Новообрані депутати Вінницької міської ради: хто вони?

25 жовтня 2020 року в Україні відбулись чергові місцеві вибори, а 20 листопада депутатський корпус 8 скликання Вінницької міської ради зібрався на перше пленарне засідання сесії.

За результатами виборів до міської ради пройшли депутати від 4 політичних сил – ПП «Українська стратегія Гройсмана» (34 депутати), ПП «Європейська Солідарність» (9 депутатів), ПП «Слуга народу» (6 депутатів) та ПП «Опозиційна платформа – За життя» (5 депутатів). З 54 новообраних депутатів лише 11 є членами політичних сил, від яких їх обрано (відповідно даних Вінницької міської ТВК).
 


Зі складу депутатів 8 скликання 15 осіб були депутатами попереднього скликання (Андрій Андреєв, Петро Бабій, Алла Власюк, Вячеслав Заремба, Антоніна Іващук, Володимир Малінін, Віктор Мацера, Дмитро Мира, Володимир Онофрійчук, Наталя Панчук, Ігор Ткачук, Олександр Чернега, Володимир Чорновол, Павло Яблонський та Світлана Ярова), хоча на виборах балотувались 34 депутати 7 скликання.

У поточному скликанні, в порівнянні з попереднім, майже вдвічі збільшилось представництво жінок – з 9 до 17 депутаток. Найбільше жінок серед представниць ПП «Українська стратегія Гройсмана» (11 депутаток) - Світлана Василюк, Алла Власюк, Оксана Волошенюк, Лілія Дишкант, Антоніна Іващук, Світлана Куца, Наталя Літвінова, Наталя Панчук, Катерина Поджаренко, Юлія Приймак та Світлана Ярова. У складі ПП «Європейська Солідарність» чотири депутатки - Олена Верлан-Кульшенко, Олена Гаврилова, Юлія Понайотова, Інна Синявська. Ще дві депутатки є представницями ПП «Слуга народу» - Юлія Головчук та Маргарита Юрчак.
 


Наразі на сайті міської ради вже оновлено список депутатів та розміщені їх біографії. Немає біографії лише одного депутата – Олександра Педорченка (ПП «Опозиційна платформа – За життя»).

Щодо змісту оприлюднених біографій, то в більшості депутатів вони є шаблонними і містять інформацію про дату та місце народження, громадянство, освіту, актуальне місце роботи, партійну приналежність, наявність представницького мандату та судимості. У жодного депутата немає інформації про сімейних стан, і лише у Романа Аксельрода (ПП «Опозиційна платформа – За життя») оприлюднено інформацію про досвід роботи.

З 54 депутатів ради 47 мають вищу освіту, одна депутатка має середню спеціальну (Олена Гаврилова), двоє – середню загальну (Олександр Майструк, Віктор Торкотюк) і четверо – професійно-технічну (Наталя Літвінова, Віктор Мацера, Наталя Панчук, Андрій Піжевський). 
 


Більшість депутатів працюють на різних посадах (зокрема керівних)  у ТОВ, ПрАТ, держпідприємствах та ін. (Андрій Андреєв, Петро Бабій, Олег Бабійчук, Алла Власюк, Оксана Волошенюк, Світлана Дишкант, Леонід Марцинковський, Юлія Приймак, Тарас Присяжнюк, Дмитро Сидоренко, Інна Синявська, Вячеслав Терліковський, Ігор Ткачук, Олександр Третяк, Павло Чайковський, Микола Яременко).

14 депутатів є приватними підприємцями (Абушов Теймур Аловсат Огли, Олена Верлан-Кульшенко, Олена Гаврилова, Ігор Горлачов, Вячеслав Заремба, Наталя Літвінова, Ярослав Матвійчук, Віктор Мацера, Олександр Мельник, Володимир Онофрійчук, Віталій Плясовиця, Юлія Понайотова, Сергій Сергійчук, Олександр Теренчук).

У сфері освіти працюють Роман Аксельрод, який є проректором з навчальної роботи та регіонального розвитку Київського національного університету будівництва та архітектури, Юлія Головчук (доцент Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ), Світлана Куца (директорка міської школи №10),Володимир Малінін (начальник відділу Державної служби якості освіти у Вінницькій області), Віктор Перлов(доцент Вінницького національного технічного університету), Андрій Піжевський (директор приватної гімназії), Катерина Поджаренко (доцент Вінницького навчально-наукового інституту економіки ТНЕУ).

Лікарями працюють Валерій Камінський та Маргарита Юрчак.

Ще 4 депутати займають посади в обласній державній адміністрації, департаментах та відділах міста та області - Сергій Борзов (голова Вінницької ОДА), Світлана Василюк (директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації), Олександр Чернега (директор Департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради), Антоніна Іващук (начальниця Відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» Вінницької міської ради).

Керівниками комунальних підприємств, установ і закладів працюють 4 депутати - Олександр Майструк (в.о. директора КП «Вінницький обласний молодіжний центр праці»), Дмитро Мира (директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання»), Володимир Чорновол (директор КП «Вінницьке шляхове управління»), Світлана Ярова (в.о. директора КЗ «Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат»). 

Сергій Грушко є головою житлово-будівельного кооперативу. Наталя Панчук є головою квартального комітету.  

Дмитро Науменко, відповідно до інформації на сайті міської ради, є головою Писарівської сільської ради.

Віктор Торкотюк є військовослужбовцем ЗСУ. 

Тимчасово не працює Василь Павлюк.

Ніхто з депутатів немає судимості.

Також на сайті міської ради розміщені контактні дані депутатів та дані щодо часу і місця проведення прийомів громадян. Відсутня інформація про прийом громадян у трьох депутатів – Олега Бабійчука (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Валерія Камінського (ПП «Європейська Солідарність») та Олександра Педорченка (ПП «Опозиційна платформа – За життя»)   У Петра Бабія, Леоніда Марцинковського, Ігоря Ткачука, Володимира Чорновола та Павла Яблонського (ПП «Українська стратегія Гройсмана»), Ігоря Горлачова (ПП «Опозиційна платформа – За життя»), Вячеслава Заремби (ПП «Європейська Солідарність»), а також Олександра Теренчука(ПП «Слуга народу») відсутня контактна інформація (телефон та/або адреса електронної пошти).

Секретарем Вінницької міської ради знову було обрано Павла Яблонського (ПП «Українська стратегія Гройсмана»). 

Також на першій сесії було утворено 7 постійних депутатських комісій. Їх усі очолили депутати від ПП «Українська стратегія Гройсмана». Світлана Василюк – голова постійної комісії міської ради з питань законності, депутатської діяльності і етики; Світлана Ярова – голова постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку; Василь  Павлюк – голова постійної комісії з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг; Петро Бабій – голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності; Антоніна Іващук – голова постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи; Володимир Малінін – голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури і спорту; Віктор Мацера – голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням
Слідкуйте за оновленнями: 
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів міські ради 15 обласних центрів України та міста Києва, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» - ініціатива Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», яка реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2018 році за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» було розроблено веб-платформу про діяльність місцевих депутатів http://attestation.in.ua За реалізацію заходів проекту в 15-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій. 

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up