Шестирічна чемпіонка чекає, поки тато вижене бандитів з України та повернеться додому

Шестирічна чемпіонка чекає, поки тато вижене бандитів з України та повернеться додому
Нацгвардієць із Вінниці Роман Сенін у АТО потрапив за спеціальністю кулеметника. Хоча за життя у Вінниці був експертом по золоту. Сьогодні він охороняє блок-пост у Попасному. Дома на його повернення чекає 6-річна донька, 12-річний син та дружина.

Старшина роти, військовий Національної Гвардії вінничанин Роман Сенін вже другу ротацію захищає проїзд до Попасної у зоні АТО, - розповідають журналісти «Главное».

За словами Романа,  у нацгвардійці він потрапив після 3 місяців ходіння до військкомату. Скільки чоловік не просив взяти його в армію – йому відповідали, що бракує вакансій. До цього ювелір служив старшиною підрозділу у 24 дивізії. У Нацгвардію без вагань  пішов старшим стрільцем-кулеметником.

Відношення місцевих мешканців до українських вояків за словами колишнього ювеліра  різне. Одні радіють, що  тут є українські військові . Інші, навпаки, не задоволені. Говорять, краще щоб їх тут не було.

Відео дня

Роману не приємно якщо страждають місцеві від обстрілів з того боку. А ще більш гірко, коли страждають діти. Після обстрілів діти живуть у підвалах. «Ось це страшно», - розповідає батько двох дітей.

У кожного, хто служить, є свої родини та діти. Тому вони  розуміють горе. Бійці Нацгвардії  намагаються  всяко допомогти населенню. Коли дізнаються , в яких підвалах ховаються  місцеві після обстрілів – приходять  та діляться  водою та їжею. «Якщо потрібно навіть ліками, адже в нас це все є, а вони бідують», - говорить кулеметник.

На питання чому вирішив піти добровольцем, Роман відповідає наступне:

- Я не хочу, щоб завтра прийшли до нашого будинку.  Завжди неприємно коли  диктують чиюсь чужу волю, коли тобі вказують, що у тебе вдома повинне відбуватися. Неправильно, коли погрожують українцю забрати Донбас сьогодні, а вже завтра ще й правобережну Україну.  Україна - це наша батьківщина, наша країна і ми не живемо завдяки спадщині від  радянського союзу.

Як розповідає вінничанин, бій за Донбас та Луганськ – це боротьба за всю країну. Ми вже  втратили Крим, і ми не можемо допустити повторення такої ж помилки. Ми повинні боротися.

Теплими словами згадує своє життя та родину батько та чоловік. Романовому  синові вже виповнилось  12 років, він любить малювати та мріє стати художником. У школі він пишається, що його батько служить  та захищає Україну від ворогів. Донечка має 6 років та завоювала золотий кубок України з художньої гімнастики. Вона  чемпіонка України з художньої гімнастики. Син з гордістю ходить по школі, а донька говорить, щоб батько  швидше виганяв із України бандитів та повертався додому. Дружина та донька дуже зраділи, коли дізнались що захисник  повернеться додому вже до 8 березня, якраз  на Жіночий День.




 

Коментарі (1)
  • Дарья

    Бажаю, щоб ці дні пролетіли як один день, щоб батько цілий та неушкоджений зміг повернутися додому та обняти своїх діток які так на нього чекають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up