо вони що хоч можуть зробити. Підписав бумагу...
Після такого спілкування з міліцією, підприємець з Могилева-Подільського Фірдовсі Сафаров уже більше тижня знаходиться на лікарняному ліжку. У нього струс мозку, численні забої і синці, болить рука і хребет. До районної лікарні його доставила швидка допомога після того, як 43-річного чоловіка відпустили з відділення міліції у Могилеві-Подільському. За словами потерпілого, йому так і не пояснили причину затримання.

Люди не знали, що думати
У лікарняній палаті була дружина потерпілого, Олена та їхня трирічна донечка. Старша дитина уже навчається в податковій академії. До декретної відпустки пані Олена працювала землевпорядником у сільській раді села Кричанівка, звідки родом. Нині сім'я мешкає у Могилеві-Подільському.
- Ми займалися торгівлею на ринку у місті, - каже Олена. – Продавали сякий-такий товар, щоб заробити на хліб. Товар знаходився у будці старого списаного грузовика. Адміністрація ринку зобов'язала нас прибрати цю розвалюху. Змушені здати грузовик на металобрухт. Домовилися з начальником металоприймального пункту, його прізвище Щитков, він прислав машину для буксировки вантажівки. Ми з чоловіком і дитиною їхали “бусом” слідом. Біля маслозаводу водія з металоприймального пункту зупинив начальник міліції. Я його впізнала, бо він приїжджав до нас у сільську раду. Він був у цивільному одязі. Вийшов з власного автомобіля. Під'їхало ще четверо у міліцейській формі. Фірдовся пішов подати документи на грузовик. А ми з дитиною залишилися в “бусі”. Коли, бачу, міліціонери взяли його в коло. Він невисокий, худий, а вони нівроку, дебелі. Почали штовхати чоловіка до машини начальника міліції. Я підійшла спитати про те, за що його забирають. Мене відштовхнули, дитина розплакалася. Якраз проїжджав рейсовий автобус. Пасажири, виглядаючи з вікон, думали, що затримують небезпечного злочинця.
За словами Олени, їй нічого й не пояснили. Чоловіка заштовхали у власний легковик начальника міліції на заднє сидіння. З боків сіли ще двоє. Один міліціонер підійшов до “буса”. У руках в нього були ключі. Жінка каже, що хотіла зателефонувати знайомим, щоб розповісти про те, що сталося. Але міліціонер вирвав з рук мобільний. Не повернув його й тоді, коли їх доставили у райвідділ міліції. Сюди ж прибуксирували вантажну “будку”. Підприємця забрали в кабінет, а дружину не пропустили. Олена залишилася у вестибюлі.
- Недалеко від міліції медичне училище, - каже Олена. – Я попросила, щоб дозволили скористатися телефоном. Подзвонила знайомій. Вона прийшла з мобільним. З нього я дзвонила на “гарячу” телефонну лінію в міліцію, в прокуратуру, але нічого мені це не дало.
Чоловіка відпустили тільки після першої години ночі. Весь цей час я чекала його, дитина плакала... Дочка так злякалася, що тепер хвилююся, чи не позначиться це на її здоров'ї.

Відео дня
>З куртки зробили ганчірку
Азербайджанець Фірдовсі Сафаров в Україні уже 27 років. Приїхав сюди, коли на його батьківщині пролилася кров у зв'язку з подіями в Нагорному Карабаху. Тут одружився. Отримав громадянство. Придбав квартиру.
- Це вже моя друга батьківщина, - каже чоловік. – Я полюбив її. Поважаю українців, тих, у кого відкрите серце, хто готовий прийти на допомогу. Жодного разу не мав проблем із законом. Тепер з мене хочуть зробити хтозна-кого. В чому моя вина?..
- Ми тобі зараз покажемо, чия це машина, - Фірдовсі каже, що почув ці слова після того, як хотів пред'явити документи на грузовик. – Машина стала причиною затримання. Але ж я її не вкрав!
Куртка, в якій був одягнутий в той день Фірдовсі, розірвана.
- Вони знущалися наді мною шість годин! – каже потерпілий. – Не давали можливості нікому подзвонити. Руки заломили назад. Надягли наручники. І час від часу лупцювали дубинками. Коли везли у міліцію, то били кулаками.

Cором на весь світ
Після затримання чоловіка Олена зв'язалася по телефону з головою товариства азербайджанців у Могилеві-Подільському Натіком Салтиновим. Він працює начальником комунального підприємства “Міськводоканал”.
- Вони били Фірдовсі навіть у моїй присутності, - каже Натік. – Мене в кабінет пропустили, я це бачив своїми очима. Фірдовсі сказав мені по-азербайджанськи, що вони його можуть убити. Просив порятунку. Чужа мова міліціонерів розізлила і вони мене виставили за двері.
Співрозмовник каже, що був на прийомі у начальника обласної міліції генерала Валерія Ноніка. Повідомив про те, що головний міліціонер району в той день був п'яний. Каже, що у відповідь почув від генерала слова: “А чим ви зможете це підтвердити?”
Генерал сказав, що проводиться розслідування інциденту.
- Ми на цьому не зупинимося, - каже Натік Салтинов. – Бо це вже не перший випадок, коли так міліція робить з людьми. Так само побили мого шофера. Це можу підтвердити документами про зняття побоїв. З моїми земляками поводяться нахабно, обзивають. На мою квартиру вчиняли напад. Мене викрадали з метою викупу. Правда, страшно?! В нашому районі більше двадцяти азербайджанців. Вони не мають проблем із законом. Тут одружилися, виховують дітей. Чому дехто має вказувати, щоб забиралися звідси? Будемо інформувати про цей інцидент світове товариство.

Затриманого відпустили
Коли швидка доставила потерпілого у лікарню, медики повідомили про це в міліцію. - Приїхали ті самі, хто знущався наді мною, - каже Фірдовсі. – Бо вони чергували у той час. Побої знімали при них. Треба було написати пояснювальну про те, де і хто мене побив. Але я не мав сили це робити. Тому писала дружина.
- Я все написала, як було насправді в той день і в ту ніч, - каже пані Олена. – Але не вірю, що тих міліціонерів покарають. Зате не сумніваюся, що тепер вони будуть нам мстити. Така у нас міліція.
Затриманий автомобіль повернули і його все-таки доправили на металоприймальний пункт.
Непокора міліції дає право застосовувати спецзасоби
Начальник Могилів-Подільського райвідділу міліції Василь Шрамко:
- Неприємно про це говорити, але чоловік вчинив непокору працівникам міліції, ми змушені були застосувати спецзасоби. Таке передбачено законом. Машину зупиняв я особисто. Бо звернув увагу, що транспортний засіб без номерів, не обладнаний відповідними знаками для транспортування. Щоб перевірити документи, запропонували тому, хто назвався власником, проїхати у райвідділ. Він відмовився це робити. До іншого водія силу не застосовували. Бо той підкорився.
На мою думку, комусь дуже вигідно подати цю справу з точки зору конфлікту на міжнаціональному грунті. У нас на ринку працює багато людей з Кавказького регіону. За п'ять років моєї роботи на посаді керівника міліції жодного разу не виникали конфлікти з ними.

Анна Олійник (38), начальник відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції: Про побиття правоохоронцями чоловіка заявила в міліцію 28 березня
жителька Могилева-Подільського. Вона подзвонила на телефон довіри обласного управління внутрішніх справ і розповіла, що її 42-річному чоловіку заподіяли тілесні ушкодження працівники райвідділу.
Заяву жінки взяли до розгляду і, щоб перевірити інформацію, до райцентру відрядили працівників інспекції з особового складу управління внутрішніх справ.
А почалося все з інциденту на дорозі, який стався 26 березня у Могилеві-Подільському. Працівники міліції зупинили для перевірки документів ЗІЛ, водій якого буксирував фургон ГАЗ-53 без номерних знаків та приладів освітлення. На місце під’їхав і власник фургону. Він відмовився надати документи на ГАЗ-53 та будь-які пояснення. Його запросили проїхати до райвідділу для з’ясування обставин справи.
Але громадянин не реагував на законні вимоги представників правоохоронних органів, поводив себе агресивно, чинив фізичний опір працівникам міліції, які намагалися посадити його у службовий автомобіль. При цьому правопорушник заподіяв легкі тілесні ушкодження начальнику Могилів-Подільського райвідділу міліції, про що свідчать результати судово-медичної експертизи. Для припинення опору працівникам міліції під час виконання службових обов’язків до громадянина довелося застосувати заходи фізичного впливу.
Чоловіка, як правопорушника, доставили у райвідділі. Там на нього склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство та злісну непокору законним вимогам працівника міліції. Після цього затриманого відпустили додому.
Матеріали перевірки інспекції, проведеної після заяви дружини, передали до обласної прокуратури. Тепер прокурорський контроль має дати оцінку законності дій працівників міліції.

Читайте також:

У Вінницькій області міліціонери кажуть, що людей не б'ють. Повіримо?

Как могилев-подольский шериф «черножопого» бил


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (60)
  • Anonymous

    Чернозащитников здесь куча ))) - все посты заминусовали. Надо было черного до ящика деревянного допинать а то обнаглели вконец!
  • Anonymous

    Может Шрамко и свинья, но черному так и надо - большего ненормального, чем азеры не найти. В Германии тоже расизм, только все его отрицают. Тест на расиста - хотели бы Вы, чтобы Ваша дочь вышла замуж за черного?
  • Anonymous

    Неизвестный тот кто пишет такое словцо Лишь только за то что спросил что з буквецы такие ВПИ ВГПИ? Можно по человечески написть Получается одно заведение Государтсвенное (ВГПИ) а другое уже НЕ государственное (ВПИ)

    Anonymous reply Anonymous

    Это не надо уточнять - это надо знать ВПИ - это Винницкий Политехнический Институт. Это просто ЗНАЮТ, так же как и КПИ, когда он университет, официальное его название - Киевский национальний технический университет КПИ.
  • Anonymous

    этих оборотней в пагонах надо вылавливать как в приморском крае народные мстители
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up