Дозвілля з користю: поради цікавого чтива від Віктора Бронюка

Дозвілля з користю: поради цікавого чтива від Віктора Бронюка
  • Історик за фахом пропонує читачам ознайомитися з неймовірною історією України
  • Знає, у який книзі розкривається секрет «успіху» творів Тараса Шевченка
  • Пропонує роман-альтернативу психологічним тренінгам
  • Згадує твір, у якому розписана інструкція на випадок ворожої інтервенції

 

Ще Олександр Пушкін писав: «Среди полей вокруг холмов. / Брега с недвижною рекою / Сравняла пухлой пеленою; / Блеснул мороз, и рады мы / Проказам матушки-зимы». І допоки за вікном господарює матінка-зима, ми пропонуємо вам ТОП-5 кращих творів, які зігрівають на думку відомого виконавця Віктора Бронюка.

 

Підручник з історії України

Відео дня

– Цікаво, корисно, необхідно! Знати історію своєї країни важливо для кожного, особливо у наш час. Це дасть змогу зрозуміти першопричину всіх жахливих подій, які ми зараз переживаємо. Але дуже важливо правильно обрати підручник, тому звертайте увагу на авторів. Як показує час, «переписувачів історії» є багато. І саме тому ми досі маємо чимало прогалин та міфів у власній історії. Але правдиві факти зараз нарешті почитають розсекречувати, тож історію України кожен має змогу відкрити для себе заново. Як історик за освітою, запевняю: вона у нас неймовірна! Героїчна і дуже повчальна. Почитайте і багато речей стануть зрозумілими.




Поема «Кавказ» Тараса Шевченка

– Написана 171 рік тому поема «Кавказ» багато у чому залишається актуальною. У цьому, власне, і є «секрет» усіх творів Тараса Шевченка. Забираєш дати та імена — і бачиш, що багато речей залишилися незмінними… Лицемірство людей, несправедливість і жорстокість світу у «Кавказі» показані досить промовисто.




Роман «Злочин і кара» Федора Достоєвського

– Багато хто каже, що твір важкий і нудний. Але тим, хто цікавиться «копанням» у собі, Федора Михайловича Достоєвського варто почитати. Зараз дуже модно відвідувати різного роду психологічні семінари і тренінги. Як на мене, роман «Злочин і кара» — чудова альтернатива тренінгам особистісного розвитку. У цій книзі все гарно і просто описано: коли ти виходиш сам на сам із самим собою, маєш яскравий взірець того, до чого ці «ігри» можуть призвести. Краще почитати «Злочин і кара», перш ніж випробовувати долю, яка в один прекрасний момент може зіграти з тобою дуже злий жарт.
 



Комедія «Фараони» Олексія Коломійця

– У комедії «Фараони» українського драматурга Олексія Коломійця чудово показано споконвічний конфлікт чоловіка і жінки. Проблеми й історія нашого нерозуміння один одного, аж до того моменту, поки хоча б не спробуєш «приміряти на себе роль» партнера – актуальна у всі часи. П’єса чудово написана, насичена веселими історіями і жартами, тож читається на одному диханні!  А прийом Коломійця — «поміняти місцями» чоловіків і жінок – використовується у багатьох сучасних виставах і фільмах. Зокрема, у антрепризі «Їх поміняли тілами», де грає Володимир Горянський, і кінохіті «Любовь-морковь». Ці теми того такі популярні, бо дійсно актуальні.
 



Романи «Ворошиловград» і «Депеш мод» Сергія Жадана

– Для мене Сергій Жадан – один з найцікавіших представників сучасної української літератури. Має і цікаві вірші, і романи. Буквально недавно перечитував один з найвідоміших його романів «Ворошиловград», який Жадан присвятив «історії українського рейдерства». Ворошиловград — це колишня назва міста Луганськ, а сам роман мав досить «скандальну» історію. З одного боку – здобув швейцарську літературну премію і у 2010 році був визнаний «Книгою року BBC», а з іншого – у нас, на Донбасі, ще у 2011 році презентація книги викликала серію протестів. На щастя, презентації все-таки відбулися, але сам факт досить промовистий…

Ну, і ще одна цікава книга Жадана, яку я раджу прочитати – це «Депеш мод». Особисто я, коли її читав, у описаних героях і студентському житті пізнавав багато схожих подій і людей, які сам бачив і переживав за часи власного студентства (посміхається). Мій улюблений момент, коли у третій частині головний герой сидить у кімнаті і слухає по радіо «Промінь» програму про групу Depeche Mode. Після того, як ведучий розповідає про групу, у музичних паузах ставлять пісні Степана Галябарда (сміється). Бо пісні «Депешів» по радіо не можна було крутити. А ще герой знаходить цікаву інструкцію, розроблену секретаріатом ЦК компартії Донецької області, що потрібно робити робітнику на випадок ворожої інтервенції. Хтось каже, що то була реальна методичка, як готуватися до такої агресії… Роман «Депеш Мод» написаний задовго до подій, які останні два з половиною роки відбуваються у нашій державі, але там яскраво демонструються всі ті передумови, все те життя, що фактично призвели до того, що ми нині маємо.



 

Джерело: STARBOM.com 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up