У Вінниці з'явилася "Совість", а область пофарбували під "регіони"

У Вінниці з'явилася "Совість", а область пофарбували під "регіони"
Попередні результати виборів: обласна рада змінить собі голову, а у мера Гройсмана тепер ще краще, ніж було. А було у нього добре... Ті, хто програв, кричать про виборчі "каруселі". Хто і кого на таких прокатав, обіцяють розказати правоохоронці.

Є карусель - атракціон, а є "карусель" виборча - з бюлетенями. І за першу, і за другу треба платити. Платити за задоволення: комусь подобається крутитися по колу на атракціоні, а комусь "крутити" іншими, маючи владу. Наскільки були "карусельними" ці вибори - скоро скажуть правоохоронці. Порушені кримінальні справи, міліція з'ясовує як, хто і за скільки підкуповував виборців. Але то буде потім. Сьогодні важливий результат. Після 31 жовтня Вінниця стала "совістною", область - "регіональною". Це вже факт.
Гройсман і його "Совість" попереду
Те, що міський голова Володимир Гройсман переможе, ніхто не сумнівався. Він таки досяг своє мрії - 80% довіри вінничан. Мабуть, це стане рекордом на виборах мера. Завдяки йому і його політтехнологам партія "Совість України" набрала 35% голосів. Окрім того, на 23 з 25 одномандатних виборчих округах представники партії мера виграли. Відтак, у міськраді команда Гройсмана матиме 35 мандатів із 50.
Втім, за словами самого Володимира Гройсмана, він розраховує, що матиме 40-45 депутатів у міськраді.
- Таким чином, ми маємо більшість у міській раді. А це просто необхідно, щоб надалі продовжувати те, що ми уже розпочали, - сказав мер у вівторок, другого листопада. - Ми збираємося за 17 місяців завершити реформу житлово-комунальної галузі, працювати над впровадженням страхової медицини та іншими питаннями. Передусім у кожному мікрорайоні міста збираються відкрити громадські приймальні депутатів міськради.
Уже відомо, що секретарем міськради залишиться Сергій Моргунов. А от партія "Совість України" у Вінниці, мабуть, яскравого майбутнього не матиме.
- Ні, я ні члени моєї команди, не є членами цієї партії, - каже міський голова. - І ми не позиціонували себе як політичну силу, а як команду, яка працює в місті.
Що ж перемоги мажоритарників "Совісті" десь були очевидні, але по деяких округах просто не зрозумілі. Тому й згадують там "каруселі". Досить несподіваною стала поразка депутата міськради Сергія Кармаліти - тепер він уже екс-депутат. Не виграли мажиртарку брати Ткачуки, однак ще мають шанс пройти за списком партії "УДАР" - за попередніми даними партія Кличка набирає за 5%.
Шокована результатом "Сильна Україна". Партія Сергія Тігіпка програла і в місті, і в області - ювеліри брати Деруни не пройшли до влади.
Зате виграли по Вінниці "свободівці", яким прогнозували менше прохідних 3%, а вони набрали 7%. Тобто за списком двоє стають депутатами міськради - першим іде Антон Бойдаченко, який балотувався й на міського голову.
Читайте також:
Володимир Гройсман переміг за екзит-полом
Попередні результати Exit-poll компанії R&B Group у Вінниці: у "Совісті України" - 30%
Область перефарбувалася - під президента
- З першого листопада область не є памаранчевою чи біло-сердечною. Вінниччина - територія підтримки Президента України, - заявив у понеділок на брифінгу заступник голови обласної організації Партії регіонів Олексій Гаврилов.
Партія влади на Вінниччині все ж таки показала своє "Я". Наперекір вінницькій історії виборів, коли наша область завжди вирізнялася опозиційністю, цього разу більшість голосів віддали за "регіоналів". Із 66 мажоритарників від Партії регіонів пройшли до облради 36. Цілком ймовірно, що переможе на своєму округу і Тетяна Антонець - головний лікар обласної дитячої лікарні.
Загалом по області Партія регіонів отримала понад 20% голосів вінничан - це 23 депутати за партійним списком. На одного менше проходить в облараду від партії "Батьківщина" - майже 19% плюс десять кандидатів виграли по одномандатним округам.
Неочікувано багато взяла маловідома "Єдність", яку очолив в області екс-губернатор Олександр
Домбровський - 12%. Чимало питань виникають щодо перемоги її мажоритарників. Соціаліст Анатолій Пачевский, Герой України, директор ПП "Радівське" на своєму рідному округу програв 1700 голосів кандидату від "Єдності" - завідувачу хірургічного відділення Калинівської районної лікарні Валерію Якимцю - за нього віддали 3900 голосів. Такий розрив досить дивний, адже лікар не світився під час кампанії, а відомо, що у такому разі кандидат навряд чи може виграти. Тим більше, соціологія однозначно говорила про перемогу Пачевського.
Між іншим, опитування показувало, що екс-начальник міліції Василь Поліщук (Партія регіонів) перемагає екс-губернатора Олександра Домбровського. Однак результати голосування протилежні - Василь Кіндратович набрав удвічі менше...
З іншого боку програв по своєму стрижавському округу екс-заступник губернатора Валерій Коровій ("Єдність") - виграв керівник фракції БЮТ у Вінницькій районній раді Ігор Вернигора.
Проходить в обласну раду і "Фронт змін": виграв один мажоритарник + вісім за списком (7%). До оголошення остаточних результатів на межі залишаються комуністи і "нормальні люди" Литвина. Утім, для Народної партії ситуація краща - виграли п’ять мажоритарників, у КПУ - жодного. Не добирає до 3% і "Свобода", хоча заявляє про 6%.
Читайте також:
На виборах в обласну раду Вінниччини перемогли регіонали
Мери повертаються у свої кабінети
Зате екс-мери на Вінниччині повертаються у свої кабінети, а дехто і не виходячи: у Могилів-Подільскому переміг Петро Бровко (ПР), у Козятині - Олександр Гвілісіані (СПУ), у Ладижині - Валерій Коломейцев (ПР), у Жмеринці - Віктор Жеребнюк (Народна партія). Сенсаційною стала перемога у Немирові Олександра Качура ("Наша Україна") - 24-річний син Віктора Качура - екс-мера, який наразі знаходиться у СІЗО (інкримінують хабар у два мільйони), набрав 52% підтримки жителів міста.
Отже, влада змінилася. Наскільки - скоро дізнаємося остаточні результати виборів. У вівторок ще рахували...
Довідка
Карусель (виборча технологія) - метод фальсифікації виборів. Суть технології така: один з виборців виносить з дільниці свій незаповнений бюлетень і віддає його старшому виконавцеві групи. Далі на цьому бюлетені ставиться позначка "за" потрібного кандидата і в такому вигляді бюлетень видається наступному з учасників "каруселі". Цей учасник, прийшовши на дільницю, ховає до кишені виданий чистий бюлетень, а в урну кидає бюлетень із відповідною позначкою. Незаповнений бюлетень після виходу з дільниці видається старшому по групі, і далі "карусель" прокручується необмежену кількість разів.
Читайте також:
Як на Вінниччині вибори фальсифікували (ВІДЕО)

Вінничани самі не знали, за кого голосували

Вінницька "Совість" імені Гройсмана

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    " Вінниччина - територія підтримки Президента України, - заявив у понеділок на брифінгу заступник голови обласної організації Партії регіонів Олексій Гаврилов" . І прийде ж в хвору голову таке! Як кажуть МЕЧТЫ, МЕЧТЫ, ГДЕ ВАША СЛАДОСТЬ......

    Anonymous reply Anonymous

    Гаврілов партій 3-4 змінив, точніше не змінив а його татусяк міняв партійні вивіски. от нарешті продались кому треба

    Anonymous reply Anonymous

    Винниччина територія підтримки тих хто при владі у Києві. У насєлєнія по іншому не буває.
  • Anonymous

    гвалтівник президент і ви радієте його команді ЖАХ

    Anonymous reply Anonymous

    а вони вирішили розслабитись і отримати задоволення...

    Anonymous reply Anonymous

    Ну... Положим слухи о том, что Янык сидел за изнасилование подтвердить затруднительно. Как и то, что Бойдаченко по мальчикам выступает, как на это очередной аноним в соседних ветках намекает. То как - принимаем на веру оба тезиса?

    Anonymous reply Anonymous

    насмішив: *слухи о том, что Янык сидел за изнасилование подтвердить затруднительно* ще додай: не викликає сумнівів якість його освіти та інтелекту)))

    Anonymous reply Anonymous

    что значит намекаю? Диджеев поспрашивайте, журналисты... теперь можно уже, то-то сенсация будет вам

    Anonymous reply Anonymous

    "Диджеев поспрашивайте" - это вы на себя намекаете?

    Anonymous reply Anonymous

    И что, диджеи вот так прямо и расскажут?
  • Anonymous

    Наконец-то винничане потихоньку начинают снимать помаранчевые очки. Пять лет над Украиной издевались американские халуяки - национал-фашисты, под руководством, евреев Заболотного, Домбровского, которые на "Виче" во Львове клялись до гроба верой и правдой служить международной афферистке-воровке иудейской атаманше Тимошенко-Капительман.

    Anonymous reply Anonymous

    Приблудный имя поменял.

    Anonymous reply Anonymous

    Вот только голубые очки от ПР снимать будем с собственным скальпом.....

    Anonymous reply Anonymous

    Твой комент напоминает совдеповские статьи 1937 года : помаранчевые очки, американские холуяки, национал-фашисты, иудейской атаманше - тебя зовут не Наталья Витренко? Полюбому иди лечись.

    Anonymous reply Anonymous

    Готовился заранее ?
  • Anonymous

    У Вінниці з'явилася "Совість" типа, как вирус или насморк? или как ожирение?

    Anonymous reply Anonymous

    видимо ДА :))) напомните, на какой срок он пошел? на второй? или на третий? это ж на каком году мерства появилась "Совість" абы теперь она у него не делась никуда :)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up