Захисники Лісопарку перемогли. Під клініку шукатимуть інше місце

Захисники Лісопарку перемогли. Під клініку шукатимуть інше місце
Ще минулого тижня чиновники казали: будівництво лікарні у Лісопарку - вирішене питання. Але вже зараз влада переконує - ліс не чіпатимуть. Це перемога вінничан, які вийшли на акції протесту після публікації в RIA статті “Легені міста ампутують”

“Можна все зробити якщо захотіти. Треба контролювати кожен крок влади, і якщо вона діє проти людей - відразу давати по рогах. Тільки разом ми зможемо бути силою”, - такий коментар прочитаєте на сайті 20minut.ua під статтею про відміну будівництва у Лісопарку.

Вінничани відстояли свою точку зору, виступивши проти можливого будівництва університетської клініки Лісопарку.
В підтримку зелених легенів міста пройшло кілька акцій протесту, першу з яких городяни провели після публікації RIA.
І схоже, позиція городян змусила і владу детальніше вивчити питання. Якщо ще на прес-конференції минулого тижня, четвертого квітня, обласні чиновники (заступники губернатора та начальники профільних управлінь) переконували, що рішення про побудову сучасної клініки саме в Лісопарку визначене майже остаточно, і територія зеленої зони – найбільш підходяще місце для цього з усіх варіантів, які розглядалися (а це крім Лісопарку - територія Стрижавки, Медичного містечка на Барському, мікрорайону Східний та сад лікарні ім. Ющенка). Як повідомила на прес-конференції заступник губернатора, перші гроші на проектні роботи уже визначені.
- Цього року Кабмін уже розпочав фінансування – з необхідних 11 мільйонів на виготовлення проектно-кошторисної документації, виділено перших 5 мільйонів гривень, - сказала під час прес-конференції заступник губернатора Любов Спірідонова.
Але. В понеділок, восьмого квітня, в області провели нараду не для преси і за її результатами повідомили, що клініка в Лісопарку не будуватиметься, а для вивчення питання буде створена робоча група.
- Щоб ситуація не обростала чутками, ми спільно з керівництвом міста і керівництвом університету створимо робочу групу по цьому проекту і напрацюємо рішення по всіх проблемних моментах та представимо їх на розсуд громади.
Заступник губернатора Роман Аксельрод, який минулого тижня говорив про те, що питання побудови клініки вже виносилося на громадські слухання, учора телефоном сказав, що власне говорити про цей проект зарано.
- Хто сказав, що ця клініка має будуватися в найближчі роки? - каже він. - Поки немає виділених на це коштів та проекту, немає що коментувати. Ніхто не планує будувати. Нам у цьому році потрібно закінчити хірургічний корпус лікарні Пирогова, а в наступному – перонатальний центр.
Фактично на даний час, за словами архітектора «НДІ Проект реконструкція» Наталії Котощук, є тільки детальний план території.
- На доведеній нам території потрібно було «вмістити» даний об’єкт, визначити, яке має бути інженерне забезпечення, під'їзди тощо, - каже вона. – Теоретично, наступним етапом мало б бути затвердження цього детального плану замовником робіт, а потім мала замовлятися землевпорядна документація і сам проект. Останнім власне і визначається, яким має бути будівництво: поверховість, матеріали, геологія тощо.
За словами міського голови Володимира Гройсмана, робоча група може почати працювати уже з наступного тижня.
- Думаю, абсолютно спокійно можна знайти територію, без вирубки лісу, - каже мер. - Позиція моя і губернатора: ніхто не дасть знищувати ліс. Тому питання зняте навіть в плані подальшого опрацювання. До того ж, на сьогодні немає навіть відведення землі, ні проекту самої клініки, а ті картинки, які були подані у вигляді ескізних пропозицій – це просто ілюстрація.
Не виключено, що альтернативним місцем, яке може бути запропоноване під університетську клініку, може бути територія, наприклад, в мікрорайоні Східний, або в районі медмістечка на Барському шосе.
- Все залежатиме від того, яким буде обсяг будівництва, - каже він. - Будемо шукати території, які не потребують вирубки, де є можливість доїзду транспорту, щоб можна забезпечити необхідну інфраструктуру.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    ??????????hunter ????????? ????????? ???????? ??????? ??? ????? ??? ????????? ? ???????? ????? ?????????? ?????????? ??????????????hunter ??? ?????????????? ????????????????????? ? ??????????? ???????? ???????????? ???????????????????? ?????? ?????????? ???????? http://yaplog.jp/xixiouou/archive/9
  • Anonymous

    ??? ??? ??? ????? ??????? ?? ???? ??? ???? ???????? ?? ??? ??? ??? ?????? ???? ??? ?????? ?? ????? ??? ??? ???? ?? ????? ?? casio ???????? ???? ??? ????? casio data bank ???? ?? ???? ??? ???? ?? ???????? ?? sheen casio ???? ?? ???? ?? ??? ????? ?? ????casio quartz ??? ???? ??casio timber cruiser oceanus casiocasio timber cruiser oceanus casio casio film watch ???? ?? ????? ?? ??? ?? sheen????? ?? ???? ?? ?? ?? ???? http://ameblo.jp/ameba2x2b/entry-11593002694.html
  • Anonymous

    Шановні противники клініки, будете і далі ходити в реформовані поліклініки, лікуватимуть вас "перепрофільовані" сімейні лікарі, лежати після операцій на панцирних ліжках без вентиляції в палатах або платити втридорога приватним діагностично-лікувальним центрам без найменшої їх відповідальності за ваше здоров"я. А клініка вам та вашим дітям не потрібна. А якщо ї потрібний найвищий рівень надання медичної допомоги, то їздити та возити передачі будете "муніципальним" транспортом на медгородок або на массив східний. А мажори і в існуючих закладах вас "лікуватимуть" і знати не будете. Демонстрації, до речі, доцільніше влаштовувати зі сторони П"ятничан, де вже дійшли до гуральні і у приватних особняках зі сторони ОДЛ, де на 3 вулиці лісу вже вирубано.
  • Anonymous

    Чиновники говорили что вопрос решен, проект подписан и утвержден на уровне Кабмина. Оказалось, ничего не решено. Вот и реальная цена их слов. Так что обещание тех же чиновником ничего не строить в Лесопарке - не совсем правда, потом как обічно окажется, что никто ничего не обещал
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up