Біля кав’ярні «Панъ Заваркiнъ та Синъ» з’явилась скульптура єврея та кота Шльоми

Біля кав’ярні «Панъ Заваркiнъ та Синъ» з’явилась скульптура єврея та кота Шльоми

Кав’ярня-музей у центрі міста після оновлення фасаду отримала цікаву принаду — пам’ятку, що присвячена мешканцям старої Єрусалимки: старий єврей та кіт Шльома, що краде в чоловіка сосиску.

Про це написав вінницький історик Олександр Федоришен:

«Біля оновленого фасаду магазину-музею Панъ Заваркiнъ та Синъ з'явилась скульптура, присвячена мешканцям старої Єрусалимки. Старий єврей з горнятком кави здивовано помічає, як кіт Шльома краде в нього сосиску», — пише Федоришен у спільноті Історія Вінниці

Вінницька журналістка Тоня Мних дописує до цього, що «кіт Шльома - це історична постать. До наших сучасників дійшли перекази, що це був фантастично майстерний злодюжка, який нахабно цупив з-під носа господинь і рестораторів найласіші шматочки»

Відео дня

Де знаходиться та що є в історичній кав’ярні?

Кав’ярня «Панъ Заваркінъ та синъ» – це не лише їжа та напої. Перш за все, це інтер’єр, аналогів якому не існує в Україні. Цей незвичний заклад розташований у центрі міста, біля МакДональдсу, на вулиці Соловйова,3 (колишня Інтернаціональна)

Так виглядає вивіска історичної кав'ярніЕкспозицію музею-кав’ярні складає колекція годинників кінця 19 – початку 20 століття, чайний посуд, канделябри, плафони, картини… Таким чином, створена атмосфера вітальні заможного вінничанина початку 20 століття.

Власник закладу Олександр Абрамчук казав, що родзинка закладу в тому, що увесь антикваріат тут працює

Уже в першій кімнаті Ви побачите велику кількість самоварів та старовинних фотографій. Крім того, зустрічатиме Вас дівчина в одязі того часу. Наступна кімната – кав’ярня-музей, де розташовані 4 столики для відвідувачів. Стіни прикрашені старовинними годинниками. Далі – туалет, точніше клозет, де можна побачити оригінальні гроші того часу. А розраховуючись, Ви неодмінно почуєте дзенькіт давнього касового апарату.

Читайте більше про кав’ярню-музей в репортажі: Вінницькою кав’ярнею «Панъ Заваркінъ та синъ» здивували навіть мера Львова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up