— Цей цікавий проект Український центр культурних досліджень спільно з Міністерством культури та інформаційної політики започаткували у жовтні. Головна мета — показати унікальні гастрономічні особливості кожного регіону, зберегти старовинні рецепти і передати їх наступним поколінням, — розповідає авторка проекту, директорка Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель. — За 4 місяці ми вже зібрали сотні унікальних рецептів. І це лише початок! У фіналі проекту буде розроблено гастрономічну карту України та створено першу українську енциклопедію «Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв», що буде доступна як у друкованому вигляді, так і онлайн. А головне — співавтором енциклопедії може стати кожен бажаючий. Достатньо поділитись цікавим рецептом свого регіону чи сімейною традицію й заповнити форму на сайті УЦКД.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
№ 9 від 3 березня 2021
Читати номер