Завдяки кому створена збірка «НАПРОЛОМ»

Чи багато у Вашому житті людей, на яких Ви можете розраховувати? Навіть якщо Ви самодостатня людина, приходить час коли всі ми потребуємо допомоги. Не важливо якої саме допомоги: моральної чи матеріальної, фізичної чи духовної, словом чи ділом, але кожен з нас потребує допомоги в тій чи іншій мірі.

Моя нова збірка, яка має назву «НАПРОЛОМ», побачила світ не тільки завдяки моїм зусиллям. Написати та зібрати до купи свої твори, це ще не все. Потрібно щоб твори пройшли правки філолога. З таким проханням я звернувся до своєї колишньої вчительки української мови та літератури, (а нині заступник директора школи з навчально-виховної роботи, учитель-методист) Наталі Вікторівни Бойко. І вона залюбки погодилась допомогти.
Але, молодому автору, такому як я, потрібно мати благословення поважних письменників. І таке благословення, у вигляді передмови до своєї збірки, я отримав від Тетяни Василівни Яковенко та Ганни Юріївни Багрянцевої (Анна Багряна). 
 Дві передмови, два незалежних погляди на мою творчість, від таких поважних і відомих письменниць, це не тільки велика вдача, це ще й безцінні поради від майстрів слова. Напевно права була письменниця Валентина Петрівна Сторожук (яка написала передмову до моєї першої збірки «Лист на ветке»), коли сказала, що Господь поцілував мене в потилицю.
Я вважаю, що тільки Господь спонукає людей допомагати іншим безкоштовно.
З матеріалом збірки я звернувся до видавництва «ТВОРИ». Видавництво «ТВОРИ» надійне, з помірними цінами і можливістю виконувати замовлення в стислі терміни. З цим видавництвом я мав справу коли на початку 2015 р., створював збірку патріотичних віршів поетів Вінниччини для українських вояків «Захисник – повертайся живим!». Вона була видана за кошти голови ГО «РОЗВИТОК. РОЗВИТОК» Ірини Наумівни Борзової.
У видавництві «ТВОРИ» мені порахували вартість моєї нової збірки і я почав шукати мецената для фінансування друку книги. Звертався до різних людей з якими я більш-менш знайомий, до депутатів і бізнесменів, але на жаль безрезультатно. І тут Фейсбук висвітлює мені сторінку Василя Васильовича Вовка (у розділі можливо ви знайомі). Я написав йому повідомлення, що я молодий автор, шукаю мецената для фінансування своєї збірки, надіслав йому «рукопис» і запитав чи погодиться він стати цим меценатом, після перегляду моїх творів.
Чесно кажучи, я і не сподівався, що генерал-майор Служби безпеки України, кандидат юридичних наук, почесний голова громадської організації «15 ГРОМАДА» Вовк Василь Васильович, взагалі стане читати мої твори.

На передодні один мій «родич» написав мені, що я безграмотний і бездарний, що мої вірші то є посміховисько, але мені відкрито про це ніхто не каже, бо жаліють мене за мою інвалідність.
Але через деякий час прийшла відповідь від Василя Васильовича: «Юрію, я обов’язково Вас підтримаю».
А пізніше надійшов відгук: «Найкращі відгуки про книгу, для автора – рецензія читача. Тож прочитав «НАПРОЛОМ» Юрія Прокопенко від першої до останньої сторінки. Як кажуть, на одному диханні! Шквал емоцій! Вся книга зараз у мене почеркана-перепідчеркана. Бо читав вдумливо, кожен вірш та прозу потрібно було осмислити, прожити. Щиро збентежений тим, як автор, людина з інвалідністю, візочник, яскраво і вміло передав свої відчуття. Не кожному дається такий ДАР! Ми живемо у непросту епоху – епоху змін. Але буремні роки народжують лідерів, здатних вести за собою націю. Таких лідерів зібрала громадська організація «15 ГРОМАДА». Переконаний, таким лідером є й автор цієї книги. Знаю: словом, справами, своїм життям і лише гуртом наша українська нація розвіє ілюзії, нав’язані та навіяні нам керманичами країни та їх посіпаками, які не дбають за народ і плутають власні бізнесові інтереси із загальнонаціональними. Вони підуть у забуття, бо наша єдність – сила! Підтвердження свого переконання я знайшов у цих віршованих рядках талановитого автора:
«…Мій народе, ти є сила,
Дух твій – невмирущий,
Непохитний, наче брила,
З року в рік ще дужчий!...»
Ваш Василь Вовк».

Розумієте, від такого контрасту висловлювань про мою творчість, в мене аж сльози на очі навернулися. А ще від розуміння того, що Господь мене дійсно любить, що дарує мені підтримку стількох людей. Від усвідомлення того, що добро дійсно існує і воно зовсім поруч. Від того, що серце наповнене невимовною вдячністю, всім людям які допомагають, впливають на формування мене як автора, як особистості. Які не дають опускати руки, коли здається, що попереду суцільна темрява. Ви мої «люди-світлячки» від яких я так само запалююсь і сподіваюсь, що і моє світло теж когось запалює. Дякую усім вище згаданим моїм друзям, і не згаданим: команді ГО ГАРМОНІЯ на чолі з Раїсою Василівною Панасюк, і всім членам Театру книги «Прочитання» на чолі з Мариною Борисівною Ревенко, і керівнику альманаху «Вінницький край» Вадиму Миколайовичу Вітковському і його заступниці Валентині Петрівні Сторожук. Всім своїм старим і новим друзям, які є океаном мого втілення – ДЯКУЮ! Вірю в те, що життя це взаємодія і разом ми зможемо дарувати світло багатьом людям!
P.S. Про одне шкодую, що тих 70 примірників збірки «НАПРОЛОМ» які я планую дарувати на творчому вечорі, може не вистачити на всіх присутніх, але більше на жаль вже нема. Нагадую, що вечір відбудеться 15 вересня 2015 року о 18 годині філія Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва (вул. Соборна, 70, І поверх) у відділі економіки та аграрного виробництва.

Коментарі (4)
  • Liza Stefanova

    Пане Юрія! А я хочу теж Вам подякувати на Вашу рецензію на книжку "Індіянин Родріго". Звичайно, хочетілося б книгу видати, але я розплакалася, коли прочитала її - дякую Вам за теплі слова і за Ваш щоденний позитив! Всього найкращого Вам і надалі :)

    Юрій Прокопенко reply Liza Stefanova

    Лізо, це я Вам дякую за те, що читаєте мене!
  • Елена Герасименко

    Юро! Ти молодець! Взірець мужності, мудрості, працелюбства, патріотизму і добрих намірів багатьом. Я тобою захоплююся! Так тримати!

    Юрій Прокопенко reply Елена Герасименко

    Щиро дякую Вам, пані Олено, за підтримку і добрі слова на мою адресу!
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up