У рамках проєкту «Гастроспадщина України — традиції гостинності та культура приготування страв» Марина Боржемська поділилась трьома простими рецептами страв, приготувати які під силу кожному.
До того ж ці страви корисні, збалансовані й точно не позначаться на фігурі.
Інгредієнти для основної страви:
Щоб приготувати страву потрібно, перш за все, розморозити рибу й почекати поки стече зайва рідина. Далі Марина Боржемська пропонує очистити гарбуз і порізати його на невеликі шматочки.
«На дно форми викласти рибу і гарбуз, посолити, поперчити, додати улюблені спеції і гілочки чебрецю, — читаємо рецепт. — Поставити в заздалегідь розігріту духовку до 180° на 10 хвилин під фольгою і ще 5 хвилин допікати без фольги».
Далі можна починати готувати салат. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:
«Готовий печений гарбуз викласти поруч з рибою, додати порізаний шматочками авокадо, фету, присипати гарбузовим насінням, полити олією. Перед подачею рибу і салат побризкати лимоном», — додає Марина Боржемська.
Для приготування наступної страви від відомої вінничанки варто взяти:
Зіркова тренерка зазначає, що спочатку потрібно помити мікс салату, томати й авокадо, очистити їх і нарізати.
«Тунець відкрити, зцідити зайву воду і додати в салат. Заправити олією, побризкати лимоном і посипати кунжутом», — додає вона.
Третьою стравою, яку пропонує приготувати Марина Боржемська, є курка з овочами.
Щоб спробувати її на смак потрібно підготувати:
Куряче філе потрібно порізати на невеликі шматочки, обсмажити їх на розігрітій сковорідці, додаючи трохи олії.
«За 5-7 хвилин до готовності додати заздалегідь приготовлені і порізані овочі. Протушкувати на невеликому вогні, — ділиться порадами Марина Боржемська. — Готову страву викласти на тарілки, посипати дрібно нарізаною зеленню».
Нещодавно, нагадаємо, ми розповідали про сайт, де зібрані численні рецепти традиційних страв з усіх куточків країни. Прочитати про це можна у цьому матеріалі:
Дев'ять рецептів від родини лідера гурту «ТІК» Віктора Бронюка ми публікували у цьому матеріалі:
А ще більше рецептів від відомих українців шукайте за посиланням.
Читайте також:
З любов'ю до рідного міста, або Як студентки вишивали книгу про Вінницю
«Залиште речі в камері схову», або Що мають знати покупці про свої права
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 4 від 22 січня 2025
Читати номер