«Візьміть аптечку і теплий одяг». Уляна Супрун дає поради, як пережити вибори

«Візьміть аптечку і теплий одяг». Уляна Супрун дає поради, як пережити вибори
Уляна Супрун. Фото censor.net.ua
  • На офіційній сторінці в.о. міністерки охорони здоров’я з’явився перелік з порад про те, що робити членам виборчкомів та спостерігачам, які працюватимуть під час голосування.

Супрун радить брати з собою їжу. Але не піцу і не печиво, адже вони малопоживні. Краще підійдуть яблука, банани, курага, чорнослив або мандарини. Також міністерка радить прихопити білкової їжі: омлет, горіхи, сир, м’ясо.

Пийте воду, вона завжди доречна: «Якщо ви відчуваєте сухість в роті, невелике запаморочення чи втому – скоріш за все це спрага. Поїли солодкого? Сухе повітря? В голові туман? Багато розмовляєте? Немає часу випити кави? Випийте звичайної води».

Візьміть з собою зубну щітку та пасту: «Можливо, відчуття чистих зубів і доглянутості допоможе вам почуватися «свіжіше» чи стане на заваді некорисним перекусам».

У переліку є порада про миття рук і те, щоб взяти з дому рушник: «Контакт із бюлетенями та великою кількістю людей лишають на руках бруд, бактерій і віруси, а знервованість і багато кави роблять долоні пітливими. Вирішать це 20 секунд миття рук теплою водою і милом».

Беріть сухі та вологі серветки. Робіть присідання або вставайте і час від часу розтягуйтеся. Це запобігає застою крові у венах і болю у попереку.

Провітрюйте дільницю: «На ній постійно багато людей, тому кисень швидко витрачається. Брак кисню і надлишок вуглекислого газу призводять до сонливості та браку уваги».

Ходіть, а не стійте. Робота м’язів допомагає крові рухатися по венах. Міністерка пише, що при стоянні на місці, венозна кров застоюється і тисне на клапани вен.

«Привітайтеся з колегами за руку і посміхайтеся. Рукостискання викликає виділення знайомого нам нейромедіатору окситоцину. Він допоможе відчути один до одного довіру».

Серед порад є аптечка. Супрун сподівається, що вибори пройдуть без інцидентів: «Але не виключено, що хтось із комісії чи виборців поріже пальця папером, чи в когось підніметься температура, заболить голова, або людина знепритомніє через брак кисню. До цього треба бути готовим».

І останнє – це змінний і теплий одяг: «Що більше ви будете хотіти спати, то сильніше будете мерзнути. Коли тіло потребує сну, то меншає гормонів щитоподібної залози, зростає рівень мелатоніну, а рівень гормону стресу і бойової готовності кортизолу сходить нанівець. Тож температура тіла дещо знизиться, а вам може знадобитися светр».

Також Уляна Сурпун прикріпила посилання з більш детальною інформацію до деяких пунктів з порадами. Щоправда написані вони англійською мовою.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • fank franko

    Господи,та коли вже полетить з України ця дуже кваліфікована медсестра?

    Вася reply fank franko

    Доки в Україні залишається хоча б одна людина здорового глузду  -Супрун не піде
  • Марія

    дякую, КЕП! )) до речі, Супруншо, чи знаєш ти, що зазвичай небагаті люди (які і працюють часто на виборах) їдять здобні булки, а не піцу.
  • анонім

    Вдалий коментар написав Жора, але той напрямок для пані Ульяни який він вказав у коментарі не сподобався модератору. Пройдуть вибори, можливо новий президент і позбавить нас від її порад. Я думаю що за це йому будуть вдячні  більшість українців.
    В мене склалась думка що освіта у пані Супрун як у анекдоті.
    "Собака зайшла в інститут погрітись за одно і вступила....."
    Напевне по такому принципу і пані Ульяна попал і в кабінет міністрів.

    Вася reply анонім

    Здається, Жори вже нема..
    Але.... але...
    Вибори теж такі - обираймо щось на кшталт Супрунші - людину, яка чи краде, чи клоун, чи хвойда, яка нічого не зробила.
    Боже! Врятуй Україну!
  • Вася

    Це жарт?
    Пародія на збори до походу???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up