Творчий вечір та презентація збірки «НАПРОЛОМ»: післясмак

У Вінницькі обласні універсальні наукові бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва у рамках проекту «Поезія без купюр «Театру книги «Прочитання» 15 вересня 2015 року о 18 годині у відділі економіки та аграрного виробництва, пройшов творчий вечір та презентація книги Юрія Прокопенко «НАПРОЛОМ».

Якщо читати поміж рядків, то вище написано, що керівництво бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва пішло на зустріч молодому автору і безкоштовно надало приміщення для проведення творчого вечора. Що люди, які підтримали мене готувались до цієї події, заздалегідь планували свій час щоб потрапити на цей вечір, вчили мої вірші, купували квіти, встановлювали апаратуру, дехто навіть прискорив своє відрядження, тощо. Але про все по порядку.

Велика подяка меценату Василю Васильовичу Вовку – генерал-майору Служби безпеки України, кандидату юридичних наук, почесному голові громадської організації «15 ГРОМАДА» за підтримку  і фінансування видання книги.  Василь Васильович нажаль не зміг бути присутнім на презентації, але надіслав свою представницю, яка передала привітання від Василя Вовка та «15 ГРОМАДИ».Також Василь Васильович написав відгук про збірку «НАПРОЛОМ»

Організувала і провела презентацію книги «НАПРОЛОМ» Марина Борисівна Ревенко.Вона є керівником проекту  «Театр книги «Прочитання» і незмінним режисером народного театру «Сьоме небо». Саме вона написала сценарій проведення творчого вечора і зробила все можливе, щоб вечір сподобався усім присутнім.У вечорі взяли участь:

Раїса Василівна Панасюк – голова Вінницької обласної громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія». Я пишаюсь тим, що я є членом ГО «Гармонія». Поміж привітаннями і побажаннями Раїса Василівна згадала про збірку патріотичних віршів упорядником і співавтором якої я був.«Книга «Захисник, повертайся живий!» відбулася тому, що Юра зібрав цікаву поезію вінницьких поетів. Багато хто з воїнів присилав відгуки, і дякував, тому що у складний час, коли в них на душі було сумно, вони читали цю книжку, і це їх зближувало, доводило те, що ми поряд, що ми пам’ятаємо про них, любимо їх, що ми з ними. А ще завдяки цій книжці було зібрано більше трьох тисяч гривень на підтримку наших воїнів».

Тетяна Василівна Яковенко – письменниця, член НСПУ, заслужений працівник культури України, яка написала передмову до збірки «НАПРОЛОМ», теж привітала мене і подякувала за живе слово.Також передмову до збірки написала Га́нна Ю́ріївна Багря́нцева (літературний псевдонім А́нна Багря́на) — українська поетеса, прозаїк, драматург, перекладач, член НСПУ.

А Валентина Петрівна Сторожук – письменниця, заступник головного редактора літературно-мистецького журналу «Вінницький край», член НСПУ, заслужений працівник культури України, яка була присутня на презентації, сказала й такі слова: «Приємно, що Юрко – один з наших авторів. У минулому році ми друкували його новелу «Хлопчик з очима дорослого чоловіка» - ви знаєте, це такий гарний твір. Я не хочу перебільшувати – це щось на рівні Пауло Коельо: про те, як треба любити життя, як треба за нього боротись. І коли мене запитують про перше враження від віршів Юри, то скажу, що їх читати було дуже легко, є у них душа».Людмила Григорівна Земелько - поетеса, актриса, режисер –  підтримала мене привітавши й прочитавши два моїх вірша «Мої діти» та «Чи знаєш?»

Віра Ваганова - поетеса, композитор теж підтримала мене. Вона не тільки декламувала мої вірші на презентації збірки, а ще й залишила чудовий відгук на своїй сторінці у Фейсбук: «Вчера, 15 сентября, принимая участие в презентации книги Юры Прокопенко "Напролом", у меня дрожал голос... Читала великолепную поэзию Юры и едва сдерживала ком в горле...
Удивительная, просто немыслимая гармония любви, ошеломительная сила чувств и всепобеждающая свобода и правда - вот те ощущения, от которых перехватывало дыхание и вправду хотелось расплакаться... Как будто попила целительной родниковой воды. 
Не могла не сказать вчера о том, что клеймо "люди с ограниченнымивозможностями" надо повесить на тех, кто грабит страну и заколачивает на ее недрах миллиарды, на президентов и парламентариев, не выполнивших свои обещания, на насильников и убийц, в конце-концов просто на тех, кто не читает книг и не воспитывает у своих детей интерес к чтению, к самообразованию, к критическому восприятию мира. 
Юра, будучи прикованным к коляске, ведет полноценную интеллектуальную и чувственно-эмоциональную жизнь! В его стихах - такой спектр эмоций и граней опыта, что никогда не подумаешь, что он "ограничен в возможностях"! Он эту жизнь не просто любит и ценит, он сам по себе - мощнейший стимулятор для других. Юра, к тебе нужно ходить на встречи уже даже ради поднятия жизненного духа, для лечения депрессий и подобной бесовщины...»Поетеса Галина Рибачук-Прач теж написала відгук про мій творчий вечір: «15.09.2015р. відбувся творчий вечір та презентація книги "Напролом" Юрія Прокопенко. Враження від творчого вечора, та презентації книги пана Юрія неперевершено прекрасні, час промайнув так швидко, що після закінчення ніхто не поспішав розходитись. Друзі Юрія читали вірші, лунала чудова музика у виконанні Дмитра Головенько. Поезія Юрія, це як ковток живої води в шалену спеку. Організація вечора була на найвищому рівні. Творчого натхнення Вам, дорогий друже, чекаю на нові збірки. Дякую!»А ще я отримав чудовий відгук В КОНТАКТІ від дівчини Ірини Шумник: «Скільки ж чудового та прекрасного є у світі, сьогодні я отримала свою порцію прекрасного на літературному вечорі талановитого та надзвичайного автора збірки "Напролом" Юрія Прокопенка. Це саме та людина, яка надихає, яка ніби вносить свіжість у життя кожного. 
А ви йдете до своєї мрії? Ви прямуєте своїм неповторним шляхом до досягнення мети? Бо перечитуючи наступні рядки, хочеться відкинути все зайве, вимкнути телевізор/комп'ютер/ телефон і почати діяти, почати робити щось, почати рухатися у потрібному напрямку!
Ось слова, що надихнули мене:
"Вони — одиниці, що рухають мрію,
Гонитва за ними — то сенс сприйняття,
Якщо твоє кредо: "я — зможу, я — вірю!",
То матимеш щире, натхненне життя."
Мрійте, здійснюйте свої мрії і нехай замість осіннього смутку й ностальгії у ваших очах запалає бажання творити!!!»Учасниками проекту «Поезія без купюр» Театру книги «Прочитання», акторами народного театру-студії «Сьоме небо» ВНМУ ім. М. Пирогова, студентами театрального відділу Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича, було прочитано віршові та прозові твори з книги «НАПРОЛОМ».І ще було сказано і написано багато щирих і теплих слів подяки за мою творчість. Друзі, я щиро дякую кожному з вас. Навіть якщо я не згадав ваше ім’я у цій публікації, знайте – ваша підтримка для мене надзвичайно важлива. Ви даєте мені натхнення творити і бути впевненим, що я на вірному шляху. Для автора надзвичайно важливо знати, що його читають і чекають від нього нових творів, що його творчість позитивно впливає на людей. Я радію, що я щаслива людина, бо таким робите мене ви, а я навзаєм можу ділитися з вами часточкою свого щастя у вигляді збірки «НАПРОЛОМ».

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up